• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Δευτέρα, 20 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καταρρέει το ΙΚΑ, SOS για τις συντάξεις!

12 έτη ago
in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
1
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

οποία θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για ένταξη στη νέα ρύθμιση των 72 έως 100 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, για να μην κινδυνεύσει η καταβολή των συντάξεων έως το τέλος του έτους. Ενδεικτικό της οριακής κατάστασης είναι ότι, έως τον Οκτώβριο, το ΙΚΑ έχει αξιοποιήσει το 81,83% της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης, την ώρα που έχει λαμβάνειν ακόμα 703.341.505 ευρώ από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, για να καλύψει τις ανάγκες σε μισθούς και συντάξεις το τελευταίο δίμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ μόνο η δαπάνη για να καταβληθούν όλες οι συντάξεις, ξεπερνά τα 850.000.000 ευρώ σε μηνιαία βάση.

Αρμόδια στελέχη του Ιδρύματος διαπιστώνουν σοβαρή υστέρηση στα έσοδα του τρέχοντος μηνός Νοεμβρίου. Αιτία, το γεγονός ότι έχουν «παγώσει» οι καταβολές των μηνιαίων δόσεων από πάρα πολλούς οφειλέτες οι οποίοι είχαν ενταχθεί στη ρύθμιση της Νέας Αρχής.

Αναμονή

Ολοι βρίσκονται στην αναμονή για να δουν τις λεπτομέρειες της νέας ρύθμισης και να αποφασίσουν αν θα παραμείνουν στην παλιά με τις 31 δόσεις, αλλά και τις εκπτώσεις στις προσαυξήσεις ή αν θα προτιμήσουν την καινούργια των 72 δόσεων που, για χρέη έως 15.000 ευρώ, φτάνει τις 100 δόσεις. Ας σημειωθεί ότι οι οφειλές προς το μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας αγγίζουν τα 8,5 δισ. ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρόβλημα ρευστότητας έχει αρχίσει να φαίνεται από τον Οκτώβριο. Το ΙΚΑ έχει αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει, έως τις 31/10/2014, το 81,83% της συνολικής ετήσιας κρατικής επιχορήγησης, που αντιστοιχεί σε 3,167 δισ. ευρώ, από 3,87 δισ. ευρώ συνολικά. Μάλιστα, στο συνολικό ποσό έχουν προστεθεί και 127.000.000 ευρώ, καθώς έγινε αύξηση της κρατικής επιχορήγησης τον περασμένο Αύγουστο, γεγονός που δείχνει ότι η αρχική κρατική επιχορήγηση δεν αρκεί για να καλύψει το σύνολο του έτους.

Στην ίδια εφαρμοστική εγκύκλιο αναμένεται να υπάρχει και άλλη, ειδική διάταξη, για όσους έχουν χρέη άνω του 1.000.000 ευρώ ο καθένας, καθώς η ρύθμιση των 72-100 δόσεων λαμβάνει πρόνοια για οφειλέτες που χρωστούν μέχρι 1.000.000 ευρώ. Το υπερβάλλον ποσό -δηλαδή, εάν κάποιος χρωστά 1.300.000 ευρώ, οι 300.000 ευρώ- θα εντάσσεται στη ρύθμιση της Νέας Αρχής, που σήμερα προβλέπει 31 δόσεις.
Σύμφωνα με το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), υπάρχουν 833 περιπτώσεις οφειλετών που χρωστούν ποσά μεγαλύτερα του 1.000.000 ευρώ, με συνολικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο 2,9 δισ. ευρώ.

Καθ’οδόν η εγύκλιος

Την πεποίθησή του ότι η εφαρμοστική εγκύκλιος για τη νέα ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία θα είναι έτοιμη έως την ερχόμενη Δευτέρα εξέφρασε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτού της Ν.Δ. Φεβρωνίας Πατριανάκου, ο κ. Κεγκέρογλου επεσήμανε ότι οι ασφαλισμένοι που έχουν χρέη στα Ταμεία πρέπει άμεσα να ενταχθούν στη ρύθμιση, υποβάλλοντας τη νέα αίτηση αφού πληρώσουν και τις τρέχουσες οφειλές. Η κυρία Πατριανάκου από την πλευρά της αναφέρθηκε σε ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ με χρέη άνω των 20.000 ευρώ, αλλά και των υπόλοιπων Ταμείων με οφειλές άνω των 15.000 ευρώ, οι οποίοι δεν μπορούν να βγουν στη σύνταξη εάν πρώτα δεν εξοφλήσουν εφάπαξ τα ποσά που υπερβαίνουν τα παραπάνω όρια.

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Χωρίς τραπεζικό λογαριασμό: Είναι θέμα χρόνου να συμβεί και σε εσάς.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χωρίς τραπεζικό λογαριασμό: Είναι θέμα χρόνου να συμβεί και σε εσάς.

by admin
2 ημέρες ago
Απελευθέρωσαν το ψηφιακό ευρω… τέρας: Ωμό πραξικόπημα από την ΕΚΤ – Έτσι θα ελέγχουν τα χρήματα και τις ζωές μας
Slider

Απελευθέρωσαν το ψηφιακό ευρω… τέρας: Ωμό πραξικόπημα από την ΕΚΤ – Έτσι θα ελέγχουν τα χρήματα και τις ζωές μας

by admin
5 ημέρες ago
Γιατί οι κεντρικές τράπεζες σιωπούν ξαφνικά για το ψηφιακό νόμισμα; Το μυστικό σχέδιο του BIS, η προετοιμασία του ψηφιακού ευρώ και η απειλή για την εθνική κυριαρχία.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιατί οι κεντρικές τράπεζες σιωπούν ξαφνικά για το ψηφιακό νόμισμα; Το μυστικό σχέδιο του BIS, η προετοιμασία του ψηφιακού ευρώ και η απειλή για την εθνική κυριαρχία.

by admin
7 ημέρες ago
Το Μυστικό Σχέδιο της Κίνας… Γιατί η 24η Ιουλίου Σηματοδοτεί το Τέλος του Δολαρίου – Όσα Δεν Σας Λένε
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Μυστικό Σχέδιο της Κίνας… Γιατί η 24η Ιουλίου Σηματοδοτεί το Τέλος του Δολαρίου – Όσα Δεν Σας Λένε

by admin
1 εβδομάδα ago
Next Post
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ … Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ !

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ ... Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ !

ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΠΛΗΘΟΣ ΛΙΝΤΣΑΡΕ ΕΩΣ ΘΑΝΑΤΟΥ 3 ΣΥΡΙΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΣΤΗ ΡΑΚΚΑ – ΒΙΝΤΕΟ

ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΠΛΗΘΟΣ ΛΙΝΤΣΑΡΕ ΕΩΣ ΘΑΝΑΤΟΥ 3 ΣΥΡΙΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΣΤΗ ΡΑΚΚΑ - ΒΙΝΤΕΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr