ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Μεγάλη επίθεση του ουκρανικού Στρατού με ειδικές δυνάμεις και τ/θ στην Μαριούπολη – ΒΙΝΤΕΟ

ΔΙΕΘΝΗ. ΟΥΚΡΑΝΙΑ. - 6 Μαΐ 2014 - 19:47
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Σκληρές μάχες με πολλούς νεκρούς διεξάγονται αυτή την στιγμή γύω από την Μαριούπολη την ιστορική ρωσική πόλη της Ανατολικής Ουκρανίας που από το 1990 πέρασε στην ουκρανική επικράτεια, όταν οι δυνάμεις του Κιέβου, συνολικά ένα Τάγμα ειδικών δυνάμεων και δύο μηχανοκίνητα Τάγματα με οχήματα BRDM-2 και BTR-80 επέπεσαν με λύσσα επάνω στους ρωσόφωνους υπερασπιστές των οδοφραγμάτων.

Όπως αναφέρει ο Μ.Κρούτκο, επιτελικό στέλεχος των Δυναμεων Αυτοάμυνας “Φαίνεται ότι ξεκίνησε η μεγάλη επίθεση. Δεχόμαστε ισχυρή πίεση από τα δυτικά. Για την ώρα όλα τα οδοφράγματα αντέχουν”

Στην πόλη οι σειρήνες ηχούν σαν δαιμονισμένες, όσοι μπορούν να πολεμήσουν τρέχουν στα οδοφράγματα με τα ΑΚ-47, τα οπλοπολυβόλα ΡΤΚ, τα RPG-18 και με ότι όπλο βρίσκουν μρποστά τους, δίκαννα, καραμπίνες κλπ, οι γυναίκες συγκεντρώνουν τρόφιμα και στα στέλνουν στην πρώτη γραμμή.

Για την ώρα η επίθεση εντοπίζεται στο αεροδρόμιο της πόλης το οποίο θέλουν να καταλάβουν προκειμένου να μην υπάρχει βάση υποδοχής αν τυχόν οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρήσουν αεραπόβαση.

Πυκνοί καπνοί ξεπηδούν από την περιφέρεια της πόλης καθώς οι υπερασπιστές των οδοφραγμάτων καίνε τα λάστιχα για να δυσχαιράνουν στην σκόπευση των ελεύθερων σκοπευτών που παρά το σκότος που επικρατεί με τις διόπτερες υπερύθρων έχουν προκαλέσει κάποιες πρώτες απώλειες. στου ρωσόφωνους.

Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες είναι σύμφωνα με εκπρόσωπο των ομάδων αυτοάμυνας της Μαριούπολης ο μέχρι στιγμής απολογισμός.

Ένας από τους τραυματίες νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η Μαριούπολη ήταν η τελευταία μεγάλη πόλη της ανατολικής Ουκρανίας που εξεγέρθηκε κατά της “κυβέρνησης” του Κιέβου και απέχει αρκετά από τα ρωσικά σύνορα.

Μέχρι στιγμής από τις πέντε μεγάλες πόλεις, Σλαβιάνσκ, Κράματορκσ, Λουγκάνσκ, Ντόνετσκ και Μαριούπολη, ο ουκρανικός Στρατός κατάφερε να ελέγξει μόνο το Κράματορσκ και αυτό όχι ολόκληρο…

Τα βίντεο από τις μάχες μιλάνε από μόνα τους…

https://www.youtube.com/watch?v=2NAgAyP836U

https://www.youtube.com/watch?v=4PKISQJW6wQ

https://www.youtube.com/watch?v=gIurRZh59-s

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Για τον Άγγελο της Καρδιάς μας.- Θέλω να ζήσω, είμαι γεμάτος ζωή. Η κραυγή απόγνωσης ενός Έλληνα Χριστιανού.

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…