• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία – Με προεδρικά διατάγματα τα λουκέτα στο Δημόσιο

13 έτη ago
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Με προεδρικό διάταγμα θα είναι δυνατή στο εξής η συγχώνευση ή κατάργηση δημοσίων οργανισμών, καθώς ψηφίστηκε η σχετική τροπολογία από το Α΄Θερινό Τμήμα της Βουλής με 52 ψήφους υπέρ και 39 κατά και πέντε «παρών». Ουσιαστικά έτσι παρακάμπτεται η Βουλή όμως το ΣτΕ
θα πρέπει να κρίνει τη συνταγματικότητα των όποιων αποφάσεων προτού αυτές υιοθετηθούν.

Την τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η οποία είχε ενταχθεί στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα, ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

“Παρών” δήλωσαν πέντε βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ενώ τόσο οι υπόλοιποι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς όσο και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης ψήφισαν κατά.Η τροπολογία προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης, που ζήτησαν την απόσυρσή της και ο ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία.

Κατά της τροπολογίας τοποθετήθηκε και ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, λέγοντας ότι με την επίμαχη τροπολογία παρακάμπτεται ο έλεγχος της Βουλής.

Ο εισηγητής υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για την πρώτη ολοκληρωμένη συνεκτική προσπάθεια για την οργάνωση των δομών των υπουργείων. “Θα έχουμε 17 ομοιόμορφα διατάγματα, που θα ρυθμίζουν τις δομές τους” είπε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και κατηγόρησε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν θέλουν να παραδεχτούν την αλήθεια.

Είχαν προηγηθεί έντονες επικρίσεις από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα για την τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με αίτημα την απόσυρσή της.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης, έκανε λόγο για «κατάπτυστη τροπολογία», ενώ ο Ν. Μαριάς από τους ΑΝ.ΕΛ. υποστήριξε ότι είναι «άλλοθι για να συγκαλυφθούν οι χιλιάδες απολύσεις, που πρόκειται να γίνουν».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Ν. Αναγνωστάκης, δήλωσε ότι το κόμμα του δεν θα στηρίξει την τροπολογία και θα ψηφίσει «παρών».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλ. Παναγιώταρος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στόχος της είναι να παρακαμφθεί η Βουλή.

«Με προκλητικό τρόπο πάει η κυβέρνηση να λύσει τα χέρια της για τα αντιλαϊκά μέτρα, που θα πάρει, απολύοντας δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους» υπογράμμισε, από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Γ. Λαμπρούλης.

Τι προβλέπει η τροπολογία

Σύμφωνα με την τροπολογία, με προεδρικά διατάγματα θα είναι δυνατό να αντικαθίστανται ή να τροποποιούνται οι Οργανισμοί των υπουργείων, των αυτοτελών δημοσίων υπηρεσιών, των αποκεντρωμένων διοικήσεων αλλά και των ΝΠΔΔ, αλλά και να καταρτίζονται ενιαίοι οργανισμοί για κατηγορίες νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου.

Ανάμεσα στα όσα θα προβλέπουν οι Οργανισμοί μπορεί να είναι και η σύσταση νέων θέσεων προσωπικού, καθώς και η κατάργηση, κατά κατηγορία και κλάδο, υφιστάμενων θέσεων που πλεονάζουν ή και η μεταφορά θέσεων προσωπικού σε άλλους κλάδους.

Η κατάρτιση των Οργανισμών θα βασίζεται σε εκθέσεις αξιολόγησης των οργανικών μονάδων τους που συνοδεύονται από περιγράμματα αποστολής και θέσεων καθώς και από σχέδια στελέχωσης, τα οποία έχουν εγκριθεί από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης.

Προβλέπεται, επίσης, ότι είναι δυνατόν με τα ίδια προεδρικά διατάγματα να αντικαθίσταται, να καταργείται ή να τροποποιείται κάθε ισχύουσα διάταξη νόμου ή κανονιστικής πράξης, σχετική με την οργάνωση και λειτουργία των προαναφερόμενων φορέων.

Newsroom Enet

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

«Δεν έχουμε δει ακόμη τα χειρότερα»: Το εφιαλτικό σενάριο που τρομάζει την κυβέρνηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν έχουμε δει ακόμη τα χειρότερα»: Το εφιαλτικό σενάριο που τρομάζει την κυβέρνηση

by admin
2 ημέρες ago
Πιάστηκαν στα πράσα: Πανικός και κλειστές κουρτίνες στο σκοτεινό ραντεβού Σαμαρά, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με το ισραηλινό λόμπι (Βίντεο)
Slider

Πιάστηκαν στα πράσα: Πανικός και κλειστές κουρτίνες στο σκοτεινό ραντεβού Σαμαρά, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με το ισραηλινό λόμπι (Βίντεο)

by admin
2 ημέρες ago
Ντόρα: «Κλείσε το στόμα σου πουλάκι μου…!» Ρεσιτάλ θράσους και αμετροέπειας
Slider

Ντόρα: «Κλείσε το στόμα σου πουλάκι μου…!» Ρεσιτάλ θράσους και αμετροέπειας

by admin
2 ημέρες ago
Δηλώσεις υποψηφιοτητας με τον Ελληνικό Παλμό, του Σέργιου Ζαχαριάδη.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δηλώσεις υποψηφιοτητας με τον Ελληνικό Παλμό, του Σέργιου Ζαχαριάδη.

by admin
4 ημέρες ago
Next Post
Άνω- κάτω οι ΑΝΕΛ από την πρόταση Χαικάλη για πρωθυπουργό… Καραμανλή!..

Άνω- κάτω οι ΑΝΕΛ από την πρόταση Χαικάλη για πρωθυπουργό... Καραμανλή!..

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ALLEPO ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ!!

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ALLEPO ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ!!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr