• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΘΝΙΚΑ

ΥΠΕΘΑ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΥΠΕΞ “Δεν γνωρίζουμε τίποτα για έρευνα στο Πολεμικό Μουσείο” – Η κατάντια του ΥΠΕΞ

14 έτη ago
in ΕΘΝΙΚΑ
0
0
SHARES
11
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Ψευδόμενο συλλαμβάνεται το ΥΠΕΞ αναφορικά με την υπόθεση του βιβλίου του αγωνιστή του ΡΚΚ που παρουσιάστηκε στο Πολεμικό Μουσείο και πλέον το θέμα αφορά άμεσα την ίδια την κυβέρνηση.

Δεν έφτανε η μέχρι … παρεξήγησης λεκτική “θώπευση” του Αχμέτ Νταβούτογλου από τον υπουργό
Εξωτερικών Δ.Αβραμόπουλο, σε όλες τους τις επαφές, αλλά υπακούοντας την επιθυμία του πρώτου να “καταδικάσει τους τρομοκράτες” (όπου “τρομοκράτες” οι αγωνιστές του ΡΚΚ) το ΥΠΕΞ με την περίφημη ανακοίνωση του εκπροσώπου του Γ.Δελαβέκουρα, είπε και ψέματα στον ελληνικό λαό προκειμένου να κατευνάσει τον Αχμέτ Νταβούτογλου..

Ας πάρουμε, λοιπόν τα πραγματα από την αρχή: Την Τετάρτη το απόγευμα παρουσιάστηκε στο Πολεμικό Μουσείο ένα βιβλίο από τις εκδόσεις “Ινφογνώμων” το οποίο το είχε συγγράψει ένα μέλος του ΡΚΚ. Ένα βιβλίο το οποίο κυκλοφορεί κανονικά και στην Γερμανία.

Λϊγη ώρα αργότερα κτύπησε το τηλέωνο του Δ.Αβραμόπουλου στη Ν.Υόρκη όπου βρισκόταν. Στην άλλη άκρη ήταν ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ο θεωρητικός της νεο-οθωμανικής πολιτικής της Άγκυρας, αυτός που ευθέως έχει ζητήσει αναθεώρηση των συνόρων Ελλάδας και Τουρκίας, μη αναγνωρίζοντας την την ελληνική κυριότητα σε νησιά και θέτοντας μετ’επιτάσεως το ζήτημα των “Τούρκων” της ελληνικής Θράκης.

Αντικειμενικά και χωρίς κανένα ίχνος “εθνικιστικής” διάθεσης ένας τέτοιος ΥΠΕΞ χαρακτηρίζεται ως “ενεργός εχθρός” μιας χώρας βάσει των όσων ισχύουν στο διεθνές δίκαιο. Και αυτό αντιλαμβάνονται όλοι οι Έλληνες, εκτός από τον Δ.Αβραμόπουλο (εξαιρείται ο ΓΑΠ και η ομάδα του που απλώς διαθέτουν ελληνικό διαβατήριο).

Απαίτησε, λοιπόν, ο Α.Νταβούτογλου, τελεσιγραφικά, δήλωση καταδίκης των “τρομοκρατών” και των συνεργών τους και τιμωρία αυτών που διέθεσαν την αίθουσα στο Πολεμικό Μουσείο. Έτσι απλά. το ανακοίνωσε άλλωστε το περιεχόμενο της συνομιλίας τους χθες το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Και σε λίγα λεπτά ήρθε η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ που σφράγιζε την φινλανδοποίηση της χώρας. Μόνο που έλεγε μερικές ανακρίβειες και μερικές … “χρονοτοπικές ανακρίβειες”, κοινώς “ψέματα”. ιδού η ανακοίνωση:

«Η Ελλάδα, καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές της. Αυτή είναι και η θέση σύσσωμης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόσο επί της αρχής, όσον και στο μέτρο που αφορά την οργάνωση PKK.

Χθες, ιδιώτες διοργάνωσαν εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου στελέχους του ΡΚΚ, σε νοικιασμένη αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου, εν αγνοία των αρμοδίων αρχών. Το δε ΥΠΕΘΑ διενήργησε εξέταση και αποδόθηκαν ευθύνες.

Το γεγονός αυτό δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική κυβέρνηση και έρχεται σε αντίθεση με την πάγια θέση μας για την τρομοκρατία.

Συνεπώς δεν υφίσταται κανένα ζήτημα».

Η ανακοίνωση θα ήταν σωστή και θα ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα αν:

-Η ελληνική κυβέρνηση, στην οποία προΐσταται ο Αντώνης Σαμαράς, χαρακτήριζε το ΡΚΚ ως “τρομοκρατική οργάνωση”. Δυστυχώς για τον Δ.Αβραμόπουλο και ευτυχώς για τον Α.Σαμαρά (γιατί το μόνο που του έλειπε είναι ένα νέο τραύμα στην “πληγή” που χαίνει στα δεξιά του κόμματος και έχει απορροφήσει το 50% της πρώην ΝΔ), ο μοναδικός που θεωρεί το ΡΚΚ “τρομοκρατική οργάνωση” είναι ο ίδιος. Τουλάχιστον μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Για την ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ δεν παίρνουμε όρκο…

Και ερχόμαστε στο ψέμα:

-“Χθες, ιδιώτες διοργάνωσαν εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου στελέχους του ΡΚΚ, σε νοικιασμένη αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου, εν αγνοία των αρμοδίων αρχών. Το δε ΥΠΕΘΑ διενήργησε εξέταση και αποδόθηκαν ευθύνες”.

Κατ’αρχήν, είναι πρωτοφανές ένα υπουργείο (το ΥΠΕΞ) να εκδίδει ανακοινώσεις για λογαριασμό ενός άλλου (του ΥΠΕΘΑ) επειδή πήρε ο Νταβούτογλου τηλέφωνο και … “άλλαξε πάνα” ο Αβραμόπουλος.

Δυστυχώς γι αυτόν, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ούτε έχουν ιδέα για κάποια “εξέταση” ή ΕΔΕ ή οτιδήποτε άλλο, ούτε “αποδόθηκαν” ούτε και “θα αποδοθούν ευθύνες” για την εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο.

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας λυπούνται πολύ γιατί στεναχωρήθηκε ο Α.Νταβούτογλου, αλλά προτείνουν … αντικαταθλιπτικά χάπια. Και αυτό αφορά, τόσο την στρατιωτική, όσο και την πολιτική ηγεσία…

Το θέμα είναι πως τόλμησε ο Δ.Αβραμόπουλος να ανοίξει την κερκόπορτα της ελληνικής διπλωματίας στην Άγκυρα. Εντάξει, το να τον καλεί στο τηλέφωνο ο Αμερικανός πρεσβευτής και να σηκώνεται όρθιος, το καταλαβαίνουμε. Δεν είναι ούτε ο πρώτος και σίγουρα ούτε ο τελευταίος Έλληνας υπουργός Εξωτερικών που το κάνει.

Αλλά να στέλνει ο Νταβούτογλου τελεσίγραφα και να εμφανίζεται ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ σαν δαρμένο σκυλί σε μια αξιοθρήτη εμφάνιση που την έχει επιβάλλει ο πολιτικός του προϊστάμενος, ε, αυτό είμαστε βέβαιοι ότι ούτε ο ίδιος ο Α.Νταβούτογλου το περίμενε.

Ο οποίος βέβαια χθες αποθρασύνθηκε τελείως (και γιατί να μην το κάνει…) και εξέδωσε νέα ανακοίνωση:

«Ατυχή εξέλιξη από πλευράς της συνεργασίας μας στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας την παρουσίαση, στις 28 Νοεμβρίου στην Αθήνα, και μάλιστα στο Πολεμικό Μουσείο, που υπάγεται στο ελληνικό υπουργείο Άμυνας, βιβλίου που είναι προπαγάνδα της τρομοκρατικής οργάνωσης ΡΚΚ και φέρει την υπογραφή του Μουράτ Καράγιλαν, ενός από τους ηγέτες της οργάνωσης, ο οποίος καταζητείται με ερυθρό δελτίο» (το οποίος έχει εκδοθεί ακι κυκλοφορεί κανονικά στην Γερμανία!).

Στη σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι “Η Τουρκία αποδίδει σημασία στη φιλία με τη γείτονα και σύμμαχο Ελλάδα και επιθυμεί τη συνέχιση, σε πλαίσιο θετικής ατζέντας, της εξέλιξης της συνεργασίας των δύο χωρών, η οποία την τελευταία περίοδο έχει βελτιωθεί σε πολλούς τομείς”.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει το γεγονός «ανησυχητικό, καθώς δείχνει πως εξακολουθούν να είναι ακόμη δραστήριοι κάποιοι κύκλοι που δυσανασχετούν για την ανάπτυξη της ελληνοτουρκικής φιλίας» (έτσι χαρακτηρίζει το “οθωμανικό” και την νεο-ραγιάδικη πολιτική η Άγκυρα).

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «το ΡΚΚ, χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση εκ μέρους του ΝΑΤΟ και της ΕΕκαι η εκδήλωση δεν συμβαδίζει με τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, καθώς και με τις διεθνείς δεσμεύσεις στο θέμα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας». Να θυμήσουμε την περίφημη διάσκεψη της Βιέννης της Ιεράς Συμμαχίας το 1821 που επίσης η Ελληνική Επανάσταση είχε χαρακτηριστεί “εξέγερση τρομοκρατών”

Μάλιστα οι Τούρκοι “έδωσαν” κανονικά τον Αβραμόπουλο, “καρφώνοντάς τον”: “Χθες, αργά το βράδυ, από τη Νέα Υόρκη όπου βρισκόταν, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Έλληνα ομόλογό του Δημήτρη Αβραμόπουλο και εξέφρασε την αντίδραση της Τουρκίας στο περιστατικό και την απογοήτευση που νοιώσαμε”, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών πο πρόδωσε την επέμβαση του Νταβούτογλου στον Αβραμόπουλο.

Ποια μοίρα μπορεί να περιμένει έναν λαό που αναδεικνύει τέτοιους πολιτικούς ηγέτες; Ή καλύτερα ποια καταστροφή; Πέρα και πολύ ευρύτερη από αυτή που ήδη βιώνουμε…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Tι μας λένε οι τούρκοι; τα πρώτα 24ωρα της σύρραξης θα εξοντώσουμε τους ηγέτες σας, όπως το έκανε το Ισραήλ στο Ιράν;
Slider

Tι μας λένε οι τούρκοι; τα πρώτα 24ωρα της σύρραξης θα εξοντώσουμε τους ηγέτες σας, όπως το έκανε το Ισραήλ στο Ιράν;

by admin
3 ημέρες ago
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ ΠΑΝΤΟΥ !
ΕΘΝΙΚΑ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ ΠΑΝΤΟΥ !

by admin
3 ημέρες ago
Χάρτης της Σεβίλλης: «Δεν είναι επίδικος ,είναι δικός μας»… Η «Αλλαγή Πίστας» στη Βιομηχανία του Φόβου
Slider

Χάρτης της Σεβίλλης: «Δεν είναι επίδικος ,είναι δικός μας»… Η «Αλλαγή Πίστας» στη Βιομηχανία του Φόβου

by admin
5 ημέρες ago
H Ελλάδα πιόνι στα επικίνδυνα πυρηνικά παιχνίδια του παρανοϊκού Macron – Ρωσία: Όλεθρος για όποιον μπει στην ομπρέλα της Γαλλίας
Slider

H Ελλάδα πιόνι στα επικίνδυνα πυρηνικά παιχνίδια του παρανοϊκού Macron – Ρωσία: Όλεθρος για όποιον μπει στην ομπρέλα της Γαλλίας

by admin
5 ημέρες ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

Τίτλοι τέλους για χιλιάδες αυτοκίνητα! Η νέα νομοθεσία-σοκ που πετάει εκτός κυκλοφορίας τα παλιά μοντέλα

Τίτλοι τέλους για χιλιάδες αυτοκίνητα! Η νέα νομοθεσία-σοκ που πετάει εκτός κυκλοφορίας τα παλιά μοντέλα

14 ώρες ago
ΤΟ ΛΕΝΕ μόνοι τους: ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ θα σου λέει τι ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ!

ΤΟ ΛΕΝΕ μόνοι τους: ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ θα σου λέει τι ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ!

3 ημέρες ago
Εγκέφαλοι “μεταξύ ζωής και θανάτου” – Το φρικτό πείραμα που θέτει το ερώτημα: πού τελειώνει ο άνθρωπος;

Εγκέφαλοι “μεταξύ ζωής και θανάτου” – Το φρικτό πείραμα που θέτει το ερώτημα: πού τελειώνει ο άνθρωπος;

4 ημέρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • Καλύτερο από το μέλι. Καρποφορεί για 60 χρόνια. Μεγαλώνει σε θάμνο — Γιατί δεν το γνωρίζεις;

    Καλύτερο από το μέλι. Καρποφορεί για 60 χρόνια. Μεγαλώνει σε θάμνο — Γιατί δεν το γνωρίζεις;

    35 shares
    Share 14 Tweet 9
  • Τίτλοι τέλους για χιλιάδες αυτοκίνητα! Η νέα νομοθεσία-σοκ που πετάει εκτός κυκλοφορίας τα παλιά μοντέλα

    22 shares
    Share 9 Tweet 6
  • Χρήστος Μαντζιάρης: Ετοιμάζονται να μας κόψουν και τον καφέ! Η ΝΤΠ θέλει να πούμε τον καφέ… καφεδάκι!

    21 shares
    Share 8 Tweet 5
  • Το παρδαλό δαιμόνιο

    19 shares
    Share 8 Tweet 5
  • ΕΜΒΟΛΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ… Ἀπίστευτο! Ἄλλα ἐμβόλια ἔκαναν οἱ πολιτικοὶ καὶ ἄλλα ὁ λαὸς!

    25 shares
    Share 10 Tweet 6

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr