• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Πέμπτη, 23 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Η Κορσική μπορεί να συνεχίσει να συσπειρώνεται για περισσότερη αυτονομία παρά την αντίσταση του Παρισιού

8 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

© AP Photo / Raphael Poletti Κάτοικοι του νησιού της Κορσικής στους δρόμους της πόλης Ajaccio, της Γαλλίας,  διαδηλώνοντας πριν την επίσκεψη στο νησί της Μεσογείου  την επόμενη Εβδομάδα του  Γάλλου Προέδρου Εμμανουήλ Macron. Σαββάτο 3 Φεβρουαρίου 2018

Ευρώπη [1]
Παρίσι – Οι Κορσικανοί θα συνεχίσουν ειρηνικές διαμαρτυρίες, αναζητώντας μεγαλύτερη αυτονομία από το Παρίσι, παρά τις πρόσφατες παρατηρήσεις του Γάλλου Προέδρου, ο οποίος  απέρριψε τα περισσότερα από τα αιτήματα που του  εξέφρασαν οι εθνικιστές της περιοχής, δήλωσε στο Sputnik ο Πρόεδρος της  Κορσικής Λίμπερα, φατρία  στο  Νομοθετικό σώμα της Κορσικής.

Την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμανουήλ Μακρόν, μίλησε για το μέλλον της Κορσικής στο τέλος του ταξιδιού του στο νησί, απορρίπτοντας την πρόταση των Εθνικιστών για την είσπραξη των τοπικών  φόρων (του νησιού)  και την απαίτηση τους για επίσημη αναγνώριση της γλώσσας της Κορσικής.

«Αμφιβάλλω ότι η ομιλία του  Macron θα οδηγήσει στην άμεση συνύπαρξη με τους Κορσικανούς», λέει ο Pierre-Antoine Tomasi.

Στην ομιλία του, ο Macron συμφώνησε ότι η Κορσική θα πρέπει να αναφέρεται στο Γαλλικό Σύνταγμα, κάτι που θα βοηθούσε στην αναγνώριση της “ταυτότητάς της”. Ο Γάλλος πρόεδρος δεσμεύτηκε επίσης να ξεκινήσει την καταπολέμηση του εγκλήματος και να βελτιώσει την κάλυψη της υγειονομικής περίθαλψης και της κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή. Ωστόσο, απέρριψε το αίτημα των εθνικιστών να εισαγάγουν το  ειδικό καθεστώς “του κατοίκου”, ώστε τα ακίνητα στο νησί να πωλούνται μόνο στους κατοίκους του.

Ο Τόμασι σημείωσε ότι η Γαλλία στην Κορσική “παίζει ένα παιχνίδι επικίνδυνο για τον εαυτό της” και ανέφερε το παράδειγμα των Καταλανών, των οποίων οι απαιτήσεις ανεξαρτησίας [2] , ήσσονος  σημασίας για την δεκαετία του 2000 ενισχύθηκαν από την απροθυμία της κεντρικής κυβέρνησης να λάβει υπόψη τα αιτήματά τους για περισσότερη αυτονομία, πράγμα το  οποίο οδήγησε σε πολιτική σύγκρουση.

“Μια από τις συνέπειες της τρέχουσας πολιτικής του Παρισιού θα μπορούσε να είναι η αύξηση της κυριαρχίας, όπως συνέβη στη Βαρκελώνη. Έτσι, σαφώς, αν η Γαλλία έχει κατά νου τι συμβαίνει τώρα στην Καταλονία, πρέπει να έχει σαφές όραμα για το τι συνέβη μέσα σε  αυτά τα τελευταία 10 χρόνια και γιατί “, δήλωσε ο Tomasi.

Η Κορσική [3] πιέζει για μεγαλύτερη αυτονομία από τη Γαλλία εδώ και δεκαετίες. Οι τελευταίες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην πρωτεύουσα του Ajaccio το Σάββατο, όταν χιλιάδες συσπειρώθηκαν μπροστά από την επίσκεψη του  Macron.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η θέση των εθνικιστών σταθεροποιήθηκε στο επίπεδο της περιφερειακής νομοθετικής εξουσίας με μια ισχυρή επίδοση στις τοπικές εκλογές, όταν οι νομοθέτες από το κόμμα Pe a Corsica κέρδισαν 41 έδρες από τις  63 έδρες  της Συνέλευσης της Κορσικής.

References ↑ Europe
   ( https://sputniknews.com/europe/ ) ↑ independence
   ( http://sputniknews.com/europe/20171205/1059696794.html ) ↑ Corsica
   ( http://sputniknews.com/europe/20180119/1060
https://sputniknews.com/

tokoutsavaki.blogspot.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Η Ιδιωτική Περιουσία ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ «Δεν θα Κατέχετε Τίποτα», Δεν είναι Σλόγκαν είναι η Ψηφιακή Νέα Οικονομία
Slider

Η Ιδιωτική Περιουσία ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ «Δεν θα Κατέχετε Τίποτα», Δεν είναι Σλόγκαν είναι η Ψηφιακή Νέα Οικονομία

by admin
5 ώρες ago
Πάμε για μακελειό -Εξοπλίζονται τοπικές ιρανικές φυλές για αμερικανική χερσαία επίθεση
Slider

Πάμε για μακελειό -Εξοπλίζονται τοπικές ιρανικές φυλές για αμερικανική χερσαία επίθεση

by admin
5 ώρες ago
Ξεσπάει χάος – Trump: «Θα τινάξω τον αέρα τα πυρηνικά του Ιράν στο Pickaxe» – Αμερικανοί Στρατηγοί: «Φύγε τώρα, μας διαλύουν»
ΔΙΕΘΝΗ

Ξεσπάει χάος – Trump: «Θα τινάξω τον αέρα τα πυρηνικά του Ιράν στο Pickaxe» – Αμερικανοί Στρατηγοί: «Φύγε τώρα, μας διαλύουν»

by admin
7 ώρες ago
Συναγερμός από τη NASA: Ακραία ηλιακή καταιγίδα μπορεί να παραλύσει τον σύγχρονο πολιτισμό
Slider

Συναγερμός από τη NASA: Ακραία ηλιακή καταιγίδα μπορεί να παραλύσει τον σύγχρονο πολιτισμό

by admin
8 ώρες ago
Next Post
TOYOTA ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ (Βίντεο)

TOYOTA ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ (Βίντεο)

Τούρκοι μαζεύουν υπογραφές στην Θράκη για αναθεώρηση της Λωζάνης – Βγήκαν στο Γράμμο τα Κομάντα μας – Ενεργοποιούμε την εθνοφυλακή – Σε ετοιμότητα το  Γ’ και Δ’ Σώμα Στρατού

Τούρκοι μαζεύουν υπογραφές στην Θράκη για αναθεώρηση της Λωζάνης – Βγήκαν στο Γράμμο τα Κομάντα μας – Ενεργοποιούμε την εθνοφυλακή – Σε ετοιμότητα το Γ’ και Δ’ Σώμα Στρατού

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr