• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 28 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΑΠΟΨΕΙΣ

Lockdown και αλλαγές στο Σύνταγμα απειλούν τις εκκλησίες στην Αλγερία, που στα τζαμιά επιτράπηκε να ξανανοίξουν, αλλά όχι στις εκκλησίες

6 έτη ago
in ΑΠΟΨΕΙΣ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Η μικρή κοινότητα των χριστιανών στην Αλγερία αντιμετωπίζει μια διπλή απειλή: η κυβέρνηση κλείνει τις εκκλησίες τους λόγω του κορωναϊού και μιας νέας διάταξης στο Σύνταγμα, που πιθανόν να περιστείλει τη θρησκευτική ελευθερία.

“Ενώ εμείς εδώ στις ΗΠΑ αντιμετωπίζουμε μεγάλη αβεβαιότητα με τους νέους περιορισμούς, οι εκκλησίες στην Αλγερία είναι ήδη κλειστές και σιωπηλές”, δήλωσε ο Rex Rogers, πρόεδρος του SAT-7, ενός μη κερδοσκοπικού χριστιανικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού που μεταδίδει χριστιανικό πρόγραμμα στην Αλγερία. Η εταιρεία άρχισε πρόσφατα να προβάλλει ένα πρόγραμμα στη διάλεκτο Kabiyle, την οποία μιλούν περίπου 6 εκατομμύρια άνθρωποι.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εκτιμά ότι ένας στους 200 Αλγερινούς είναι χριστιανός. Πάνω από το 99% του πληθυσμού είναι μουσουλμάνοι, η πλειονότητα των οποίων είναι Σουνίτες.

Το Υπουργείο Θρησκευμάτων της χώρας προσλαμβάνει και εκπαιδεύει μουσουλμάνους ιμάμηδες, παρόλο που η Αλγερία τυπικά δεν είναι θρησκευτικό κράτος.

Ενώ στους μουσουλμάνους επιτρέπεται να αλλάξουν θρησκεία, ο αλγερινός νόμος απαγορεύει να προσπαθεί κάποιος να τους οδηγήσει μακριά από το Ισλάμ. Όποιος «υποκινεί, περιορίζει ή χρησιμοποιεί μέσα αποπλάνησης που προτίθεται να μετατρέψει έναν μουσουλμάνο σε άλλη θρησκεία. ή χρησιμοποιώντας για το σκοπό αυτό ιδρύματα διδασκαλίας, εκπαίδευσης, υγείας, κοινωνικής, κουλτούρας, κατάρτισης… ή οποιουδήποτε οικονομικού μέσου» αντιμετωπίζει πρόστιμα έως και 8.500 $ και ποινή φυλάκισης πέντε ετών.

Οι άφθονες συλλήψεις χριστιανών για «προσηλυτισμό» που ξεκίνησαν το 2019 και οδήγησαν σε κλείσμο εκκλησιών, κορυφώθηκαν με την πανδημία του COVID-19, όπου διατάχθηκε να κλείσουν όλες οι εκκλησίες.

Η Αλγερία, στις 28 Νοεμβρίου, είχε καταγεγραμμένους 2.393 θανάτους από τον COVID-19 σε ένα πληθυσμό 44 εκατομμυρίων ανθρώπων. Το ποσοστό αυτό είναι 56 θάνατοι ανά 1 εκατομμύριο πληθυσμού.

Καθώς ο κορονοϊός υποχωρεί τα τζαμιά ανοίγουν ξανά, αλλά οι χριστιανικοί τόποι λατρείας παραμένουν κλειστοί. Τον Αύγουστο, μια εκκλησία στη Makouda, μια πόλη 34.500 κατοίκων στη Μεσόγειο Θάλασσα, ζήτησε από ένα δικαστήριο να της επιτρέψει να ανοίξει ξανά. Το δικαστήριο αρνήθηκε να δώσει άδεια.

Στην βουλή αυτό το μήνα, εγκρίθηκε ένα νέο Σύνταγμα που αλλάζει τις θρησκευτικές ελευθερίες. Η προηγούμενη διάταξη ανέφερε: «Η ελευθερία της συνείδησης και η ελευθερία της γνώμης είναι απαραβίαστες. Η ελευθερία λατρείας διασφαλίζεται σύμφωνα με το νόμο».

Η διάταξη πλέον έχει ως εξής: «Η ελευθερία της γνώμης είναι απαραβίαστη. Η ελευθερία άσκησης λατρείας είναι εγγυημένη εάν ασκείται σύμφωνα με το νόμο. Το κράτος διασφαλίζει την προστασία των τόπων λατρείας από οποιαδήποτε πολιτική ή ιδεολογική επιρροή».

Επομένως, δεν υπάρχει πλέον «ελευθερία συνείδησης», πιθανώς ένας τρόπος να σταματήσουν τις εκκλησίες και τα μέλη τους να συζητούν για τον Χριστιανισμό στο Διαδίκτυο ή να έχουν διαδικτυακές θρησκευτικές λειτουργίες. Όσον αφορά την προσπάθεια συμμόρφωσης με το αλγερινό δίκαιο, οι εκκλησίες πρέπει να λάβουν την έγκριση μιας επιτροπής που συγκροτήθηκε το 2006 με την οποία είναι αβέβαιο αν έχουν συναντηθεί ποτέ. Έχουν προσπαθήσει να αποκτήσουν νομιμότητα με άλλους τρόπους, σε μεγάλο βαθμό ανεπιτυχώς.

ΚΟ / από εδώ

redskywarning

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Παναγόπουλος Αλέξιος: ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΧΗΔΟΝΑΣ ΣΤΗ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΣΤΕΝΩΝ (Η δύναμη της συνείδησης απέναντι στην αυτοκρατορική ισχύ της ύβρης).
Slider

Παναγόπουλος Αλέξιος: ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΧΗΔΟΝΑΣ ΣΤΗ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΣΤΕΝΩΝ (Η δύναμη της συνείδησης απέναντι στην αυτοκρατορική ισχύ της ύβρης).

by admin
3 ώρες ago
Ο εξορκιστής προειδοποιεί: Η εμμονή με τους εξωγήινους είναι μια προσπάθεια να αντικαταστήσουν τον Χριστιανισμό
Slider

Ο εξορκιστής προειδοποιεί: Η εμμονή με τους εξωγήινους είναι μια προσπάθεια να αντικαταστήσουν τον Χριστιανισμό

by admin
10 ώρες ago
The Clown King
Slider

The Clown King

by admin
12 ώρες ago
Παναγόπουλος Αλέξιος: Νεο-παπισμός, νεο-ηγουμενισμός, νεο-επισκοπισμός, νεο-δεσποτισμός νεο-οικουμενισμός, νέα αποστασία και Ορθοδοξία.
ΑΠΟΨΕΙΣ

Παναγόπουλος Αλέξιος: Νεο-παπισμός, νεο-ηγουμενισμός, νεο-επισκοπισμός, νεο-δεσποτισμός νεο-οικουμενισμός, νέα αποστασία και Ορθοδοξία.

by admin
2 ημέρες ago
Next Post
Σάλος με την φωτογραφία: Ο Κ. Μητσοτάκης παραβιάζει τα μέτρα και την ατομική ευθύνη; – Η απάντηση Πέτσα

Σάλος με την φωτογραφία: Ο Κ. Μητσοτάκης παραβιάζει τα μέτρα και την ατομική ευθύνη; - Η απάντηση Πέτσα

Ετοιμάζεται για την «Μεγάλη Έξοδο» η κυβέρνηση; – Καμπάνιες για «ενημέρωση εκλογέων» στην Διαύγεια

Ετοιμάζεται για την «Μεγάλη Έξοδο» η κυβέρνηση; - Καμπάνιες για «ενημέρωση εκλογέων» στην Διαύγεια

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr