• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 19 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

ΤΟ ΙΡΑΚ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ ΤΗΣ ISIL ….

12 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ, Ν. ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

Στο Ιράκ η ISIS (EIIL) προκαλεί έχοντας διαμηνύσει ότι θα καταλάβει 2 από τους ιερούς τόπους του σιιτισμού: Nadjaf όπου θάφτηκε ο πρώτος ιμάμης και Kerbala όπου μαρτύρησε ο τρίτος κατά σειρά ιμάμης Hussein το 680 και σχετίζεται με το προσκύνημα στην Achoura.

Οι θρησκευτικές αρχές του σιιτισμού καλούν σε γενική κινητοποίηση για τη σωτηρία των ιερών τόπων τους στο Ιράκ. Η ΙSIS (γουαχαμπιστές του σουνιτικού δόγματος όπως οι Ταλιμπάν και η αλ Κάιντα) ως σήμερα από τους πρτοσκυνηματικούς τόπους των σιιτών στο Ιράκ κατέκτησε μόνο την Samarra.Ο Ιρανός Πρόεδρος HassanRohaniδήλωσε στις 18 Ιουνίου ότι το Ιράν θα κάνει τα πάντα για να προστατεύσει τους ιερούς τόπους του σιιτισμού στο Ιράκ ενώ τους ανέφερε και ονομαστικά τις πόλεις που διαθέτουν μαυσωλεία ιμάμηδων σιιτών : Kerbala, Nadjaf, Kazimiyah και Samarra.Σ΄αυτές κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες σιίτες του Ιράν παραγματοποιούν θρησκευτικό τουρισμό.Το Ιράν κατά 90 % κατοικείται από σιίτες επί συνόλου των 77 εκατομυρίων του πληθυσμού του.Πλειοψηφία είναι οι σιίτες και στο Ιράκ.Ενώ ο ΓΓ του κόμματος της Χεζμπολά του Λιβάνου Χασάν Νασράλα δήλωσε με νόημα αναφορικά με την επέλαση των ισλαμιστών στο Ιράκ: αποδεικνύεται ότι αν δεν είχαμε στείλει άντρες μας να αντιμετωπίσουν την ISIS στη Συρία τώρα αυτή θα είχε φθάσει ως την Βυρηττό.

Kerbala
Kerbala

ΙΕΡΟΙ ΤΟΠΟΙ ΤΟΥ ΣΙΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΙΡΑΚ

Στη Samarra βρίσκεται το τζαμί al-Asraki με τον τάφο του 10ου και του 11ου ιμάμη των σιιτών HasanalAskari και AlialHadi αντίστοιχα. Η πόλη διεκδικείται θρησκευτικά και από σουνίτες αφού εκεί έχουν ταφεί κόρες του Μωάμεθ. Kerbala : Το μαυσωλείο του Hussein δεν απειλείται άμεσα αφού απέχει 110χλμ νότια της Βαγδάτης.Εκεί δολοφονήθηκε ο Αλή το 680. Nadjaf : μαυσωλείο του ιμάμη Αλή.Δεν απειλείται άμεσα. Kazimiyah: προάστιο της Βαγδάτης όπου υπάρχει το μαυσωλείο του ιμάμη MoussaAl-Kadhem.

Πολλά διεθνή μέσα από το BBCως την Μοnde (20 /06 /14) στερεότυπα σταχυολογούν διαφορές σιιτισμού και σουννιτισμού με αφορμή την αναζωπύρωση του ιρακινού.Σε αντιδιαστολή με τον όρο “Ahl al-Sunna” άτομα της παράδοσης ο σιιτισμός προέρχεται από την έννοια:

«ShiatAli” το κόμμα ή η φατρία του Ali. (Ali : ξάδερφος και γαμπρός του Μωάμεθ γίνεται χαλίφης αφού ο Μωάμεθ δεν όρισε διάδοχο. Αμφισβητείται από την Αίσα τελευταία γυναίκα του Μωάμεθ και κόρη του ΑbuBakr. Η μάχη διαδοχής θα δοθεί στη Basra πόλη του Ιράκ το 656 με νικητή τον Αλή.Ο Muawiya ανακηρύσεται επίσης χαλίφης.Ο Αλή δολοφονείται στην Κuafa το 661.Το σχίσμα εκδηλώνεται) Οι σιίτες αποτελούν το 15 % του μουσουλμανικού κόσμου επί συνόλου 1 δις και πλέον πιστών.Διεκδίκησαν το πρωτείο του Αλή (γαμπρού του Μωάμεθ) και των απογόνων του για να διευθύνουν την ισλαμική κοινότητα. Απαριθμούν 120 με 170 εκατομύρια και αναλογούν στο ένα δέκατο των μουσουλμάνων.Είναι πλειοψηφία σε Ιράν,Ιράκ,Μπαχρέιν,Αζερμπαινστάν, Υεμένη.Όπου είναι μειονότητα είναι θύματα διακρίσεων ενώ εξτρεμιστικές ομάδες κηρύσουν το μίσος εναντίον τους. Ο Χουσείν δεύτερος γιος του Αλή σκοτώνεται στην Κερμπάλα το 680. Για τους σιίτες το κοράνι δεν είναι θεόσταλτο αλλά έργο ανθρώπων και οι ερμηνευτές του είναι οι ιμάμηδες.Αυτοί διαφέρουν από την έννοια που έχει ο όρος ιμάμης για τους σουνίτες. Για τους σουνίτες είναι αυτός που πρροίσταται στην προσευχή κάτι σαν ενδιάμεσος μεταξύ Θεού κι ανθρώπων . Στους σιίτες είναι 12 και όλοι είναι απόγονοι του Αλή.Ο 12ος εξαφανίστηκε σε ηλικία 8 ετών κοντά στη Βαγδάτη στη Σαμάρα.Θεωρείται ο κρυμένος ιμάμης ο Μαχντί ο σωτήρας της τελευταίας στιγμής κάτι σαν τον από μηχανής θεό που θα επανέλθει κατά την τελευταία κρίση.Γι αυτό ο σιιτισμός διακρίνεται από έντονη εσχατολογική διάθεση.Για τους σιίτες η θρησκευτική αρχή δεν συμπίπτει με την πολιτική σε αντίθεση με τους σουννίτες.Οι θρησκευτικοί του ηγέτες αποκαλούνται « ayatollah » και διαθέτει ένα κληρικαλιστικό σύστημα αυστηρά ιεραρχημένο.

Για τη SabrinaMervin ερευνήτρια στο CNRS και ειδήμονα του σιιτισμού οι σαλαφιστές (σαλάφ πρόγονος φονταμενταλιστικό κίνημα που εκθειάζει την μίμηση των προγόνων) φθάνουν στο σημείο να τους θεωρούν takfir (αφορισμένους) ως και μη μουσουλμάνους.( lacroix )

Πηγές : Bbc ,LeMonde 20/06/14 lacroixκ.α

dimpenews

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Γ.Μ: Αυτό που δεν αξίζω….
ΑΡΘΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Γ.Μ: Αυτό που δεν αξίζω….

by admin
25 λεπτά ago
Μάικ Άνταμς: Ο Παγκόσμιος Πληθυσμός θα Συρρικνωθεί Ανάλογα με την Μείωση των Προσφερομένων Τροφίμων
Slider

Μάικ Άνταμς: Ο Παγκόσμιος Πληθυσμός θα Συρρικνωθεί Ανάλογα με την Μείωση των Προσφερομένων Τροφίμων

by admin
33 λεπτά ago
Θα χειροτερέψει – ΗΠΑ με Ισραήλ σχεδιάζουν χτύπημα σοκ!
Slider

Θα χειροτερέψει – ΗΠΑ με Ισραήλ σχεδιάζουν χτύπημα σοκ!

by admin
7 ώρες ago
«Παγκόσμια Χρεοκοπία Νερού»: Το Προσχέδιο του ΟΗΕ για την Αρπαγή του Πιο Πολύτιμου Πόρου.  Πώς οι Τεχνοκράτες Σχεδιάζουν να Ελέγξουν Κάθε Σταγόνα που Πίνετε
ΔΙΕΘΝΗ

«Παγκόσμια Χρεοκοπία Νερού»: Το Προσχέδιο του ΟΗΕ για την Αρπαγή του Πιο Πολύτιμου Πόρου. Πώς οι Τεχνοκράτες Σχεδιάζουν να Ελέγξουν Κάθε Σταγόνα που Πίνετε

by admin
7 ώρες ago
Next Post
Το τέλος της μετα-ψυχροπολεμικής Ευρώπης: Ρωσικές φάλαγγες τεθωρακισμένων μπαίνουν στο Λουγκάνσγκ – ΒΙΝΤΕΟ

Το τέλος της μετα-ψυχροπολεμικής Ευρώπης: Ρωσικές φάλαγγες τεθωρακισμένων μπαίνουν στο Λουγκάνσγκ - ΒΙΝΤΕΟ

Ρωσία: Θα βοηθήσουμε την Ελλάδα να αποτρέψει τουρκική εισβολή στο Αιγαίο

Ρωσία: Θα βοηθήσουμε την Ελλάδα να αποτρέψει τουρκική εισβολή στο Αιγαίο

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr