• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τετάρτη, 24 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ

KAI MEΣΑ ΣΤΗΝ «ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ» ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΠΟΥ ΜΕΣΩ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΣΑΜΑΡΑ

13 έτη ago
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
3
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google


Οριστική «ρήξη» εκσυγχρονιστών με Βενιζέλο – Κουβέλη αν οδηγηθούμε σε εκλογές
Γράφει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Καθόλου τυχαία δεν ήταν η χθεσινή εμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού στη Βουλή που είχε στόχο
να στείλει μηνύματα σε πολλές κατευθύνσεις αλλά κυρίως να προειδοποιήσει όσους σκέφτονται πρόωρες εκλογές.

Σε πρώτη ανάγνωση η αμφίσημη δήλωση του, παρέχει στήριξη στον Αντώνη Σαμαρά καθώς για τα γερμανικά συμφέροντα το «ελπίζω… να έχουν μυαλό» μεταφράζεται, «μακριά από εκλογές».

Τι είχε γίνει; Και ξαφνικά ο Κώστας Σημίτης πήγε στο γραφείο του στη Βουλή και όταν κλήθηκε από δημοσιογράφους να σχολιάσει την πολιτική κατάσταση, απέφυγε να μπει στην ουσία, ωστόσο, εκτίμησε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το πως βλέπει τη σημερινή κατάσταση, ο κ. Σημίτης απάντησε ότι είναι δύσκολα τα πράγματα, ενώ κληθείς να προβλέψει τι θα γίνει απάντησε χαρακτηριστικά πως «ελπίζω αυτοί που τα διαχειρίζονται να έχουν μυαλό»…

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με τα δείγματα γραφής αυτών που τα διαχειρίζονται ο κ. Σημίτης απάντησε «σιωπώ»…

Το μήνυμα αφορούσε περισσότερο τους Βενιζέλο και Κουβέλη και λιγότερο τον Σαμαρά.

Το newpost έχει γράψει πολλές φορές για τα σενάρια αλλά και τους σχεδιασμούς που γίνονται στο παρασκήνιο για την επιστροφή του Κώστα Σημίτη στην πολιτική ζωή του τόπου και τις συμφωνίες που υπάρχουν για να διαδεχτεί τον Κάρολο Παπούλια.

Βέβαια πάντα, είναι το χαρτί των Γερμανών που θα μπορούσε να ανακατέψει την πολιτική τράπουλα και να δημιουργήσει συνθήκες αναδιάταξης του σκηνικού.

Δεν είναι τυχαίο, ότι η παρέμβαση Σημίτη ήρθε μια μέρα μετά από μία σύσκεψη αρχηγών ιδιαίτερα φορτισμένη με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να βάζει τις φωνές στον παρόντα Γιάννη Στουρνάρα για τους χειρισμούς του στο θέμα της ΕΡΤ και μια μέρα πριν από την σημερινή κρίσιμη συνάντηση. Ο Γιάννης Στουρνάρας είναι ο «εκλεκτός» του Κώστα Σημίτη και ο άνθρωπος που θα υλοποιήσει τους πολιτικούς σχεδιασμούς του πρώην πρωθυπουργού.

Αρκετοί εκσυγχρονιστές του ΠΑΣΟΚ σήμερα βρίσκονται στη ΔΗΜΑΡ ενώ όσοι έχουν μείνει στην Ιπποκράτους μπορούν να δώσουν τη χαριστική βολή στο κόμμα του Βαγγέλη Βενιζέλου. Μάλιστα υψηλόβαθμο στέλεχος εξέφραζε με όχι κολακευτικά λόγια τους χειρισμούς του Βαγγέλη Βενιζέλου που «οδηγούν τη χώρα στα βράχια», αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να τον ακολουθήσει σε αυτό τον δρόμο καθώς σε αυτή τη κρίσιμη στιγμή, «δεν έχει σημασία ο Βενιζέλος και ο κάθε Βενιζέλος αλλά η χώρα».

Αντίστοιχο κλίμα υπάρχει και στους κόλπους της ΔΗΜΑΡ, που εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους για τις κινήσεις του Φώτη Κουβέλη καθώς μετά από μία δύσκολη διαδρομή ζώστηκε με «εκρηκτικά» για την ΕΡΤ και απειλεί να τινάξει τον κυβερνητικό συνασπισμό στον αέρα.

Εδώ και αρκετό καιρό συζητείται και ένα άλλο σενάριο με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.

Οι πληροφορίες, πυκνώνουν, για κόμμα εκσυγχρονιστών που κυοφορείται στο παρασκήνιο με μεγάλη προσοχή και μυστικότητα. Οι κινήσεις γίνονται από πρόσωπα γνωστά από τις κυβερνήσεις Σημίτη και Παπαδήμου που έχουν άριστες σχέσεις με τον σημερινό υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι ένα τέτοιο κόμμα δεν θα μπορούσε να σταθεί μόνο του γιατί πολύ απλά δεν θα το επέλεγαν οι ψηφοφόροι.

Το ίδιο συνέβη και με τον Μόντι στην Ιταλία, που οι επιδόσεις του ήταν απογοητευτικές χωρίς να μπορεί να επηρεάσει καταλυτικά τις πολιτικές εξελίξεις.

Εικάζεται ότι το νέο σχήμα θα μπορούσε να στεγαστεί στην Ευρωπαϊκή παράταξη με κορμό τη ΝΔ που εισηγούνται στον Αντώνη Σαμαρά να ιδρύσει.

Αυτό που έχει αποφασιστεί είναι η επιστροφή του «καθεστώτος Σημίτη», η παλινόρθωση των «εκσυχρονιστών» και στην περίπτωση πρόωρων εκλογών αρκετοί θα κατευθυνθούν στο κόμμα που θα έχει τις περισσότερες πιθανότητες να νικήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό δεν είναι άλλο από τη ΝΔ.

Ο Κώστας Σημίτης, μετρ του παρασκηνίου παρακολουθεί και σε πολλές περιπτώσεις παρεμβαίνει-όπως έκανε χθες- ενώ υπάρχουν αρκετοί που υποστηρίζουν ότι μέσω Στουρνάρα διαμορφώνει την ατζέντα της κυβέρνησης Σαμαρά.

Αν οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές υπό την πίεση των διλημμάτων και της πόλωσης θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες του «γάμου» του Αντώνη Σαμαρά με τους εκσυγχρονιστές.

Βεβαία δεν είναι η πρώτη φορά που υποβόσκει πολιτικό φλερτ ανάμεσα σε Σαμαρά και Σημίτη, ήταν το 1999 μετά την αποτυχία της Πολιτικής Άνοιξης στις Ευρωεκλογές όταν κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ ήθελαν διεύρυνση του κόμματος. Δεν προχώρησε τότε η συζήτηση, ίσως γιατί, ο τότε αρχηγός της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, πρόλαβε και τον ξαναέβαλε στο γαλάζιο μαντρί.

Για να δούμε αν τελικά θα γίνει το αντίστροφο;

Η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον…

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Καρυστιανού: Σφοδρή επίθεση με βαριές κατηγορίες κατά Κοκοτσάκη και Παπανικολάου στον απόηχο των παραιτήσεων
Slider

Καρυστιανού: Σφοδρή επίθεση με βαριές κατηγορίες κατά Κοκοτσάκη και Παπανικολάου στον απόηχο των παραιτήσεων

by admin
28 λεπτά ago
Προσπαθούν να ξεφορτωθούν τον Ντίλιαν και ψάχνουν για… ετεροδικία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσπαθούν να ξεφορτωθούν τον Ντίλιαν και ψάχνουν για… ετεροδικία

by admin
6 ώρες ago
Αυτοί Είναι οι 7 Έλληνες Ευρωβουλευτές που Ψήφισαν Κρυφά Μεταλλαγμένα!
Slider

Αυτοί Είναι οι 7 Έλληνες Ευρωβουλευτές που Ψήφισαν Κρυφά Μεταλλαγμένα!

by admin
12 ώρες ago
Το πρόγραμμα της “Εθνεγερσία” καταρτίστηκε με γνώμονα την επιβίωση του ελληνικού λαού και της Ελλάδας.
Slider

Το πρόγραμμα της “Εθνεγερσία” καταρτίστηκε με γνώμονα την επιβίωση του ελληνικού λαού και της Ελλάδας.

by admin
22 ώρες ago
Next Post

Νύχτα έντασης με επεισόδια και δακρυγόνα στη Βραζιλία

Καληνύχτα κομματικά γενόσημα… ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΡΩΜΗΑ ΕΛΛΑΔΑ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr