ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Η κυβέρνηση ψάχνει τρόπο να δραπετεύσει (;)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. - 8 Φεβ 2018 - 9:24
Loading...

Του Γιώργου Φαρμάκη

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι δυσαρεστημένος από τα συλλαλητήρια και από την ασυνεννοησία που έχει προκύψει με τους ΑΝΕΛ. Το σίγουρο είναι ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει και πολλές επιλογές, αφού βλέπει ότι η τετραετία φαντάζει όλο και ποιο μακρύνη.

Τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Τσίπρας

1.Η κοινωνία δήλωσε ανοιχτά με τα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, ότι δεν θέλει να ακολουθήσει την κυβερνητική γραμμή.

2.Ο Σύριζα έχει εγκλωβιστεί στην αβεβαιότητα που υπάρχει σχετικά με τις κινήσεις του Καμμένου στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

3.Η οικονομία δεν πάει καλά και ο στόχος της κυβέρνησης για έξοδο από τα μνημόνια έχει αποτύχει παταγωδώς.

4.Το σκάνδαλο Novartis έχει προκαλέσει τριγμούς στην κυβέρνηση από τους λάθος χειρισμούς αφού από ότι φαίνεται η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι το σκάνδαλο αυτό είναι «στημένο».

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει πολλές επιλογές στο τραπέζι και το σίγουρο είναι ότι σχετικά σύντομα θα παίξει το χαρτί των εκλογών. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρει να ξαναπείσει τον λαό και βγει και πάλι πρώτος, ο Τσίπρας θα καταφέρει να πάρει μια νέα εντολή και αυτό θα του δώσει «πνοή»

Βέβαια όλα τα παραπάνω είναι σενάρια που όμως έχουν βάση γιατί δεν μπορεί να συνεχιστεί η πολιτική κατάσταση ως έχει. Ο Σύριζα έχει χάσει το λαϊκό έρισμα και δημοκοπικά κατεβαίνει ολοένα και περισσότερο, οπότε δεν τον συμφέρει να συνεχίσει να κυβερνά διότι μετά θα επέλθει η μόνιμη φθορά. Η κυβερνητική συνοχή φαίνεται πως είναι ανίσχυρη και ακόμη πιο ανίσχυρος είναι ο Αλέξης Τσίπρας σαν πρόσωπο αφού οι πολίτες δηλώνουν ότι είναι εξαιρετικά δυσαρεστημένοι από τις επιλογές του.

el.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter