ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΗΠΑ Προέβλεψαν στον αμυντικό προϋπολογισμό τους δαπάνη για τον πόλεμο στη Συρία!

ΔΙΕΘΝΗ. - 7 Δεκ 2012 - 7:12

Την επιβολή Ζώνης Απαγόρευσης Πτήσεων (ΖΑΠ) πάνω από τη Συρία αλλά και αεροπορικούς βομβαρδισμούς περιλαμβάνουν τα σχέδια του αμερικανικού Πενταγώνου και τα οποία προβλέπονται ως κονδύλια στον νέο αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ για το 2013 ο οποίος συζητείται στο
Κογκρέσο.

Πιο συγκεκριμένα στον νέο προϋπολογισμό προβλέπεται “μελέτη τρόπων αποδυνάμωσης του συριακού τακτικού Στρατού αλλά και ποσά για την ενίσχυση των αντικυβερνητικών δυνάμεων που δρουν στο έδαφος της Συρίας”.

Το ενδιαφέρον των γερουσιαστών έγκειται ειδικότερα στο οπλοστάσιο των συμβατικών και χημικών όπλων που φέρεται πως έχει στη διάθεσή της η Δαμασκός.

.Μεταξύ των μεθόδων αντιμετώπισης της Αεροπορίας της Συρίας που εξετάζονται και αναφέρθηκαν είναι η ανάπτυξη πυραύλων Patriot στην Τουρκία, η κήρυξη ζωνών απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τις συριακές πόλεις αλλά και αεροπορικά πλήγματα με σκοπό την καταστροφή μαχητικών αεροσκαφών, ελικοπτέρων και αντιαεροπορικών συστημάτων.

Οι συντάκτες του προϋπολογισμού υπογραμμίζουν ότι τα μέτρα, που απαριθμούνται «δεν αποτελούν κήρυξη πολέμου, ούτε παροχή άδειας για χρήση στρατιωτικής βίας στη Συρία», δεν διευκρίνισαν όμως τι αποτελούν.

Είναι φανερό πλέον ότι ο χρόνος μετρά αντίστροφα για ένα στρατιωτικό κτύπημα της Ουάσιγκτον στη Συρία.

Άλλωστε το έδαφος προλειαίνεται στο γνωστό και δοκιμασμένο σενάριο του Ιράκ, ήτοι η απειλή χρήσης του χημικού οπλοστασίου που τελικά δεν είχε ο Housein αλλά που υποτίθεται ότι έχει ο Bashar Al Assad. Όπως και στην περίπτωση της Λιβύης έτσι και εδώ η ανάπτυξη της ΖΑΠ θα συμπεριλάβει αρχικά υποτιθέμενες πόλεις όπου σφαγιάζονται άμαχοι ενώ στη συνέχεια θα εξελιχθεί σε ολοκληρωτικό αεροπορικό πόλεμο εναντίον των συριακών δυνάμεων. Σκοπός όχι άλλος αφού η συριακή άμυνα θα έχει καταρρεύσει η προέλαση των ανταρτών προς τη Δαμασκό και η ανατροπή του Assad.

Η συζήτηση τόσο ανοικτά στο Κογκρέσο στο πλαίσιο του αμυντικού προϋπολογισμού για το 2013 για κονδύλια τα οποία θα δεσμευθούν για την πραγματοποίηση των αεροπορικών βαρβαρισμών, σημαίνει πως η αμερικανική εμπλοκή δε θα αργήσει πλέον να έρθει.

ΠΗΓΗ

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr