ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Mισή Πριγκίπισσα-μισή κροκόδειλος: Η αρχαία μούμια με δύο κεφαλές αποκαλύφθηκε στο κοινό για πρώτη φορά αφού κρατήθηκε κρυμμένη για περισσότερο από έναν αιώνα.

ΚΛΟΙΟΣ. ΜΥΣΤΗΡΙΑ. - 10 Ιούλ 2018 - 15:00

Μια παράξενη μούμια από την αρχαία Αίγυπτο που συνδιάζει  τα κεφάλιαενός κοριτσιού και ενός κροκοδείλου φωτογραφήθηκε για πρώτη φορά μετά από ένα αιώνα.

Η μούμια αποτελείται από το κεφάλι μιας άγνωστης αρχαίας αιγυπτιακής πριγκίπισσας και το κεφάλι και το σώμα ενός κροκοδείλου του Νείλου.

Σύμφωνα με το μύθο, αφού η πριγκίπισσα σκοτώθηκε από έναν κροκόδειλο, ο τοπικός κυβερνήτης αποφάσισε να τα συνδυάσει με την ελπίδα ότι θα αναστηθεί στη μετά θάνατον ζωή ως κροκόδειλος.

2-επικεφαλής αρχαία αιγυπτιακή μούμια εμφανίζεται στο κοινό για πρώτη φορά, μισή πριγκίπισσα κροκόδειλος μισή πριγκίπισσα με δύο κεφάλια μούμια αρχαία Αίγυπτος, μισή κροκόδειλος μισή πριγκίπισσα δύο κεφάλι μούμια αρχαία εικόνες του Αιγύπτου
Σε αντίθεση με άλλες αιγυπτιακές μούμιες που φυλάσσονταν στο μουσείο αρχαιολογίας της Κωνσταντινούπολης, η μούμια «διπλής κεφαλής» ήταν κλειδωμένη μακριά από το κοινό στο παλάτι Τοπ Καπί της Ιστανμπούλ, αφού ο οθωμανικός σουλτάνος ​​Αμπντουλχάμ ο δεύτερος εξαπλώθηκε τον 19ο αιώνα. Ήταν προηγουμένως αποθηκευμένο στο παλάτι Yildiz, το οποίο ήταν τότε κατοικία του σουλτάνου.
Στην αρχαία Αίγυπτο υπήρχαν πολλά κέντρα λατρείας κροκοδείλων και επίσης μια μεγάλη νεκρόπολη κροκοδείλων. Η δύναμη του κροκοδείλου ήταν θέμα γοητείας και δέος. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι λάτρευαν τον κροκόδειλο σαν την ενσάρκωση του Σόμπεκ, του θεού κροκοδείλου, και πολλοί μουμιοποιήθηκαν μετά τους θανάτους τους. Στον υπόκοσμο, ο θανών απειλείται συχνά από κροκόδειλο.
Ο Σόμπεκ ήταν ο αιγυπτιακός θεός με ισχύ και δύναμη κροκόδειλου . Ήταν επίσης και προστάτης του αιγυπτιακού στρατού και των βασιλικών πολεμιστών. Το κεφάλι του κροκοδείλου χρησιμοποιήθηκε σαν βοήθημα αναγνώρισης και σαν συσκευή για την οπτική μετάδοση των δυνάμεων, της ταυτότητας και των χαρακτηριστικών του θεού. Ο Σόμπεκ είχε τίτλους όπως “Ο σκλάβος”, “Άρχοντας των υδάτων” και “Άρχοντας του Φαίου”. Ο Σόμπεκ ήταν ένας κροκόδειλος ηλικίας 2.500 χρόνων που λατρεύτηκε στη ζωή από τους αρχαίους Αιγυπτίους και έγινε μούμια με κάθε δέουσα ευλάβεια μετά το θάνατο.
http://strangesounds.org/2018/07/half-princess-half-crocodile-two-headed-ancient-mummy-revealed-to-the-public-for-the-first-time.html
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ STRANGE SOUNDS : Corfiatiko.blogspot.com

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr