• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 19 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΛΛΑΔΑ

Κουκουλώνουν την απόλυση καθηγήτριας που έπιασε τον υιό Σαμαρά να αντιγράφει

13 έτη ago
in ΕΛΛΑΔΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Απέλυσαν την καθηγήτρια που έπιασε τον υιό του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να αντιγράφει στις εξετάσεις του μαθήματος της χημείας στο Κολλέγιο Αθηνών (στο οποίο τυγχάνει να είναι πρόεδρος ο αδελφός του πρωθυπουργού Αλέξανδρος Σαμαράς) και έβαλε τη
μονογραφή της στην κόλλα του και τώρα επιχειρούν να «θάψουν» την υπόθεση, η οποία απ΄ότι φαίνεται αποκτά πολιτικές διαστάσεις σε μία περίοδο που γίνεται «κόλαση» στην Παιδεία.

Το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας συνεδριάζε χθές αργά το απόγευμα προκειμένου να κρίνει αν ήταν νόμιμη ή όχι η καταγγελία της σύμβασης της συγκεκριμένης εκπαιδευτικού, αλλά με μία «πραξικοπηματική» ενέργεια εξαίρεσαν από τη συνεδρίαση τους νόμιμους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ).

Ο σκοπός είναι προφανής. Να επιβεβαιώσουν την απόφαση της απόλυσης και να την καταχωνιάσουν προκειμένου να μην λάβει άλλες διαστάσεις και πληγεί περαιτέρω η οικογένεια Σαμαρά από αυτό το πρωτοφανές στα χρονικά της ιδιωτικής εκπαίδευσης περιστατικό.

Αφενός να μην «τσαλακωθεί» η εικόνα του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, αλλά και του αδελφού του Αλέξανδρου Σαμαρά, που είναι πρόεδρος του Κολλεγίου Αθηνών και φαίνεται να έδωσε την εντολή απομάκρυνσης της εκπαιδευτικού τον Ιούνιο του 2012 επειδή τόλμησε να μονογράψει την κόλλα του ανιψιού.

Σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος κατήγγειλε τον Ιούλιο του 2012 την αορίστου χρόνου σύμβαση της εκπαιδευτικού Ευφροσύνης Μπουλούτα, που υπηρετούσε επί 21 χρόνια στο Γυμνάσιο του Κολλεγίου Αθηνών.

Αιτία ήταν, το «λάθος» που έκανε να βάλει τη μονογραφή της στην κόλλα του υιού του πρωθυπουργού, επειδή αντέγραψε στις απολυτήριες εξετάσεις της Γ’ Τάξης του Γυμνασίου του Κολλεγίου Αθηνών στο μάθημα της χημείας παρά τις επανειλημμένες παρατηρήσεις που του είχε κάνει ως επιτηρήτρια. Η εν λόγω εκπαιδευτικός είχε αξιολογηθεί θετικά πάρα πολλές φορές με τελευταία την περίοδο 2011-2012.

Επί ενάμιση χρόνο το ΚΥΣΔΕ αρνούνταν, όπως καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ, να ασκήσει τον εποπτικό του ρόλο και να ελέγξει τη νομιμότητα και την καταχρηστικότητα της καταγγελίας της σύμβασης της εκπαιδευτικού. Μετά από πιέσεις της Ομοσπονδίας και δικαστική απόφαση το ΚΥΣΔΕ συνεδρίασε χθες για να αποφανθεί περί της συγκεκριμένης υποθέσεως.

Σημειώνεται πώς το ΚΥΣΔΕ ελέγχεται από τον «κολλητό» του Α. Σαμαρά, υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο.

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Συνέβη κατά την ΟΙΕΛΕ το πρωτοφανές στα χρονικά της ιδιωτικής εκπαίδευσης, το ΚΥΣΔΕ που συνεδρίασε στο υπουργείο Παιδείας να κάνει αποδεκτό το αίτημα της νομικής υπηρεσίας του Κολλεγίου Αθηνών να εξαιρεθούν από τη συνεδρίαση οι αιρετοί εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ.

«Η αποβολή εκπροσώπων των εργαζόμενων καθ’ υπόδειξιν της εργοδοτικής πλευράς από συλλογικό όργανο είναι μοναδική στα χρονικά της Μεταπολίτευσης και είναι βέβαιο ότι θα απασχολήσει ολόκληρο το οργανωμένο κίνημα της εργασίας», αναφέρουν σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος Μιχάλης Κουρουτός και ο γενικός γραμματέας Χρήστος Σαρρής της ΟΙΕΛΕ.

«Τι σημαίνει, λοιπόν, αυτή η εξέλιξη; Ότι απόφαση μπορεί να εκδοθεί για την απόλυση της κυρίας Μπουλούτα (και, φυσικά, να κριθεί σαν έγκυρη η απόλυση της επειδή έβαλε τη μονογραφή της στην κόλα του υιού Σαμαρά) αλλά χωρίς να έχουν ρόλο και λόγο οι θεσμικά εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποι του κλάδου της, των ιδιωτικών εκπαιδευτικών».

Οι επικεφαλής της ΟΙΕΛΕ καταγγέλλουν πώς η απόφαση του ΚΥΣΔΕ και «η κίνηση του νομικού επιτελείου του Κολλεγίου (του οποίου ηγείται ο αδερφός του πρωθυπουργού, ο Αλέξανδρος Σαμαράς) έγινε με σαφή σκοπό να γίνει η αρχή για το “ξήλωμα” της εκπροσώπησης των εργαζόμενων από κάθε υπηρεσιακό συμβούλιο!

Όπως σημειώσαμε από χθες, η υπόθεση αυτή για τη γνωστή επιχειρηματική ομάδα που δρα στο χώρο της εκπαίδευσης δεν είναι συνηθισμένη, αλλά χρησιμεύει ως “οδηγός” για τη διάλυση της εκπαιδευτικής νομοθεσίας και το γκρέμισμα των εκπαιδευτικών αντιπροσωπευτικών θεσμών».

Η ΟΙΕΛΕ επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος της και καταλήγει πως «φαίνεται ότι το Σύνταγμα, οι νόμοι και οι θεσμοί είναι απροστάτευτοι μπροστά στο δίκαιο του ισχυρού. Φαίνεται ότι είναι άλλες οι “πανίσχυρες συντεχνίες” που καταγγέλλει συχνά-πυκνά ο πρωθυπουργός».

Αντί ο κ. Σαμαράς να βγει και να επαινέσει την εκπαιδευτικό που έκανε το καθήκον της και διέγραψε το γραπτό του υιού του, μαθητή της Γ’ Τάξης του Κολλεγίου Αθηνών για αντιγραφή, προτίμησε να την εκδιώξει.

Φαίνεται ότι τέτοιους καθηγητές θέλει ο πρωθυπουργός. Αρεστούς στις διοικήσεις που θα βαθμολογούν με βάση το… όνομα και τις γνωριμίες και όχι τις επιδόσεις του μαθητή.

Συγχαρητήρια κύριε Σαμαρά.

ΠΗΓΗ
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΣΩΤΗΡΗΣ ΓΚΕΚΟΠΟΥΛΟΣ: Τι αλλάζει από 3/8 σε ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ και ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΓΚΕΚΟΠΟΥΛΟΣ: Τι αλλάζει από 3/8 σε ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ και ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ

by admin
2 ώρες ago
Η Μπεσκατούλ των Lidl και ο Τζον Πάπας
ΕΛΛΑΔΑ

Η Μπεσκατούλ των Lidl και ο Τζον Πάπας

by admin
3 ώρες ago
Ειρήνη Μαρουπα: «”Μολών λαβέ” – Η απάντηση στην ψηφιακή φυλακή και την παγκόσμια διακυβέρνηση που έρχεται»
Slider

Ειρήνη Μαρουπα: «”Μολών λαβέ” – Η απάντηση στην ψηφιακή φυλακή και την παγκόσμια διακυβέρνηση που έρχεται»

by admin
20 ώρες ago
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ! Επείγον μήνυμα πατ. Αρσένιου
ΕΛΛΑΔΑ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ! Επείγον μήνυμα πατ. Αρσένιου

by admin
20 ώρες ago
Next Post
Έπεσε σε κώμα λόγω παρενεργειών φθηνού γενόσημου

Έπεσε σε κώμα λόγω παρενεργειών φθηνού γενόσημου

ΠΡΟΣΟΧΗ: Έρχεται μεγάλη κακοκαιρία από 1η Δεκεμβρίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: Έρχεται μεγάλη κακοκαιρία από 1η Δεκεμβρίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr