• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τρίτη, 23 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Κύπρος: Αίτημα σε Ρωσία για βοήθεια: Ξαφνικά, τουρκική …προθυμία να στείλει πυροσβεστικά

10 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει υποβάλει αίτημα στη Ρωσία για παροχή βοήθειας για κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή Σολέας.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ από τη ρωσική πρεσβεία στη Λευκωσία αναφέρουν πως το αίτημα διαβιβάστηκε από τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Νίκο Κουγιάλη.

“Επιβεβαιώνουμε τη λήψη του αιτήματος για παροχή βοήθειας, που προωθήθηκε άμεσα στη Μόσχα”, είπε στο ΚΥΠΕ πηγή της ρωσικής πρεσβείας, προσθέτοντας πως αναμένεται η απάντηση από τη Μόσχα στο αίτημα.

Και η Τουρκία…μέσω Ακιντζί

Η Κυπριακή Δημοκρατία αποδέχεται την βοήθεια σε πτητικά μέσα από την Τουρκία στην προσπάθεια κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς, νοουμένου ότι αυτή «θα ενταχθεί στο πλαίσιο του κρατικού επιχειρησιακού σχεδιασμού εντός του οποίου η διεθνής συνδρομή, με τη συμμετοχή του Ισραήλ, της Ελλάδος, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Ιταλίας και θεσμικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε εξέλιξη».

Την θέση αυτή διατύπωσε , σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο πρόεδρος Αναστασιάδης προς τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, τον οποίο και ευχαρίστησε.

Ο κ. Ακιντζί , μετά από δήλωση του Τούρκου υπουργού Δασών και Υδάτων , επικοινώνησε με τον πρόεδρο Αναστασιάδη και του την ετοιμότητα της Τουρκίας να συνδράμει με πτητικά μέσα στην προσπάθεια για κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς.

Επί τω έργω κατάσβεσης και τα τρία αεροσκάφη από τη Γαλλία

Στην μάχη πυρόσβεσης ρίχθηκαν από το πρωί τα τρία αεροσκάφη από την Γαλλία που έφθασαν χθες στην αεροπορική βάση  Ανδρέας Παπανδρέου στην Πάφο για να συμβάλουν στο έργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην οροσειρά του Τροόδους.

Τα τρία αεροπλάνα ένα ελαφριού τύπου υποστηρικτικό αεροσκάφος και δύο πυροσβεστικά τύπου CANADAIR 415 μεταφοράς μέχρι και 8 τόνων νερού  καθώς και το απαραίτητο προσωπικό έφθασαν στην Κύπρο χθες από την αεροπορική βάση  Marignane στη Γαλλία για να μπορέσουν να συμβάλουν στο έργο κατάσβεσης .

Η πτήση τους διήρκεσε εννέα ωρες με δύο στάσεις ανεφοδιασμό καυσίμων στην Σικελία και στην Κρήτη.

Τα πληρώματα τους έτυχαν ενημέρωσης χθες βράδυ και σήμερα την αυγή για την κατάσταση των πυρκαγιών και για την περιοχή και άρχισαν να επιχειρούν στην περιοχή της μεγάλης πυρκαγιάς.

Σημειώνεται πως τα τρία αεροσκάφη υποδέχτηκαν ο πρέσβης της Γαλλίας στην Κύπρο Ρενέ Τροκάζ, ο Γάλλος στρατιωτικός ακόλουθος και ο Γάλλος πρόξενος στην Πάφο Γιώργος Μιτσής .

Όπως δήλωσε χθες ο Γάλλος Πρέσβης στην Κύπρο Ρενέ Τροκάζ, η Γαλλία είναι στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας τη δύσκολη στιγμή, λέγοντας ότι είναι ώρα πένθους.

Χάθηκαν, είπε, άδικα δύο ανθρώπινες ζωές οι οποίοι καταπολέμησαν δύο μεγάλες πυρκαγιές. Εμείς στη Γαλλία είμαστε στο πλευρό της ΚΔ προκειμένου να βοηθήσουμε μέσα στο κυπριακό πλαίσιο το φοβερό αυτό φαινόμενο, είπε.

Σε δηλώσεις του από την αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου, ανέφερε ότι αυτά τα αεροσκάφη χρειάζονται εννέα ώρες για να φθάσουν στην Κύπρο. Ακολούθως, σημείωσε ότι “θα υπάρξει ένας συντονισμός όλων των δυνάμεων της ΚΔ ενώ σαφώς εντάσσεται η γαλλική δύναμη στο πλαίσιο του σχεδίου της ΚΔ”.

Από την Βάση Ανδρέας Παπανδρέου επιχειρούν  επίσης τα πυροσβεστικά αεροσκάφη Air tractor που έφθασαν από το Ισραήλ , το Ιταλικό Canandair ,   δύο ελληνικά πυροσβεστικά ελικόπτερα super puma και τα πτητικά μέσα της  Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΚΥΠΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Λευκωσία, Κύπρος, ΚΥΠΕ – Κική Περικλέους – ΚΥΠΡΟΣ/Πάφος

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί το πύρινο μέτωπο κοντά στα χωριά Κούρδαλι και Σπήλια, ενώ το βάρος ρίχνεται πλέον στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Ασίνου, με τον πύρινο κλοιό κατευθύνεται προς την κοινότητα Κανναβιών.

«Σήμερα πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε να κλείσουμε το θέμα Σπήλια – Κούρδαλι και ήδη συγκεντρώνουμε τις δυνάμεις μας προς την άλλη κατεύθυνση, τα Καννάβια» δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών Ανδρέας Χρίστου.

Για το μέτωπο στα χωριά Κούρδαλι και Σπήλια, ο κ. Χρίστου είπε ότι στην περιοχή επιχειρούν αρκετές δυνάμεις ενώ επικρατεί νηνεμία.

Νωρίτερα, το πύρινο μέτωπο είχε επεκταθεί κοντά στο Κούρδαλι, «αγγίζοντας» δρόμους ενώ κινδύνευσαν και σπίτια, όμως οι δυνάμεις πυρόσβεσης κατάφεραν να περιορίσουν την επέκτασή του, ρίχνοντας αρκετή ποσότητα νερού, με τον εκπρόσωπο του Τμήματος Δασών να είναι αισιόδοξος ότι στο κομμάτι αυτό «πάμε καλά».

Η κατάσταση δεν είναι το ίδιο ενθαρρυντική στο μέτωπο της Ασίνου, όπου η πυρκαγιά έχει ξεπεράσει την κορυφογραμμή, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στην πυρόσβεση, ενώ κατευθύνεται προς τα Καννάβια.

Σύμφωνα με τον κ. Χρίστου, αν και η απόσταση είναι αρκετά μεγάλη, η κατεύθυνση της πυρκαγιάς φαίνεται ότι έχει πάρει πορεία προς την κοινότητα με τον εκπρόσωπο του Τμήματος Δασών να λέει ότι είναι σε εξέλιξη ο συντονισμός αρκετών μονάδων στην περιοχή.

Εξάλλου, ο κ. Χρίστου δήλωσε ότι έφτασε αργά το απόγευμα το ιταλικό αεροσκάφος που θα συνδράμει τις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς, με τον χειριστή του να τυγχάνει ενημέρωσης. Αναμένεται να ενταχθεί στις επιχειρήσεις από αύριο, όπως εξάλλου και τα αεροσκάφη από τη Γαλλία που αναμένεται να φτάσουν απόψε το βράδυ στο νησί.

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Χρίστου, ο δασοπυροσβέστης που είχε μεταφερθεί νωρίτερα με αναπνευστικά προβλήματα έχει πάρει εξιτήριο από το Νοσοκομείο Κυπερούντας.

Έφτασαν τρία γαλλικά αεροσκάφη

Τρία αεροπλάνα, μεταξύ των οποίων δύο πυροσβεστικά τύπου CANADAIR καθώς και το απαραίτητο προσωπικό, προσγειώθηκαν στην Αεροπορική Βάση Ανδρέας Παπανδρέου στην Πάφο από την αεροπορική βάση Marignane στη Γαλλία για να μπορέσουν να συμβάλουν στο έργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην οροσειρά του Τροόδους.

Όπως δήλωσε ο Γάλλος Πρέσβης στην Κύπρο Ρενέ Τροκάζ, η Γαλλία είναι στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας τη δύσκολη στιγμή, λέγοντας ότι είναι ώρα πένθους. Χάθηκαν, είπε, άδικα δύο ανθρώπινες ζωές οι οποίοι καταπολέμησαν δύο μεγάλες πυρκαγιές. Εμείς στη Γαλλία είμαστε στο πλευρό της ΚΔ προκειμένου να βοηθήσουμε μέσα στο κυπριακό πλαίσιο το φοβερό αυτό φαινόμενο, είπε.

Σε δηλώσεις του από την αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου, ανέφερε ότι αυτά τα αεροσκάφη χρειάζονται εννέα ώρες για να φθάσουν στην Κύπρο. Ακολούθως, σημείωσε, “θα υπάρξει ένας συντονισμός όλων των δυνάμεων της ΚΔ ενώ σαφώς εντάσσεται η γαλλική δύναμη στο πλαίσιο του σχεδίου της ΚΔ”.

mignatiou.com

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

“Χάραγμα του Θηρίου” προ των Πυλών; Η Τεχνολογία του Γκέιτς Συνδυάζει Εμβόλια & Αόρατους Ψηφιακούς Δείκτες
Slider

“Χάραγμα του Θηρίου” προ των Πυλών; Η Τεχνολογία του Γκέιτς Συνδυάζει Εμβόλια & Αόρατους Ψηφιακούς Δείκτες

by admin
25 λεπτά ago
ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΑΜ !
Slider

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΑΜ !

by admin
45 λεπτά ago
Πούτιν σε Ζελένσκι: «Ή αποδέχεσαι τη νέα πραγματικότητα στο έδαφος ή θα συνεχίσουμε προς Κίεβο»
Slider

Πούτιν σε Ζελένσκι: «Ή αποδέχεσαι τη νέα πραγματικότητα στο έδαφος ή θα συνεχίσουμε προς Κίεβο»

by admin
1 ώρα ago
Είπαν «ναι»! Ένα διατροφικό έγκλημα (και) με ελληνική σφραγίδα!
ΔΙΕΘΝΗ

Είπαν «ναι»! Ένα διατροφικό έγκλημα (και) με ελληνική σφραγίδα!

by admin
2 ώρες ago
Next Post
Ο ΝΑΣΡΑΛΑ ΠΗΓΕ ΣΤΗ ΔΑΜΑΣΚΟ ;Μετά τον Σοιγκού και ο Νασράλα πήγε Δαμασκό και …

Ο ΝΑΣΡΑΛΑ ΠΗΓΕ ΣΤΗ ΔΑΜΑΣΚΟ ;Μετά τον Σοιγκού και ο Νασράλα πήγε Δαμασκό και ...

Κίνημα «δεν πληρώνω» ανησυχεί τις τράπεζες

Κίνημα «δεν πληρώνω» ανησυχεί τις τράπεζες

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr