ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Και υποψήφιος βουλευτής μπλεγμένος στη “Μαφία της Κρήτης”

ΚΟΙΝΩΝΙΑ. - 15 Νοέ 2012 - 5:51

Μεταξύ των 16 συλληφθέντων της εγκληματικής οργάνωσης από την Αστυνομική Διεύθυνση βρίσκεται και ένας υποψήφιος βουλευτής! Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ο εν λόγω υποψήφιος πολιτικός ήταν ο…

υπαρχηγός της μαφίας της Κρήτης. Το όνομα του συμπεριλαμβανόταν σε ψηφοδέλτιο κόμματος στις εκλογές του περασμένου Μάιου στον νομό Λασιθίου. Το κόμμα, όπου ήταν υποψήφιος, δεν μπήκε στη Βουλή.

Για συμμορία της μαφίας στην Κρήτη έκανε λόγο ο αστυνομικός διευθυντής Λασιθίου, Φανούρης Μανιαδάκης, αναφερόμενος στα 67 άτομα που εμπλέκονται σε δύο εγκληματικές οργανώσεις, η μία με έδρα το Ηράκλειο και η άλλη το Λασίθι, τα μέλη των οποίων κατηγορούνται για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο κ. Μανιαδάκης, παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία της εκτεταμένης επιχείρησης που έγινε σε Λασίθι, Ηράκλειο και Ρέθυμνο και αποκάλυψε το διπλό κύκλωμα με κοινές συνισταμένες στη διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών και όπλων στο νησί.

Παράλληλα, χαρακτήρισε τις σπείρες ως αδίστακτες με εγκληματικές δομές αποφασισμένες ακόμη και να σκοτώσουν.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι, μεταξύ άλλων, τρεις αστυνομικοί, δύο δικηγόροι, ένας γιατρός, ενώ εξετάζεται και η σχέση του Εργαστηρίου Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, όπου κατασχέθηκε δείγμα από τις τοξικολογικές εξετάσεις υποδίκου για υπόθεση καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών, που διερευνάται περαιτέρω από τον εισαγγελέα Εφετών Ανατολικής Κρήτης.

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθησαν 16 μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων και τρεις αστυνομικοί, ένας αξιωματικός, ένας ανθυπαστυνόμος και ένας αρχιφύλακας.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν περιλαμβάνουν συνολικά 67 άτομα από τα οποία, 52 Έλληνες και 15 αλλοδαποί, οι οποίοι είτε συμμετείχαν στις οργανώσεις, είτε συνεργάζονταν με παράνομες δραστηριότητες και δοσοληψίες.

Σύμφωνα με τη Αστυνομία, την πρώτη εγκληματική οργάνωση συγκροτούσαν 15 μέλη, οκτώ από τα οποία αποτελούσαν τα βασικά στελέχη, ενώ, τα υπόλοιπα επτά είχαν περιφερειακό ή έμμεσο ρόλο στην παράνομη δράση της.

Τη δεύτερη εγκληματική οργάνωση συγκροτούσαν 19 μέλη, 12 από τα οποία αποτελούσαν τα βασικά στελέχη και τα υπόλοιπα επτά είχαν περιφερειακό ή έμμεσο ρόλο στη δράση της.

Τα υπόλοιπα άτομα, που περιλαμβάνονται στις δικογραφίες ως κατηγορούμενοι για διάφορα αδικήματα, εμπλέκονται κυρίως σε δοσοληψίες με τις εγκληματικές οργανώσεις, σχετικά με αγορά και διακίνηση ναρκωτικών, όπλων, φυσιγγιών και ζώων.

Από τους τρεις αστυνομικούς που συνελήφθησαν, οι δύο, συγκεκριμένα ο αξιωματικός και ο αρχιφύλακας, κατηγορούνται ως απλοί συνεργοί στις οργανώσεις και η παράνομη δράση και διασύνδεσή τους με αυτές προσδιορίζεται στην παροχή πληροφοριών για διενεργούμενες αστυνομικές επιχειρήσεις.

Στην κατοχή του αξιωματικού βρέθηκαν ένα πιστόλι κρότου και 289 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, ενώ, στην κατοχή του αρχιφύλακα, ο οποίος κατηγορείται και για χρήση ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν 525 βεγγαλικά και 118 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

Ο ανθυπαστυνόμος εμπλέκεται σε υπόθεση απόπειρας αγοραπωλησίας πολεμικού όπλου Καλάσνικοφ και παράνομη κατοχή 147 φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων, ενώ, και οι τρεις κατηγορούνται επιπλέον για παράβαση καθήκοντος.

Με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι τρεις εμπλεκόμενοι αστυνομικοί, οι οποίοι υπηρετούν σε υπηρεσίες της Κρήτης, τέθηκαν άμεσα σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) σε βάρος τους.

Όπως τονίστηκε στη συνέντευξη, για την εξάρθρωση των εγκληματικών οργανώσεων προηγήθηκαν πολύμηνες συστηματικές αστυνομικές έρευνες, στο πλαίσιο των οποίων προέκυψαν σημαντικά στοιχεία για τις παράνομες δραστηριότητές τους. Οι οργανώσεις είχαν συσταθεί και δραστηριοποιούνταν εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι δύο οργανώσεις εμπλέκονται σε πλήθος υποθέσεων ζωοκλοπών, καλλιέργειας φυτειών χασίς και διακίνησης και εμπορίας όπλων και φυσιγγίων.

ΠΗΓΗ

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr