• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Πέμπτη, 9 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΘΝΙΚΑ

Η Τουρκία θέλει πάση θυσία την Ελλάδα εκτός της κούρσας των αγωγών

13 έτη ago
in ΕΘΝΙΚΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google


Το φιλοτουρκικό λόμπι σε ΗΠΑ και ΕΕ «δουλεύει» για να αναδειχθεί η Άγκυρα σε ενεργειακό δίαυλο στην Ανατολική Μεσόγειο. Τι συμβαίνει στο παρασκήνιο εν όψει της Διακυβερνητικής Διάσκεψης υπό Σαμαρά – Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη
Το τελευταίο διάστημα και ενόσω οι εξελίξεις στο θέμα των αγωγών που θα μεταφέρουν το φυσικό αέριο από την Κασπία στην Ευρώπη προχωρούν, η Τουρκία έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου να κατοχυρώσει για την ίδια το ρόλο του ρυθμιστή στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Μάλιστα, στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν τόσο η ίδια η κυβέρνηση της Τουρκίας, όσο και οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον ενεργειακό κλάδο της χώρας, αλλά και το φιλοτουρκικό λόμπι, το οποίο έχει ισχυρές διασυνδέσεις στις ΗΠΑ αλλά και στην Ευρώπη. Δεν είναι τυχαίο ότι πέρα από τις διπλωματικές αβρότητες έχουν γίνει σχετικές νύξεις στον υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο από τον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας κ. Αχμέτ Νταβούτογλου για την οικοδόμηση «κοινών αντιλήψεων» σε ό,τι αφορά στην Ενέργεια και την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά δεν ανοίγει τέτοιας υφής συζητήσεις με την τουρκική πλευρά εάν δεν υπάρξουν σαφείς κινήσεις αποδοχής του Διεθνούς Δικαίου από την Άγκυρα.

Διπλωματικοί παρατηρητές εξηγούσαν ότι αν η γειτονική χώρα θέλει να επιδείξει καλή διάθεση ώστε να ενισχύσει τη σταθερότητα στην περιοχή, θα δεχόταν τα προβλεπόμενα από το Δίκαιο της Θάλασσας και δεν θα απειλούσε σε θέματα όπως είναι ο καθορισμός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Άλλωστε, ο υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται από χθες το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη και προετοιμάζει τη Διακυβερνητική Διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και του ομολόγου του, του κ. Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η ελληνοτουρκική διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες και δεν αποκλείεται να μη συμπεριλάβει μόνο θέματα «χαμηλής πολιτικής». Οι αγωγοί και η μεταφορά της ενέργειας απασχολούν τις δύο χώρες αλλά και μεγαλύτερες δυνάμεις όπως είναι η Ρωσία, η Ε.Ε. και οι ΗΠΑ. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι από την Τουρκία περνά ο επικεφαλής του Σταίητ Ντηπάρτμεντ κ. Τζων Κέρρυ, ο οποίος μπορεί να ενοχλήθηκε από τα σχόλια του κ. Ερντογάν για τον «Σιωνισμό» κι εξέφρασε τη δυσφορία του, αλλά στην ατζέντα του είχε δύο θέματα αιχμής. Το πρώτο αφορούσε στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν σχετικώς με τη Συρία και την αποκαθήλωση του κ. Μπασάρ Αλ Άσαντ ενώ το δεύτερο τις διαδρομές των αγωγών και την ευρύτερη πολιτική ενέργειας.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι πρόσφατες δηλώσεις του πρώην Αμερικανού διπλωμάτη και νυν υποτακτικού των Τούρκων Μάθιου Μπράιζα, ο οποίος μιλώντας στο διεθνές συνέδριο για την Ενέργεια «Athens Energy Forum 2013» πρότεινε τη μεταφορά του φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα που έχουν ανακαλυφθεί στην Κύπρο και το Ισραήλ προς την Ευρώπη μέσω Τουρκίας και όχι μέσω Ελλάδας, δικαιολογώντας την πρόταση του ως οικονομικά πιο συμφέρουσα σε σχέση με την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού που θα συνδέει την Κύπρο με την Ελλάδα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνταν και πρόσφατες εκθέσεις «δεξαμενών σκέψης» που προωθούν τα τουρκικά συμφέροντα, όπως π.χ. αυτή του International Crisis Group που επίσης προέβαλε ως μόνη ρεαλιστική λύση τη μεταφορά του κυπριακού φυσικού αερίου μέσω της Τουρκίας.
Μάλιστα, διάφοροι αναλυτές, οι οποίοι προφανώς πληρώνονται για να παίζουν τα παιχνίδια της Τουρκίας, προτείνουν την επισφράγιση του έργου με μια οριστική δήθεν λύση του Κυπριακού.
Ωστόσο, είναι σαφές ότι η Τουρκία δεν έχει κινητοποιήσει όλους της τους μηχανισμούς απλά γιατί «καίγεται» για το κυπριακό. Στόχος της είναι να υποβαθμιστεί ο ρόλος της Ελλάδας στον ενεργειακό χάρτη και να καταστεί εκείνη σε κυρίαρχο διαμετακομιστικό κόμβο.

Με την Τουρκία πανίσχυρη ενεργειακά είναι προφανές ότι η Ελλάδα δεν θα έχει πλέον πολλές πιθανότητες να οριοθετήσει την ΑΟΖ χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Τουρκίας.
Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη τις ορέξεις των Τούρκων για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, γίνεται αντιληπτό ότι τα χρονικά περιθώρια για την ελληνική κυβέρνηση στενεύουν.
Πρέπει άμεσα να οργανωθεί και να αναπτύξει ανάλογη διεθνή κινητικότητα. Να δείξει ότι μπορεί να προασπίσει τα ελληνικά ζωτικά συμφέροντα. Η τουρκική «λαιμαργία» πρέπει να ανακοπεί όσο είναι ακόμα καιρός.

newsbomb
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Διασυρμός της Ελλάδας στην Τουρκία: Υποδοχή Μητσοτάκη με εθνικιστικό εμβατήριο: «Θα καταστρέψουμε τον εχθρό με πάθος»
ΕΘΝΙΚΑ

Διασυρμός της Ελλάδας στην Τουρκία: Υποδοχή Μητσοτάκη με εθνικιστικό εμβατήριο: «Θα καταστρέψουμε τον εχθρό με πάθος»

by admin
19 ώρες ago
Επική ξεφτίλα! Ρώσοι φαρσέρ: “Κρίμα την ασφάλειά σας, τον Ντόκο τον παγιδεύσαμε με Gmail και λίγο ρουζ”
Slider

Επική ξεφτίλα! Ρώσοι φαρσέρ: “Κρίμα την ασφάλειά σας, τον Ντόκο τον παγιδεύσαμε με Gmail και λίγο ρουζ”

by admin
3 ημέρες ago
ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥΡΚΙΣΜΟΣ… Το γεωπολιτικό εργαλείο της Τουρκίας που περικυκλώνει την Ελλάδα
ΕΘΝΙΚΑ

ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥΡΚΙΣΜΟΣ… Το γεωπολιτικό εργαλείο της Τουρκίας που περικυκλώνει την Ελλάδα

by admin
4 ημέρες ago
Αγριεύουν ξαφνικά τα… ήρεμα νερά στο Αιγαίο
Slider

Αγριεύουν ξαφνικά τα… ήρεμα νερά στο Αιγαίο

by admin
4 ημέρες ago
Next Post

"Είμαστε με τα μυαλά στα κάγκελα; Κάγκελα παντού;"

Εξωγήινοι επιδρομείς!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr