• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τετάρτη, 22 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Υπηρεσιακό απόρρητο” τα δάνεια των κομμάτων ενώ κατάσχονται σπίτια Ελλήνων για λίγα ευρώ

13 έτη ago
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

«Υπηρεσιακό απόρρητο» επικαλείται η Τράπεζα της Ελλάδας για τα δάνεια που έχουν λάβει τα πολιτικά κόμματα και αρνείται να δώσει τα στοιχεία στη δημοσιότητα. Αυτό συμβαίνει τη στιγμή που οι τράπεζες προχωρούν σε κατασχέσεις σπιτιών για μερικές δεκάδες ευρώ, έχουν στείλει τους
λογαριασμούς των Ελλήνων στην εφορία για να μπορεί και εκείνη να προχωρά σε κατασχέσεις και μας έχουν όλους «φακελώσει».

Πρόκειται για μία άκρως προκλητική απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδας, η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή δια του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα. Είναι αυτός που προώθησε για ψήφιση τη σκανδαλώδη τροπολογία με την οποία δόθηκε άσυλο στα διοικητικά συμβούλια των Τραπεζών για δάνεια που χορήγησαν σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου ή του Ιδιωτικού Τομέα του Δημοσίου, όπως τα πολιτικά κόμματα.

Tο γεγονός αυτό αποτελεί μία ακόμη απόδειξη πώς τα δάνεια που πήραν τα κόμματα από το 1996 και μετά ήταν δανεικά και αγύριστα. Ουδέποτε αποπληρώθηκαν. Τα πληρώνει ο Ελληνικός λαός με τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών. Για τα «θαλασσοδάνεια» των κομμάτων υπάρχουν ευθύνες, αλλά πολιτικοί και τραπεζίτες μεθοδεύουν το κουκούλωμα τους. Γιατί άραγε;

Αξίζει να σημειωθεί πώς πριν μερικούς μήνες, η Τράπεζα της Ελλάδας που αρνείται σήμερα να δώσει τα στοιχεία για τα δάνεια που έχουν πάρει τα πολιτικά κόμματα, είχε συντάξει μία διαβαθμισμένη έκθεση χαρακτηρίζοντας αδύνατη την αποπληρωμή των υπέρογκων ποσών από τα κόμματα, επισημαίνοντας ότι τουλάχιστον δύο πιστωτικά ιδρύματα (ΑΤΕ και ΕΤΕ) βρίσκονται στο «κόκκινο όριο».

Τι ισχυρίστηκε λοιπόν η Τράπεζα της Ελλάδας με έγγραφο της που διαβιβάστηκε στη Βουλή μέσω του υπουργού Οικονομικών Γ. Σοτυρνάρα; «Τα σχετικά στοιχεία που περιέχονται σε γνώση της, τα πορίσματα που εκπονούνται και τα μέτρα που λαμβάνονται στο πλαίσιο της άσκησης της εποπτικής της αρμοδιότητας δεν επιτρέπεται να αποκαλύπτονται, σύμφωνα με τον Ν. 3601/2007, όπως ισχύει, και ειδικότερα τις διατάξεις περί υπηρεσιακού-επαγγελματικού απορρήτου».

Προς ενίσχυση του προκλητικού επιχειρήματος της Τράπεζας της Ελλάδας ο υπουργός κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι «η σύναψη δανείων, μεταξύ πιστωτικών ιδρυμάτων και συναλλασσομένων με αυτά μερών, διακρίνεται από εξ ολοκλήρου ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια εντός της ελεύθερης αγοράς, καθώς και από σχηματισμό σχετικών προβλέψεων εκ μέρους των πρώτων, για κάλυψη πιστωτικών κινδύνων».

Τι μας λέτε κ. Στουρνάρα. Οι εκατοντάδες μέτοχοι των πιστωτικών ιδρυμάτων δεν πρέπει να γνωρίζουν αν οι διοικήσεις των τραπεζών κάνουν χριστή διοίκηση; Οι πολίτες δεν πρέπει να ξέρουν ποιοι είναι αυτοί που δεν αποπληρώνουν τα δάνεια τους και οι ίδιοι αναγκάζονται να πληρώνουν τα σπασμένα με δισεκατομμύρια ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών;

Όλα πρέπει να βγουν στο φώς. Διαφορετικά γεννιούνται υποψίες για ένα σκάνδαλο το οποίο πολιτικοί και τραπεζίτες θέλουν να κρύψουν τη στιγμή που οι Έλληνες υποφέρουν και βρίσκονταν αντιμέτωποι με την κατάσχεση των περιουσιών τους για λίγα ευρώ.

ΠΗΓΗ
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΞΕΚΙΝΗΣΕ: Έκοψε την Ντόρα – Μαζική αντίσταση για ταυτότητες!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΞΕΚΙΝΗΣΕ: Έκοψε την Ντόρα – Μαζική αντίσταση για ταυτότητες!

by admin
15 ώρες ago
ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ Σταλινική στρατηγική από την Κοβέσι! Αποκάλυψη τώρα για τις τελευταίες δύο εβδομάδες!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ Σταλινική στρατηγική από την Κοβέσι! Αποκάλυψη τώρα για τις τελευταίες δύο εβδομάδες!

by admin
2 ημέρες ago
Γεώργιος Αποστολάκης: Κυβέρνηση ειδικού σκοπού για τη λογοδοσία; Χωρίς κάθαρση, νέα αρχή δεν υπάρχει!
Slider

Γεώργιος Αποστολάκης: Κυβέρνηση ειδικού σκοπού για τη λογοδοσία; Χωρίς κάθαρση, νέα αρχή δεν υπάρχει!

by admin
4 ημέρες ago
Παρέμβαση βόμβα από Musk για Κασιδιάρη: Διεθνής διασυρμός για την Ελλάδα, κουρέλι η Δικαιοσύνη – Τρέμουν τους πατριώτες
Slider

Παρέμβαση βόμβα από Musk για Κασιδιάρη: Διεθνής διασυρμός για την Ελλάδα, κουρέλι η Δικαιοσύνη – Τρέμουν τους πατριώτες

by admin
5 ημέρες ago
Next Post

Αξιότιμο κύριο Βαλαωρίτη ...‏ Ανοιχτή επιστολή του Σταύρου Βιτάλη, Προέδρου του Πατριωτικού Μετώπου.

Συνελήφθη ο 23χρονος Αλβανός που άρπαξε την 13χρονη

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr