• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Παρασκευή, 19 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Η οικονομική ολιγαρχία είναι το εμπόδιο ανάπτυξης της χώρας.

11 έτη ago
in ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

παραγωγής και συνακόλουθα έλλειψη ρευστότητας. Για να βγει η Ελλάδα από την οικονομική κρίση θα πρέπει να αρχίσει στη χώρα μεγάλη παραγωγική διαδικασία και μεγάλη αύξηση των εξαγωγών.

Για να γίνει όμως αυτό απαιτούνται κεφάλαια (επενδύσεις). Εργατικό δυναμικό υπάρχει.
Οι επενδύσεις μπορούν να γίνουν με
τους ακόλουθους τέσσερις τρόπους, ή συνδυασμού αυτών, στους οποίους και τους τέσσερις εμπλέκεται η ελληνική ολιγαρχία. Η οποία ολιγαρχία, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, διαπλέκεται με το πολιτικό σύστημα που παίρνει τις σχετικές αποφάσεις και εκεί τα πράγματα σκοντάφτουν. Ειδικότερα:

1) Ο ένας τρόπος είναι να έρθουν ξένοι επενδυτές και να φέρουν κεφάλαια για παραγωγικές διαδικασίες, χωρίς ανάμιξη σε αυτές τις επενδύσεις της ελληνικής ολιγαρχίας.

2) Ο δεύτερος τρόπος είναι να επαναφέρουν στην Ελλάδα τα κεφάλαιά τους οι Έλληνες ολιγάρχες και να τα τοποθετήσουν σε παραγωγικές διαδικασίες.

3) Ο τρίτος τρόπος είναι να έρθουν οι ξένοι επενδυτές μόνο μέσω κάποιας μορφής «συνεργασίας – συναλλαγής» με τους Έλληνες ολιγάρχες και

4) Ο τέταρτος τρόπος είναι να ανοίξουν οι κάνουλες χρηματοδότησης στην κοινωνική βάση με ταυτόχρονη κατάργηση των γραφειοκρατικών εμποδίων, ώστε να αναζωογονηθεί η ανάπτυξη από κάτω από τη βάση της κοινωνίας, χωρίς να βάζει εμπόδια η ελληνική ολιγαρχία σ’ αυτή τη διαδικασία.

Όπως βλέπετε, όλες οι περιπτώσεις εξαρτώνται από τη βούληση της ελληνικής οικονομικής ολιγαρχίας, η οποία και ελέγχει το πολιτικό σύστημα που υποτίθεται παίρνει τις σχετικές αποφάσεις.

Δυστυχώς όμως, η εγχώρια κρατικοδίαιτη παρασιτική ολιγαρχία δεν θέλει τον τέταρτο τρόπο ανάπτυξης, γιατί απλά δεν θέλει να ξεπεταχτούν νέες κοινωνικοοικονομικές δυνάμεις που θα αμφισβητήσουν την ηγεσία της, τα προνόμιά της και τον απόλυτο έλεγχο της κοινωνίας. Δεν θέλει φυσικά ούτε τον δεύτερο τρόπο, δηλαδή να φέρει η ίδια τα κεφάλαιά της από το εξωτερικό και να ρισκάρει. Δεν αναλάμβανε επιχειρηματικό ρίσκο τις καλές εποχές και προφανώς δεν περιμένει κανείς να αναλάβει πολλαπλάσιο ρίσκο σήμερα. Δεν θέλει ακόμα ούτε τον πρώτο τρόπο, καθόσον χωρίς τον δικό της έλεγχο πάνω στις ξένες επενδύσεις, είναι φυσικό ότι θα παραγκωνιστεί και θα παρακμάσει.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η ελληνική οικονομική ολιγαρχία προφανώς θέλει τον τρίτο τρόπο. Δηλαδή να έρθουν οι ξένοι επενδυτές να φέρουν τα κεφάλαιά τους και η εδώ παρασιτική μεταπρατική ολιγαρχία να πουλάει «νταβατζιλίκι» για να παίρνει τα ποσοστά της χωρίς να συμμετέχει σε επιχειρηματικό ρίσκο. Επειδή όμως οι ξένοι κεφαλαιοκράτες μάλλον δεν το θέλουν αυτό και επειδή η ολιγαρχία επηρεάζει τις αποφάσεις του πολιτικού συστήματος, υπάρχει μια συνεχής αστάθεια και έλλειψη επενδύσεων. Πάντως όσο δεν γίνεται κάτι ή μάλλον όσο η ελληνική ολιγαρχία δεν αποφασίζει να αφήσει το πολιτικό σύστημα «ελεύθερο» να λειτουργήσει, έξοδος από την κρίση δεν πρόκειται να υπάρξει.

Μόνο με εκδημοκρατισμό του πολιτικού συστήματος, δηλαδή μόνο αν αυτό τεθεί υπό την άμεση καθοδήγηση και τον έλεγχο του λαού, μπορούμε να πάμε στον τέταρτο τρόπο ανάπτυξης που είναι ο πιο σωστός, τόσο για την μόνιμη αυτοδύναμη ανάπτυξη όσο και για την ανεξαρτησία της χώρας. Βλέπουμε τελικά, ότι το πρόβλημα δεν είναι ούτε οικονομικό, ούτε καν πολιτικό. Είναι θέμα λειτουργίας του πολιτεύματος. Πρέπει δηλαδή το πολιτικό σύστημα να απεξαρτηθεί από τον έλεγχο της οικονομικής ολιγαρχίας και να περάσει στον κοινωνικό έλεγχο μέσω του εκδημοκρατισμού του.

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (19/6/2026)
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (19/6/2026)

by admin
3 ώρες ago
Αποστόλου: Οι τρεις νέοι παίκτες και η επόμενη μέρα: Ποιος μπορεί να ανατρέψει το σύστημα;
Slider

Αποστόλου: Οι τρεις νέοι παίκτες και η επόμενη μέρα: Ποιος μπορεί να ανατρέψει το σύστημα;

by admin
3 ώρες ago
Δημήτρης Αλεξόπουλος: Πόλεμος Πολωνίας – Τουρκίας μέχρι το 2050 μ Χ με αφορμή τους Έλληνες >.
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Δημήτρης Αλεξόπουλος: Πόλεμος Πολωνίας – Τουρκίας μέχρι το 2050 μ Χ με αφορμή τους Έλληνες << Πολωνούς>>.

by admin
4 ώρες ago
Χρήστος Μαντζιάρης: Θέλουν την Ελλάδα εβραϊκή επαρχία. Η Σπάρτη ανήκει δικαιωματικά στο Ισραήλ σύμφωνα με το σιωνιστικό σχέδιο!
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Χρήστος Μαντζιάρης: Θέλουν την Ελλάδα εβραϊκή επαρχία. Η Σπάρτη ανήκει δικαιωματικά στο Ισραήλ σύμφωνα με το σιωνιστικό σχέδιο!

by admin
13 ώρες ago
Next Post
Economist: Γιατί οι ΗΠΑ “τρέμουν” να χάσουν την Ελλάδα

Economist: Γιατί οι ΗΠΑ "τρέμουν" να χάσουν την Ελλάδα

Αυτή είναι η νέα ηγεσία – Όλα τα ονόματα

Αυτή είναι η νέα ηγεσία - Όλα τα ονόματα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr