• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τετάρτη, 22 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

”Kεραυνοί” Ινδών κατά Ερντογάν: ”Θέλει να αναβιώσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία-Επιθετικές οι κινήσεις του κατά του Ελληνισμού”

4 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

”Η Τουρκία είναι ο ιδανικός υποψήφιος για να αναδειχθεί ως ηγέτης του ισλαμικού κόσμου και ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εργάζεται για να αδράξει αυτόν τον ρόλο και να ακολουθήσει επεκτατικές πολιτικές εμπνευσμένες από την Οθωμανική Αυτοκρατορία”, έγραψε ο αναλυτής Arindam Mukherjee στην ινδική ειδησεογραφική ιστοσελίδα The First Post.

”Ο Τούρκος ηγέτης αξιοποιεί τις περιφερειακές επιρροές της χώρας του στη Βόρεια Αφρική, τη Μέση Ανατολή, τον Καύκασο, καθώς και σε μέρη της Ανατολικής Ευρώπης, έγραψε ο Mukherjee, και έχει γίνει ολοένα και πιο επιθετικός στο βόρειο Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη ή την Ελλάδα και την Κύπρο.

Κατά τη διάρκεια των σχεδόν δύο δεκαετιών στην εξουσία του, ο Ερντογάν έχει κατηγορηθεί ότι ακολούθησε μια εξωτερική πολιτική «νεο-οθωμανισμού», την επιδίωξη τουρκικής παρουσίας και ρόλου στα εδάφη που προηγουμένως ήταν μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, όπως αποδεικνύεται από τη χρήση του. του διπλωματικού και στρατιωτικού ακτιβισμού στη Μέση Ανατολή και όχι μόνο.

Κατηγορείται επίσης ότι ενθάρρυνε το αντιδυτικό αίσθημα στη χώρα. Η Ρωσία και η Κίνα έχουν περισσότερη συμπάθεια από τους Τούρκους από ό,τι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ΕΕ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήγαγε η Metropoll τον Ιανουάριο.

«Ο Ερντογάν στοχεύει τους Τούρκους σιίτες, χριστιανούς, κουρδικούς πληθυσμούς, ακόμη και δημοσιογράφους ή αντίθετες φωνές, ενώ την ίδια στιγμή αναπτύσσει σουνίτες σκληροπυρηνικούς για να στηρίξουν μια τουρκική ταυτότητα που αντηχεί στην οθωμανική εποχή», είπε ο αναλυτής.

Επιπλέον, ο Τούρκος ηγέτης έχει «δημιουργήσει δεσμούς με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους. βρέθηκε να φιλοξενεί τους Σύρους αντάρτες ή τους τρομοκράτες του ISIL», ενώ δημοσιοποίησε την προτίμησή του για τη Χαμάς, πρόσθεσε.

Ο Ερντογάν, ο οποίος είχε σφυρηλατήσει στενούς δεσμούς με τον έκπτωτο Αιγύπτιο Πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, καταδίκασε συχνά τον Αμπντέλ Φατάχ Σίσι ως δικτάτορα και η Τουρκία έγινε ασφαλές καταφύγιο για τους Αιγύπτιους εξόριστους της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που αντιτίθενται στην κυβέρνηση στο Κάιρο μετά το 2013.

Η Τουρκία διατηρεί επίσης στενή σχέση με τη Χαμάς, την ισλαμιστική μαχητική ομάδα που κυβερνά το αποκλεισμένο παλαιστινιακό έδαφος της Γάζας. Η ομάδα που έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από το Ισραήλ, τις Ηνωμένες Πολιτείες και πολλές ευρωπαϊκές χώρες, διατηρεί γραφείο στην Κωνσταντινούπολη. Η Τουρκία παρείχε επίσης κεφάλαια ή/και υπηκοότητα σε ανώτατα στελέχη της Χαμάς, προκαλώντας επιπλήξεις από το Ισραήλ.

Σύμφωνα με τον Mukherjee, ο Ερντογάν βρίσκεται σε «υπερβολική προσπάθεια να αρπάξει τους πόρους φυσικού αερίου γύρω από την Τουρκία», και αναμένεται να ξεκινήσει γεωτρήσεις για φυσικό αέριο στη Μαύρη Θάλασσα το 2023.

Η Τουρκία του Ερντογάν «λειτουργεί επίσης ως βρύση στην ευρωπαϊκή μεταναστευτική κρίση, μεταξύ άλλων, ελέγχοντας τη ροή μουσουλμάνων προσφύγων στην ΕΕ. Η Δυτική Ευρώπη έχει ήδη έναν σταθερό πληθυσμό δεύτερης και τρίτης γενιάς μουσουλμάνων βορειοαφρικανών και τούρκων εποίκων και ο Ερντογάν πιέζει για ισλαμικά πολιτικά κόμματα σε διάφορα ευρωπαϊκά έθνη», είπε ο αναλυτής.

directus.gr

Tags: slide6
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Ξεσπάει χάος – Trump: «Θα τινάξω τον αέρα τα πυρηνικά του Ιράν στο Pickaxe» – Αμερικανοί Στρατηγοί: «Φύγε τώρα, μας διαλύουν»
ΔΙΕΘΝΗ

Ξεσπάει χάος – Trump: «Θα τινάξω τον αέρα τα πυρηνικά του Ιράν στο Pickaxe» – Αμερικανοί Στρατηγοί: «Φύγε τώρα, μας διαλύουν»

by admin
38 λεπτά ago
Συναγερμός από τη NASA: Ακραία ηλιακή καταιγίδα μπορεί να παραλύσει τον σύγχρονο πολιτισμό
Slider

Συναγερμός από τη NASA: Ακραία ηλιακή καταιγίδα μπορεί να παραλύσει τον σύγχρονο πολιτισμό

by admin
1 ώρα ago
Τρόμος στην Τουρκία: Απόπειρα δολοφονίας του Erdogan με αεροπειρατεία από το Ισραήλ;
ΔΙΕΘΝΗ

Τρόμος στην Τουρκία: Απόπειρα δολοφονίας του Erdogan με αεροπειρατεία από το Ισραήλ;

by admin
8 ώρες ago
Αντρέας Μαρτσιλιάνο: Φωνὴ βοῶντος ἐν τῇ ἐρήμῳ… Ο πόλεμος μεταξύ Ευρώπης & Ρωσίας, θα διαρκέσει το πολύ μισή ώρα… & η ώρα Πλησιάζει
ΔΙΕΘΝΗ

Αντρέας Μαρτσιλιάνο: Φωνὴ βοῶντος ἐν τῇ ἐρήμῳ… Ο πόλεμος μεταξύ Ευρώπης & Ρωσίας, θα διαρκέσει το πολύ μισή ώρα… & η ώρα Πλησιάζει

by admin
9 ώρες ago
Next Post
Στάλιας : Η μεγάλη διαφορά, του εκδίδειν και εκδίδεσθαι!

Στάλιας : Η μεγάλη διαφορά, του εκδίδειν και εκδίδεσθαι!

GEWKWN : Η υποκρισία σε όλο της το… μεγαλείο!

GEWKWN : Η υποκρισία σε όλο της το... μεγαλείο!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr