ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Κ. Κιλτίδης: Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να κηρύξει τη χώρα σε έκτακτη ανάγκη

ΑΠΟΨΕΙΣ. ΕΛΛΑΔΑ. - 14 Δεκ 2012 - 16:02

Συστράτευση των ελληνικών και φιλελληνικών νομικών δυνάμεων, για την αξιοποίηση των συνθηκών της ΕΕ και την αποκατάσταση της εθνικής κυριαρχίας, προτείνει ο πρώην υπουργός
Να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης καλεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον
πρωθυπουργό ο πρώην υπουργός Κώστας Κιλτίδης, μετά την απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να παρακάμψει την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης για την πληρωμή του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ.
«Ο πρωθυπουργός και ΥΠΟΙΚ αναφέρουν συνεχώς ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο. Ο κ. Στουρνάρας μάλιστα επικαλείται ακριβώς για τις αποφάσεις του ότι η χώρα τελεί σε έκτακτη ανάγκη. Προσωπικότητες από άλλες χώρες επισημαίνουν τον κίνδυνο της αναρχίας και του εμφυλίου πολέμου», είπε, σε συνέντευξή του στο ράδιο Venus, ο K. Κιλτίδης και στη συνέχεια εξήγησε σε αδρές γραμμές την πρότασή του:
«Έγκριτοι Συνταγματολόγοι, προεξάρχοντος του κ. Χρυσόγονου, δείχνουν τον δρόμο. Η συνθήκη του 1957, όπως ισχύει σήμερα ως κανονισμός λειτουργίας της ΕΕ, ορίζει στο άρθρο 347 τουw λόγους που οδηγούν στην κήρυξη κράτους-μέλους σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, όπως συνέβη με γνωστό εμπάργκο προς τα Σκόπια. Καλείται ο πολιτικός κόσμος να αναλάβει τις ευθύνες του. Χρειάζεται εθνική πανστρατιά και γενναίες αποφάσεις που συνιστούν την ικανή και αναγκαία συνθήκη για τη σωτηρία της χώρας.
Όπως επισήμανε ο πρώην υπουργός, «ο σεβαστός πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να κινήσει τις διαδικασίες για την άσκηση εθνικής πολιτικής, με τη σύμφωνη γνώμη της ΕΕ και με τη συστράτευση όλων των νομικών και δικαστικών ελληνικών και φιλελληνικών δυνάμεων».
Μάλιστα, χαρακτηρίζει ψευτοδιλήμματα τα δίπολα «ευρώ ή δραχμή» και «μνημόνιο ή αντιμνημόνιο», ενώ υπογραμμίζει ότι «όσα λάθη κι αν έγιναν στο παρελθόν, όπου κι αν είχαμε φθάσει, δεν άξιζε τέτοια τύχη στους Έλληνες πολίτες από το 2009-2010 και μετά». (voria.gr)
prisonplanet.gr

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr