• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 2 Αυγούστου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΛΛΑΔΑ

Καληνύχτα Ελλάδα ! OΙ TOUR OPERATORS ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΛΕΣΒΟ ΚΑΙ ΚΩ

11 έτη ago
in ΕΛΛΑΔΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

tour operators ακυρώνουν προγραμματισμένες πτήσεις σε Λέσβο και Κω. Το ρεπορτάζ της Βίκυς Κουρλιμπίνη στο Capital.gr είναι ανατριχιαστικό>

Ακύρωση προγραμματισμένων πτήσεων από ξένες μεγάλες αεροπορικές εταιρείες και tour operators, τεράστιες απώλειες σε διανυκτερεύσεις και εισπράξεις, πρόωρο κλείσιμο μονάδων που παραμένουν άδειες και μεγάλη ανησυχία για την επόμενη τουριστική σεζόν: με τους πιο δραματικούς τόνους περιγράφουν οι ξενοδόχοι σε Λέσβο και Κω τις επιπτώσεις του κύματος προσφύγων και μεταναστών για την τουριστική οικονομία των νησιών, κάνοντας λόγο για ολική καταστροφή της εικόνας του προορισμού και για μη αναστρέψιμες απώλειες από τη μείωση της ζήτησης.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά στο Capital.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου Περικλής Αντωνίου, οι ξένοι tour operators και αεροπορικές εταιρείες “βιάζονται να φύγουν” από το νησί, εκτιμώντας παράλληλα πως η ύφεση εξαιτίας του μεταναστευτικού δεν θα αφορά μόνο αυτή τη σεζόν, αλλά τα… απόνερα θα φτάσουν σε βάθος πενταετίας. Όπως αναφέρει, κάθε μέρα φθάνουν στη Μυτιλήνη 3,5 χιλ.- 4 χιλ. μετανάστες και πρόσφυγες, με τους επιχειρηματίες του νησιού να λένε πως “δεν αντέχουν άλλο”.

Σε επιστολή της μάλιστα προς τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη και τον υπουργό Οικονομίας Νίκο Χριστουδουλάκη,  η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου περιγράφει με μελανά χρώματα τις επιπτώσεις από το μεταναστευτικό στο νησί, με τις εκτιμήσεις για την επόμενη περίοδο να είναι άκρως αρνητικές. Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, σύμφωνα με προσωρινά ανεπίσημα στοιχεία ξενοδόχων της Λέσβου η μείωση σε διανυκτερεύσεις και τζίρους κυμαίνεται στο 30% περίπου. Αρκετές εποχικές μονάδες κλείνουν 30 – 45 ημέρες νωρίτερα και άλλες ετήσιας λειτουργίας κλείνουν τμήματά τους και συρρικνώνουν δραστηριότητες. Παράλληλα, όπως τονίζουν οι ξενοδόχοι, μεγάλος tour operator αντιμετωπίζει σοβαρά το ενδεχόμενο διακοπής της συνεργασίας του με τη Λέσβο.

Την ίδια ώρα, η μια μετά την άλλη οι αεροπορικές εταιρείες ακυρώνουν πτήσεις τσάρτερ. Όπως δείχνουν οι πληροφορίες που φθάνουν στους ξενοδόχους, η Thomas Cook από το τέλος του Αυγούστου πετά με χαμηλή πληρότητα, η Τσεχία ακυρώνει την πτήση του 2016, ο tour operator VING της Σουηδίας λόγω χαμηλής πληρότητας μειώνει τις διαθέσιμες θέσεις, η τσάρτερ Transavia που χρησιμοποιούν όλοι οι ολλανδικοί tour operators (συμπληρωματικά με τις δικές τους) σταματά  τις πτήσεις στις 3  αντί στις 29 Οκτωβρίου. Παρομοίως, τα φινλανδικά πρακτορεία μειώνουν κατά δυο εβδομάδες (μια στην αρχή και μια στο τέλος της περιόδου) τη σεζόν του 2016, ενώ η ολλανδική Sundio, που είχε προγραμματισμένη τρίτη πτήση (εβδομαδιαίως) από 3.7.2015 έως το τέλος της σεζόν,  δεν τη πραγματοποίησε. H Corendon από την άλλη μιλά για δύο πτήσεις την εβδομάδα την επόμενη χρονιά, αντί για τρεις εβδομαδιαίες φέτος.

Όσον αφορά στα κρουαζιερόπλοια, λόγω της κακής εικόνας του λιμανιού της Μυτιλήνης, οι ξενοδόχοι σημειώνουν ότι μέχρι στιγμής ακυρώθηκαν πέντε προσεγγίσεις και προβλέπεται ακύρωση άλλων 2- 3 προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων μέχρι τις 20.9.2015, συνολικού δυναμικού 6 χιλ. επισκεπτών, με μέση κατά κεφαλή δαπάνη 60 ευρώ.

Όπως σημειώνει η Ένωση στην επιστολής της, η διάρκεια της σεζόν στο νησί είναι Απρίλιος – Οκτώβριος, η μέση δυναμικότητα τσάρτερ (ανά πτήση) είναι περίπου 190 άτομα, η μέση παραμονή του επισκέπτη είναι 9 μέρες και η μέση κατά κεφαλή τουριστική δαπάνη περίπου στα 675 – 700 ευρώ. Και ενώ πέρσι η αύξηση των επισκεπτών με τσάρτερ ήταν 36%, φέτος δεν ξεπερνά το 6%, με τον Αύγουστο καταγράφει μείωση 3,5%.

Βροχή ακυρώσεων και στην Κω

Στο ίδιο ακριβώς κλίμα ήταν την προηγούμενη εβδομάδα και η επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Κω προς τον υπουργό Οικονομικών, όπου γινόταν λόγος για πρωτοφανή στη τουριστική ιστορία του νησιού αριθμό ακυρώσεων. Οι ξενοδόχοι  σε μια πρώτη αποτίμηση μιλούν για 120 χιλ. διανυκτερεύσεις που έχουν ακυρωθεί από πρακτορεία τουρισμού και επιπλέον τουλάχιστον 51 χιλ. ακυρώσεις διανυκτερεύσεων από μεμονωμένους πελάτες ξενοδοχείων. Ταυτόχρονα, οι απώλειες οικονομικά εκτιμούνται σε πάνω από 7 εκατ. ευρώ στον τζίρο των ξενοδοχείων του νησιού  και  πολλαπλάσια για την υπόλοιπη οικονομία του νησιού.

Οι πτήσεις προς το νησί ματαιώνονται, με πιο χαρακτηριστική την ακύρωση πέντε πτήσεων από Ισραήλ (και για λόγους ασφάλειας) και τριών  πτήσεις από Ιταλία, όπως επίσης ακυρώνονται προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων και συνέδρια. Ο ρυθμός των κρατήσεων είναι μειωμένος κατά 60% σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, που σημαίνει πως οι ακυρώσεις που λαμβάνονται για Σεπτέμβρη-Οκτώβρη δεν  ανανεώνονται.

Τα πρώτα μηνύματα σε προκρατήσεις για το 2016 από Μεγάλη Βρετανία είναι στο -60% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2014. Πέραν τούτου, κάποιες κρατήσεις για το 2016 έχουν αρχίσει να ακυρώνονται (για παράδειγμα, ακυρώθηκαν 1.650 διανυκτερεύσεις σε ένα και μόνο ξενοδοχείο πολυτελείας της Κω).

Οι ξενοδόχοι, όπως τονίζουν, προκειμένου να μειώσουν τις απώλειες και κυρίως το γόητρο του νησιού ως τουριστικού προορισμού, έχουν προχωρήσει σε γενναιόδωρες προσφορές από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου και έπειτα.  Την ίδια ώρα, πολλές επιχειρήσεις  έχουν αλλάξει την ημερομηνία κλεισίματός τους από μια έως τρεις εβδομάδες νωρίτερα και προχωρούν σε απολύσεις προσωπικού. Η Ένωση πιο συγκεκριμένα αναμένει μείωση θέσεων εργασίας τουλάχιστον κατά 30% για τα δίμηνο Σεπτέμβρη-Οκτώβρη σε σχέση με το 2014.

kourdistoportocali.com

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Βίντεο-ντοκουμέντο: Είναι ο εμπρηστής της φωτιάς του Ασώματου – Πρέβελης;
Slider

Βίντεο-ντοκουμέντο: Είναι ο εμπρηστής της φωτιάς του Ασώματου – Πρέβελης;

by admin
6 ώρες ago
ΓΝΩΣΤΗ INFLUENCER «ΕΚΛΑΙΓΕ» ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΣ ΒΓΑΛΑΝΕ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΛΟΓΩ ΤΑΤΟΥΑΖ
ΕΛΛΑΔΑ

ΓΝΩΣΤΗ INFLUENCER «ΕΚΛΑΙΓΕ» ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΣ ΒΓΑΛΑΝΕ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΛΟΓΩ ΤΑΤΟΥΑΖ

by admin
19 ώρες ago
Σπύρος Παγιάτης: «Μη σας ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ με την 3η Αυγούστου!» – Τι ισχύει τελικά; Μια συζήτηση που θα προκαλέσει αντιδράσεις!
Slider

Σπύρος Παγιάτης: «Μη σας ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ με την 3η Αυγούστου!» – Τι ισχύει τελικά; Μια συζήτηση που θα προκαλέσει αντιδράσεις!

by admin
19 ώρες ago
ΚΟΖΑΝΗ: ΠΕΜΠΤΗ ΝΥΧΤΑ ΟΥΡΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ – ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Slider

ΚΟΖΑΝΗ: ΠΕΜΠΤΗ ΝΥΧΤΑ ΟΥΡΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ – ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

by admin
20 ώρες ago
Next Post
ΙΔΟΥ το έγγραφο του Αρείου Πάγου που ζητά την άρση ασυλίας Μεϊμαράκη – Βενιζέλου για το σκάνδαλο των υποβρυχίων

ΙΔΟΥ το έγγραφο του Αρείου Πάγου που ζητά την άρση ασυλίας Μεϊμαράκη – Βενιζέλου για το σκάνδαλο των υποβρυχίων

Ευρώπη: Αποσύρεται η πρόταση για την υποχρεωτική κατανομή προσφύγων

Ευρώπη: Αποσύρεται η πρόταση για την υποχρεωτική κατανομή προσφύγων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr