ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Κεραυνοβόλος πόλεμος για την δημιουργία του Κουρδιστάν!

ΔΙΕΘΝΗ. ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΥΤΜΑΛΙΔΗΣ. - 8 Αυγ 2015 - 20:43
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ηγεσία του  PJAK (Κόμμα της Ελεύθερης Ζωής του Κουρδιστάν), παρακλάδι του PKK  εντός του Ιράν, μαχητές της οργάνωσης  ισχυρίστηκαν  ότι  σκότωσαν  20 Ιρανούς στρατιώτες σε καταδρομική  επίθεση τους εναντίον στρατιωτικού  φυλακίου στην ιρανική επαρχία Mariwan στα σύνορα με την Τουρκία, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα  dailysabah.com.

QANDIL, IRAQ: Three female PJAK guerrilla play make tea at their camp in the mountains that make up the Iran Iraq border. The PJAK is a Kurdish separatist group fighting a guerrilla war for Kurdish independence in Iran. They were founded in 2004 when they split from the PKK, the (Kurdistan Workers' Party) which is fighting for Kurdish independence in Turkey. Both groups follow a general Communist ideology and both have male and female fighting units. Photo by Sebastian Meyer

Η ένοπλη πτέρυγα  (YRK) της οργάνωσης PJAK (Μονάδες Άμυνας Ανατολικού Κουρδιστάν) προέβει σε ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό.   Σύμφωνα  με τις πληροφορίες που έλαβε το BBC από Πέρσες  ανωτάτους στρατιωτικούς που έχουν το έλεγχο της επαρχίας Mariwan,  του αποκαλούμενου ιρανικού  Κουρδιστάν , επιβεβαιώθηκε η επίθεση, αλλά οι ίδιοι  δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν  νεκροί Ιρανοί στρατιώτες .

Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr οι Κούρδοι έχουν «ξεκινήσει», αυτό που αποκαλείται  «κουρδικός εθνικοαπελευθερωτικός πόλεμος» για την δημιουργία του Κουρδιστάν. Οι Κούρδοι με αφορμή τον πόλεμο  στην Συρία με τους  μαχητές του Ισλαμικού στρατού,  και το διαφαινόμενο «ξεκαθάρισμα» με την παρουσία πλήθους αμερικανικών δυνάμεων στην Τουρκία, τον πόλεμο του ΡΚΚ με τον τουρκικό στρατό και τις επιχειρήσεις  του PJAK εναντίον των Ιρανών, «κτυπούν» σε όλη την έκταση του υπό δημιουργία κράτους του Κουρδιστάν. Υπενθυμίζουμ ότι Κούρδοι διαβιούν  σήμερα σε Τουρκία, Συρία , Ιράν και Ιράκ. Πρόκειται για την υλοποίηση του «σχεδίου Κουρδιστάν » πιθανόν από τις ΗΠΑ στην περιοχή αυτή  . Το κτύπημα εναντίον του ιρανικού στρατού πιστοποιεί την έκταση και το μέγεθος του εγχειρήματος αυτού.      

kurdistan south guerriglierimarcia

 

Στη ανακοίνωση της ένοπλης πτέρυγας των Κούρδων του Ιράν ,  αναφέρεται ότι πραγματοποιήθηκε επίθεση  μελών του κόμματος PJAK σε  αντίποινα των πρόσφατων στρατιωτικών  επιχειρήσεων των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, οι οποίες  παραβίασαν την  ντε φάκτο κατάπαυση του πυρός .

Η οργάνωση PJAK συνδέεται με την οργάνωση  KCK (Ομάδα των Κοινοτήτων του Κουρδιστάν), που αποτελεί την « οργάνωση-ομπρέλα» για  όλες τις ένοπλες  ομάδες του PKK και  του PYD, οι οποίες είχαν κηρύξει κατάπαυση του πυρός από το 2011, αλλά οι Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν  ότι οι όροι της εκεχειρίας ήταν «ασαφείς» και ανεπαρκείς.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η ίδια στρατιωτική πτέρυγα  του κόμματος  PJAK ισχυρίστηκε  ότι είχε εξουδετερώσει ανώτερο  αξιωματικό των Φρουρών της Επανάστασης μαζί με 12 άλλους Ιρανούς στρατιώτες στην επαρχία Κερμανσάχ,  η οποία σε μεγάλο βαθμό κατοικείται από Κούρδους. Ωστόσο, η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα. Το σίγουρο όμως είναι ότι τα  πιόνια κινούνται πάνω στην σκακιέρα, αλλάζοντας την γεωπολιτική κατάσταση σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή.

pentapostagma

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ


CopyAMP code

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…