• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τρίτη, 23 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Ηχούν οι σάλπιγγες του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου: Η Ρωσία έτοιμη να χτυπήσει την Τουρκία

11 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

σουνίτες τζιχαντιστές του Στρατού της Κατάκτησης, στη βορειοδυτική Συρία, που υποστηρίζονται από Τουρκία και Σαουδική Αραβία με την ανοχή της Δύσης.

Στον χάρτη έχουν σημειωθεί οι περιοχές της Συρίας που κατέχονται από την Αλ Κάιντα και έχει βομβαρδίσει η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας.

Μετά τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές που ξεκίνησαν την Τετάρτη, οι οποίες σφυροκοπούν αλύπητα τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα (Μέτωπο Αλ Νούσρα) και τους «μετριοπαθείς» συμμάχους τους από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA), στη βορειοδυτική επαρχία της Ιντλίμπ και στην κεντρική Συρία, το Reuters μεταδίδει ότι στη χώρα έχουν φτάσει και εκατοντάδες Ιρανοί (Πέρσες) στρατιώτες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, εκατοντάδες Ιρανοί στρατιώτες έφθασαν στη Συρία πριν από δέκα ημέρες, πλήρως εξοπλισμένοι, προκειμένου να λάβουν μέρος σε χερσαίες επιχειρήσεις σε περιοχές υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών στη βόρεια Συρία.

Το Reuters μεταδίδει ότι και η σιιτική ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου, σύμμαχος του Ιράν και της κυβέρνησης της Συρίας, ετοιμάζεται να ενταχθεί στην ίδια αντεπίθεση.

Η χερσαία επιχείρηση μαζί με τον συριακό στρατό θα συνοδεύσει τις αεροπορικές επιθέσεις που ξεκίνησε η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας, δήλωσαν οι πηγές αυτές.

«Οι (ρωσικές) αεροπορικές επιθέσεις θα συνοδευθούν στο σύντομο μέλλον από χερσαία προώθηση του συριακού στρατού και των συμμάχων του», δήλωσε μία από τις πηγές.

Οι πηγές δήλωσαν πως η επιχείρηση έχει σκοπό την ανακατάληψη εδάφους που έχασε η κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ από τους τζιχαντιστές του Στρατού της Κατάκτησης (Τζαΐς Αλ Φατέχ) από τα τέλη Μαΐου.

Ο Στρατός της Κατάκτησης είναι ένας συνασπισμός ενόπλων οργανώσεων, στον οποίο παίζουν κεντρικό ρόλο το Μέτωπο Αλ Νούσρα, το επίσημο παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, η τζιχαντιστική οργάνωση Αχράρ Αλ Σαμ, επίσης παραμάγαζο της Αλ Κάιντα, το Ισλαμικό Κόμμα Τουρκεστάν – TIP (δύναμη 3.500 Ουιγούρων Τούρκων της Κίνας), ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) και πολλές μικρότερες τζιχαντιστικές οργανώσεις. Επίσης, στην ίδια δύναμη έχουν ενταχθεί και πολλοί μουσουλμάνοι από τον Καύκασο, Ρώσοι πολίτες.

Ο Στρατός της Κατάκτησης υποστηρίζεται ανοιχτά και επισήμως από την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία. Στα τέλη Μαΐου ο Στρατός της Κατάκτησης επιτέθηκε στην επαρχία Ιντλίμπ και κατέλαβε τη μία μετά την άλλη όλες τις μεγάλες πόλεις της.

Η Ιντλίμπ είναι στρατηγικής σημασίας διότι βρίσκεται δίπλα στα σύνορα με την Τουρκία και η Άγκυρα επιθυμεί τη νίκη του Στρατού της Κατάκτησης ώστε να μετατρέψει τη βορειοδυτική Συρία σε προτεκτοράτο της. Μάλιστα, πριν ένα μήνα, το θρησκευτικό δικαστήριο της Σαρία στην Ιντλίμπ, το οποίο ελέγχεται από την Αλ Κάιντα, διακήρυξε ότι πλέον επίσημο νόμισμα της κατεχόμενης περιοχής θα είναι η τουρκική λίρα και όχι η λίρα Συρίας.

Απόφαση που προαναγγέλλει την «προσάρτηση» της Ιντλίμπ στην Τουρκία με τον τρόπο που προσαρτήθηκε και η κατεχόμενη βόρεια Κύπρος (με ένα κράτος μαριονέτα).

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι Κούρδοι της Συρίας, του αντάρτικου στρατού YPG/YPJ, είναι έτοιμοι να χτυπήσουν και αυτοί από τα ανατολικά τους τζιχαντιστές του Στρατού της Κατάκτησης, ενώ την Τετάρτη ο γενικός διοικητής των κουρδικών δυνάμεων της Συρίας ζήτησε και επισήμως συμμαχία με τη Ρωσία.

Το μόνο που ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό είναι που βρίσκονται οι κινεζικές δυνάμεις. Όπως έχει γραφτεί, κινεζικός στόλος πλέει στην ανατολική Μεσόγειο ενώ συριακές πηγές έχουν δηλώσει ότι μέσα στις επόμενες 5 εβδομάδες θα έχει ολοκληρωθεί και η ανάπτυξη κινεζικών δυνάμεων στο έδαφος της Συρίας.

Οι Κινέζοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην επιχείρηση για να εξοντώσουν τη δύναμη των 3.500 Ουιγούρων της Κίνας που μάχονται στη Συρία, οι οποίοι διεξάγουν τζιχαντιστικό πόλεμο και στο κινεζικό έδαφος, αποσκοπώντας να ιδρύσουν ανεξάρτητο τουρκικό ισλαμικό κράτος στη δυτική επαρχία Σιντζιάνγκ της Κίνας.

Η Κίνα θεωρεί τους Ουιγούρους Τούρκους απειλή όχι μόνο για την εσωτερική της ασφάλεια αλλά και για την εδαφική ακεραιότητα της Κίνας. Επίσης, οι Κινέζοι είναι βέβαιοι ότι πίσω από τους τζιχαντιστές Ουιγούρους υποκινεί η κυβέρνηση της Τουρκίας, η οποία τους ενισχύει στους σκοπούς τους.

Είναι βέβαιο ότι η επίθεση που ετοιμάζουν Συρία, Ιράν, Χεζμπολάχ, Κίνα και Κούρδοι θα τους φέρει αντιμέτωπους με την Άγκυρα και τη Σαουδική Αραβία, ενώ άγνωστο προς το παρόν παραμένει τι θα πράξει η Δύση, η οποία με την ανοχή της έχει αφήσει Τουρκία και Σαουδική Αραβία να αλωνίζουν στη Συρία δημιουργώντας έναν γεωπολιτικό γόρδιο δεσμό που απειλεί επικίνδυνα να τινάξει στον αέρα τον πλανήτη, προκαλώντας τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο…

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Κόλαση – Στρατηγικό λάθος Zelensky εάν επιτεθεί σε Λευκορωσία, Γέφυρα Κριμαίας – Ρωσία: Θα «καούν» δυτική Ουκρανία, Οδησσός
Slider

Κόλαση – Στρατηγικό λάθος Zelensky εάν επιτεθεί σε Λευκορωσία, Γέφυρα Κριμαίας – Ρωσία: Θα «καούν» δυτική Ουκρανία, Οδησσός

by admin
2 ώρες ago
Σιωνιστές Δηλητηρίασαν/Ακτινοβολώντας 100.000 Σεφαραδίτικα Εβραιόπουλα από τον Barry Chamish
ΔΙΕΘΝΗ

Σιωνιστές Δηλητηρίασαν/Ακτινοβολώντας 100.000 Σεφαραδίτικα Εβραιόπουλα από τον Barry Chamish

by admin
2 ώρες ago
Το Ισραήλ Κατηγορείται ότι Παραβίασε το Εκλογικό Σύστημα της Κολομβίας
Slider

Το Ισραήλ Κατηγορείται ότι Παραβίασε το Εκλογικό Σύστημα της Κολομβίας

by admin
2 ώρες ago
Το “Super El Niño” έφτασε – Μπορεί να είναι το ισχυρότερο όλων των εποχών, και ήδη βλέπουμε τρελά καιρικά φαινόμενα σε όλο τον πλανήτη
Slider

Το “Super El Niño” έφτασε – Μπορεί να είναι το ισχυρότερο όλων των εποχών, και ήδη βλέπουμε τρελά καιρικά φαινόμενα σε όλο τον πλανήτη

by admin
4 ώρες ago
Next Post
¨ Το έλα να δεις¨ Γεωπολιτικά τώρα.

¨ Το έλα να δεις¨ Γεωπολιτικά τώρα.

Λεβέντης: Βλάκας είμαι να μην πάρω κρατικά λεφτά ;

Λεβέντης: Βλάκας είμαι να μην πάρω κρατικά λεφτά ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr