• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Πέμπτη, 25 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιδού η ανάπτυξη Τσίπρα: Ρεύμα με το δελτίο, συντάξεις 152 ευρώ και «σκούπα» στους τραπεζικούς λογαριασμούς των μισθωτών για ότι απέμεινε

9 έτη ago
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Ο Αλέξης Τσίπρας και οι υπουργοί της κυβέρνησης του μιλάνε για κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και ανάπτυξη που… έρχεται. Για ποια ανάπτυξη μιλάνε; Γι” αυτή που βιώνουν σήμερα (ή μάλλον και σήμερα) χιλιάδες πολίτες που έσπευσαν στην ουρά προκειμένου να προλάβουν τις προθεσμίες και να ρυθμίσουν τις οφειλές προς τη ΔΕΗ για να μην τους κόψουν το ρεύμα ή μήπως για τα ραβασάκια που έρχονται σε συνταξιούχους που τόλμησαν να καταθέσουν τα χαρτιά τους πριν τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας τους και τους καταλογίζεται σύνταξη 152 ευρώ;

Δεν υπάρχει ίχνος ντροπής και ευαισθησίας από μία κυβέρνηση που το μόνο που κάνει είναι να λέει «ναι» στους δανειστές και να συμφωνεί νέα μέτρα που φέρουν ύφεση διαρκώς και πανηγύρια όταν αυτή είναι μηδενική παρά την τεράστια φορολογία και το πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5%.

Δεν υπάρχει επίσης ίχνος ντροπής όταν δίδεται η πρόσβαση για την Εφορία στους τραπεζικούς λογαριασμούς των απλών πολιτών προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν λίγα ευρώ στην τράπεζα για ώρα ανάγκης και δεν πάνε με αυτά να εξοφλήσουν τις οφειλές τους προς το Δημόσιο. Γιατί σε αυτό αποσκοπεί η διασταύρωση των εισοδημάτων με τις καταθέσεις που δηλώνονται στις τράπεζες.

Όλοι ξέρουν πώς οι μεγαλοκαρχαρίες και οι μεγαλοοφειλέτες τα λεφτά τους τα έχουν στο εξωτερικό και εκεί δεν υπάρχει πρόσβαση της Εφορίας. Αν με τέτοιου είδους κινήσεις νομίζουν πώς θα λύσουν το πρόβλημα πλανώνται πλάνην οικτρά. Όσοι έχουν καταθέσεις θα σπεύσουν να τις αποσύρουν από τις τράπεζες και θα δημιουργήσουν ένα ακόμη πρόβλημα.

Ξεκινώντας πάντως από τις ουρές έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ, αυτή η εικόνα παραπέμπει σε τριτοκοσμικές χώρες, ή στη Βενεζουέλα του συντρόφου Μαδούρο. Σε καμία δυτικής χώρα δεν κάθονται οι πολίτες στην ουρά να ρυθμίσουν σε 36 δόσεις τις οφειλές τους προς τη ΔΕΗ με την απειλή μάλιστα των εισπρακτικών εταιρειών που καραδοκούν, όπως συμβαίνει με τις τράπεζες. Δεν μιλάμε για την Εφορία. Αυτή δεσμεύει απ” ευθείας κάθε ευρώ.

Σήμερα λοιπόν, τελευταία ημέρα της παράτασης για την ένταξη στην ρύθμιση των 36 δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα και δεκάδες πολίτες στήθηκαν στην ουρά ακόμα και από τις 4 τα ξημερώματα, περιμένοντας στη βροχή για να εξυπηρετηθούν. Στις 7:30 οι πόρτες του καταστήματος άνοιξαν, προκειμένου οι πολίτες να μπουν και να πάρουν «χαρτάκι» με αριθμό προτεραιότητας. Οι συνθήκες έφεραν ένταση και μικροκαβγάδες μεταξύ των πολιτών με αφορμή την σειρά προτεραιότητας.

Αυτή είναι η ανάπτυξη του κ. Τσίπρα. Ουρές για τη ρύθμιση της ΔΕΗ, πληρωμές μισθών με κουπόνια από τον ιδιωτικό τομέα και συντάξεις 152 ευρώ το μήνα που δεν φθάνουν ούτε για τα φάρμακα. Ναι υπάρχει και αυτό. Ασφαλιστικά Ταμεία προχώρησαν στην έκδοση οριστικών αποφάσεων για όσους υπέβαλαν αίτηση αποχώρησης από την εργασία τους από την 1η Ιουλίου 2015 -και μέχρι την έναρξη εφαρμογής του νόμου Κατρούγκαλου- 12 Μαΐου του 2016 και είναι κάτω των 67 ετών.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου καταργήθηκαν τα κατώτατα όρια σύνταξης και το εγγυημένο «κατώφλι» των 487 ευρώ και άρα όσοι έβγαιναν σε σύνταξη πριν τα 67 θα έπρεπε να παίρνουν χρήματα βάσει των εισφορών τους και των ετών που ασφαλίστηκαν. Αν οι εισφορές δηλαδή βγάζουν σύνταξη 230 ή 400 ευρώ αυτό θα είναι και το τελικό ποσό και όχι τα 487 ευρώ.

Στον ίδιο νόμο, δε, πέραν της κατάργησης του κατώτατου ορίου μπήκε και μια πρόσθετη ποινή 10% μείωσης της σύνταξης για όσους αποχωρούν μεν κάτω των 67 ετών αλλά βγαίνουν με μειωμένη σύνταξη. Έτσι λοιπόν, για παράδειγμα ασφαλισμένος του ΙΚΑ με 4.855 ένσημα που υπέβαλε αίτηση συνταξιοδότησης στις 7 Ιανουαρίου 2016 ήταν να λάβει 446,15 ευρώ αλλά τελικώς θα πάρει 156,10 ευρώ.
pentapostagma.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Αυτοί Είναι οι 7 Έλληνες Ευρωβουλευτές που Ψήφισαν Κρυφά Μεταλλαγμένα!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτοί Είναι οι 7 Έλληνες Ευρωβουλευτές που Ψήφισαν Κρυφά Μεταλλαγμένα!

by admin
6 ώρες ago
ΤΟΥΣ ΕΚΑΨΕ ο Αβραμόπουλος – Ο Μητσοτάκης το κρατούσε μυστικό
Slider

ΤΟΥΣ ΕΚΑΨΕ ο Αβραμόπουλος – Ο Μητσοτάκης το κρατούσε μυστικό

by admin
21 ώρες ago
Καρυστιανού: Σφοδρή επίθεση με βαριές κατηγορίες κατά Κοκοτσάκη και Παπανικολάου στον απόηχο των παραιτήσεων
Slider

Καρυστιανού: Σφοδρή επίθεση με βαριές κατηγορίες κατά Κοκοτσάκη και Παπανικολάου στον απόηχο των παραιτήσεων

by admin
23 ώρες ago
Προσπαθούν να ξεφορτωθούν τον Ντίλιαν και ψάχνουν για… ετεροδικία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσπαθούν να ξεφορτωθούν τον Ντίλιαν και ψάχνουν για… ετεροδικία

by admin
1 ημέρα ago
Next Post
Ο ΠΟΥΤΙΝ ΦΡΕΝΑΡΕΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ – Να βγει η κυβέρνηση από τη χειμερία της νάρκη

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΦΡΕΝΑΡΕΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ - Να βγει η κυβέρνηση από τη χειμερία της νάρκη

Ανάλυση: Πώς το πολιτικό χάος στην ΠΓΔΜ βάζει σε κίνδυνο τα Βαλκάνια

Ανάλυση: Πώς το πολιτικό χάος στην ΠΓΔΜ βάζει σε κίνδυνο τα Βαλκάνια

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr