ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ο λόγος φυγής Ερντογάν – «Αν προχωρήσεις με τον «Turk Stream» είσαι τελειωμένος» – Η Ελλάδα ανάχωμα στη ρωσοτουρκική συνεργασία

ΕΝΕΡΓΕΙΑ. - 3 Δεκ 2017 - 20:09
Loading...

Ροή ειδήσεων σε μορφή blogΤελεσίγραφο απέστειλαν οι ΗΠΑ σε Άγκυρα και Βερολίνο για την ακύρωση των αγωγών  «Turk Stream» και «Nord Stream II», διότι δεν εξυπηρετούν τα αμερικανικά συμφέροντα.

Οι ΗΠΑ ξεκινούν απαιτούν  την διακοπή των εργασιών στο αγωγό φυσικού αερίου «Turk Stream»,  δήλωσε  ο αναπληρωτής γραμματέας του Γραφείου Ενεργειακών Πόρων των ΗΠΑ  Τζον Μακάρικ, δίνοντας το έναυσμα αυτού που έρχεται και στην περιοχή μας.

Αυτός είναι και ο λόγος που Σουλτάνος Ερντογάν έχει βρεθεί στο στόχαστρο του ΝΑΤΟ το οποίο θα πράξει τα πάντα να τον εξουδετερώσει πάση θυσία ότι και να βλέπουμε αυτήν την περίοδο.

Ο λόγος φυγής Ερντογάν – «Αν προχωρήσεις με τον «Turk Stream» είσαι τελειωμένος» – Η Ελλάδα ανάχωμα στη ρωσοτουρκική συνεργασία - Εικόνα0

Είπαμε εδώ και πολύ καιρός στην ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr ότι η ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από Ρωσία και ΗΠΑ αποτελεί από μόνη της λόγο ακόμη και για στρατιωτική αντιπαράθεση.

Οι ΗΠΑ θέλουν όλη την Ευρώπη να ανήκει στις πολυεθνικές τους και δεν δίνουν στην Ρωσία τίποτα θέλοντας τα πάντα δικά τους.

Μόνο που  η Ρωσία με τους αγωγούς της και η Κίνα με το «δρόμο του μεταξιού» σε αγαστή συνεργασία ετοιμάζονται να αντεπιτεθούν στις ΗΠΑ σε μια «μονομαχία» μέχρις εσχάτων για την απόκτηση των οικονομικών πρωτείων εφόσον συμφωνία δεν επήλθε τόσο καιρό.

Ο αγωγός  «TurkStream» προορίζεται να μεταφέρει 63 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, μέσω τεσσάρων παράλληλων γραμμών και το έργο είναι ήδη στο 30%.

Υπολογίζεται ότι τα 47 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου θα φθάνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα, από όπου θα τα «παραλάμβανε» ο Greek Stream.

Τα υπόλοιπα 16 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου θα διατεθούν για οικιακή χρήση της Τουρκίας.

Η Ρωσία αποστέλλει σήμερα φυσικό αέριο στην Τουρκία μέσω του «Blue Stream» και των διαβαλκανικών αγωγών.

Ο Μακάρικ είπε επίσης ότι δεν βλέπει τη δυνατότητα ο σχεδιαζόμενος από τη Ρωσία αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream II στη Γερμανία να κατασκευασθεί ποτέ.

Βέβαια ο Αμερικανός αξιωματούχος δεν ρώτησε τον Σόιμπλε ο οποίος είναι ο μυστικός ηγέτης της χώρας και αυτός ο οποίος απαιτεί ενεργειακή απεξάρτηση από τις ΗΠΑ και καλές σχέσεις με Μόσχα και Πεκίνο, με  σκοπό την προώθηση των γερμανικών  σχεδίων.

Εκεί έρχεται και προστίθεται και η δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού με υψηλή επίβλεψη από το Βερολίνο.

Ο λόγος φυγής Ερντογάν – «Αν προχωρήσεις με τον «Turk Stream» είσαι τελειωμένος» – Η Ελλάδα ανάχωμα στη ρωσοτουρκική συνεργασία - Εικόνα1  Ο Αμερικανός  υπουργός δήλωσε ότι εάν γίνει συμφωνία μεταξύ της Gazprom με Ευρωπαίους προμηθευτές, θα πρέπει να εξετασθούν τα περιγράμματα της συμφωνίας, πριν αποφασισθεί εάν οι ευρωπαϊκές εταιρείες θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τις κυρώσεις από τις ΗΠΑ.

Στην ουσία η Ουάσιγκτον κόβει δύο από τους πιο σημαντικούς αγωγούς της Μόσχας στην ΕΕ , εμπλέκοντας Γερμανία και Τουρκία στην διαμάχη της με την Μόσχα.

Τόσο όμως οι Γερμανοί όσο και οι Τούρκοι οπισθοχωρούν και δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να εμπλακούν με την Ρωσία . Εκεί ακριβώς θα δούμε πολλά το επόμενο διάστημα , πολλά και «θαυμαστά» pentapostagma.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter