ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Je suis… η μ@λακία που μας δέρνει λίγο πριν γίνουμε Παπαδημούληδες

ΑΠΟΨΕΙΣ. ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ. - 22 Μαρ 2016 - 18:09
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Για να ζητάμε περισσότερη ανοχή, περισσότερη πολυπολιτισμικότητα, περισσότερες ευρωπαϊκές αξίες και λιγότερο φόβο, λιγότερο εθνισμό, λιγότερο εθνικό προστατευτισμό από μια νέα γενιά κωδικών, που εθιμοτυπικά θα συνεχίσουν να αποκαλούνται πολίτες…

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Δε χρειάζονται βαθυστόχαστες αναλύσεις, όταν βρίσκεται κανείς αντιμέτωπος με το θάνατο και με το αίμα αθώων πολιτών. Μερικά ερωτήματα χρειάζεται να διατυπωθούν και ας επιχειρήσει ο καθένας να δώσει τις δικές του απαντήσεις…

Υπάρχουν συμφέροντα και κυρίαρχες επιλογές που εξυπηρετούνται ιδανικά με το σημερινό συντονισμένο φονικό στις Βρυξέλλες???

Φυσικά και υπάρχουν. Κορυφαίες στρατηγικές επιλογές υπηρετούνται και προκειμένου να διευκολυνθούν στην έκβασή τους, δε δίνουν δεκάρα τσακιστή για τις ζωές των ανθρώπων, οι αθέατοι πρωταγωνιστές που τις χορογραφούν.

Έχει λοιπόν αξία να ξαναθυμηθούμε τη διαλεκτική σκέψη που μας θυμίζει, πως ένα παντοδύναμο σύστημα εξουσίας που έχει τη δυνατότητα να οργανώνει επιδρομές στον πλανήτη, να αφανίζει και να επαναχαράσσει σύνορα, δεν ξέρει μονάχα να είναι αδίστακτο στον τρόπο με τον οποίο δημιουργεί θύματα. Έχει πρωτίστως την προβλεψιμότητα, να μετατρέπει τα ίδια του τα θύματα σε εργαλείο που…

θα διευκολύνει την επόμενη στρατηγική του δράση.

Έχουμε λοιπόν διαλεκτική σχέση ανάμεσα στο χορογράφο και στα εργαλεία του. Κάθε απόπειρα υποτίμησης του ενός ή του άλλου, τροφοδοτεί τη Γη με κορμιά και τα πεζοδρόμια με αίμα.

Έχουμε επομένως συγκεκριμένη στόχευση απ όλους αυτούς που αξιοποιούν το φονικό για να τσακίσουν και τη δημοκρατία αλλά και για να κατασκευάσουν πολύτιμα άλλοθι ακόμη και για νέες επιδρομές???

Έχουμε και σύγκρουση στρατηγικών μέσα σ αυτό το νοσηρό και γεωπολιτικά επικίνδυνο περιβάλλον???

Είναι διακριτοί οι ρόλοι, τα θέλω αλλά και οι επιδιώξεις και των χορογράφων, και των φυσικών πρωταγωνιστών???

Είναι πολυεπίπεδες για τις κοινωνίες οι συνέπειες που καλούνται να υποστούν μέσα σ αυτό το κλίμα???

 

Πως μπορεί λοιπόν κανείς να μιλά μόνο για τους «αθέατους» και να βγάζει από το κάδρο τους χρήσιμους φονιάδες, τους χρήσιμους ηλίθιους, τις χρήσιμες επιλογές, τις βολικές ανοχές, αλλά και τις πολύ συγκεκριμένες ιδιότητες που δολοφονούνται και δολοφονούν, πριν φτάσει το αίμα να κυλά στους δρόμους των πόλεων???

“ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ”

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Για τον Άγγελο της Καρδιάς μας.- Θέλω να ζήσω, είμαι γεμάτος ζωή. Η κραυγή απόγνωσης ενός Έλληνα Χριστιανού.

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…