• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Παρασκευή, 29 Μαΐου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΛΛΑΔΑ

Μια περίεργη πρόταση για…στάση πληρωμών!

14 έτη ago
in ΕΛΛΑΔΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
0
0
SHARES
9
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Και εκεί που η δόση ήταν κάτι σίγουρο για την Ελλάδα, μετά την ψήφιση των μέτρων, τα πράγματα άλλαξαν και η χορήγηση της δόσης μετατέθηκε για αργότερα.

Στο αυριανό Eurogroup, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, η Ελλάδα περιμένει μια «πολιτική
δήλωση» και τίποτα άλλο, ενώ η αγωνία για τη δόση που ξεκίνησε προχθές με τις «ύποπτες» δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν αποκλείεται να κρατήσει μέχρι και τον Ιανουάριο του 2013.

Τις προηγούμενες ημέρες όμως μια περίεργη πρόταση-«αντίμετρο» που ακούστηκε εντός της ελληνικής κυβέρνησης έκανε κάποιους να τρομάξουν. Εισηγούνταν να πάρει η Ελλάδα από τη μεθαυριανή δημοπρασία τα 5 δισ. ευρώ που είναι για την εξόφληση ισόποσων λήξεων ομολόγων, αλλά να μην προχωρήσει στην εξόφλησή τους, επικαλούμενη τεχνικούς λόγους, κάτι που πρακτικά θα ισοδυναμούσε με στάση πληρωμών.

Την ίδια στιγμή το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αναζητά προσωρινές λύσεις για να τα βγάλει πέρα μέχρι να έρθουν τα λεφτά, με τις ανάγκες του Νοεμβρίου να ανέρχονται σε 8 δισ. ευρώ.

Στις 9 Οκτωβρίου η Ανγκελα Μέρκελ επισκέφθηκε την Αθήνα και στις 15 του ίδιου μήνα ο Αντώνης Σαμαράς έλεγε σε συνέντευξή του ότι αν δεν πάρουμε ολόκληρη τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ, οι συνέπειες θα ήταν τραγικές για τη χώρα.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας είχε επισκεφθεί τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο, ενώ στις 18 Σεπτεμβρίου, ημέρα Τρίτη, προέβλεπε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα κλείσουν τα μέτρα με την τρόικα και θα ακολουθήσει εν ευθέτω χρόνο η εκταμίευση της δόσης.

Η κυβέρνηση υπέστη σοκ την περασμένη Πέμπτη όταν πρωτοκυκλοφόρησαν οι δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, με τις οποίες μετατίθεντο για αργότερα (χωρίς να προσδιορίζεται το πότε) η χορήγηση της δόσης. Στη συνέχεια ήρθαν οι δηλώσεις του Φινλανδού επιτρόπου αρμόδιου για τα δημοσιονομικά Ολι Ρεν, που ήταν στο ίδιο μήκος κύματος, ενώ ώρα με την ώρα αυξάνονταν και τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, που έκαναν εκ νέου στόχο την Ελλάδα, η οποία 24 ώρες νωρίτερα είχε ψηφίσει μέτρα 19 δισ. ευρώ.

Το κυβερνητικό σοκ έγινε προσπάθεια να αντιμετωπιστεί με κατευναστικές δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα, που σημείωναν ότι δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία για τη δόση. Στο Μαξίμου μετά τον κεραυνό του Σόιμπλε επικρατούσε κατήφεια, καθώς οι Γερμανοί με μια κίνηση ξήλωσαν όλη την επιχειρηματολογία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, την οποία ανέπτυξε το βράδυ της ψήφισης των μέτρων στην Βουλή. Εδειξαν επίσης να μην υπολογίζουν τους Γάλλους, οι οποίοι παρασκηνιακά βάζουν πλάτη υπέρ της Ελλάδας, φοβούμενοι ότι αν πέσει η Ελλάδα, τότε θα έρθει ταχύτατα και η σειρά τους.

Ολοι εκείνες τις ώρες αναρωτιούνταν γιατί η καγκελάριος Μέρκελ τράβαγε με τόσο άγαρμπο τρόπο το χαλί κάτω από τα πόδια της τρικομματικής κυβέρνησης. Από το Μαξίμου έγινε προσπάθεια να μεταδοθεί σιγουριά και στην κατεύθυνση αυτή δημοσιοποιήθηκαν οι συναντήσεις Σαμαρά μεθαύριο Τρίτη στην Ευρώπη. Θα συναντήσει τους Χ. βαν Ρομπάι και Ζ. Μπαρόζο στο περιθώριο εκδήλωσης της ομάδας Friends of Cohesion, που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες, υπό την αιγίδα του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Εκείνες τις δύσκολες ώρες, λίγο πριν ξεκινήσει η συζήτηση στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2013, κάποιοι στην κυβέρνηση πρότειναν να «σηκώσει» επιτέλους η Ελλάδα το πιστόλι από το τραπέζι (το είχε ακουμπήσει δύο χρόνια νωρίτερα ο Γ. Παπανδρέου) και να το χρησιμοποιήσει.

Με άλλα λόγια πρότειναν να πάρει η Ελλάδα μεθαύριο Τρίτη 11 Νοεμβρίου τα λεφτά από τη δημοπρασία, τα προοριζόμενα για να πληρώσει τα ομόλογα των 5 δισ. ευρώ (που λήγουν στις 16 Νοεμβρίου), αλλά να μην τα πληρώσει. Η πρόταση ήταν ριζοσπαστική και εισηγούνταν στην ουσία μια «στάση πληρωμών» ή μια ανοιχτή απειλή, που θα εκδηλωνόταν την ημέρα που θα έπρεπε να δοθούν τα 5 δισ. ευρώ. Η πρόταση έκανε κάποιους στο οικονομικό επιτελείο να μείνουν με ανοιχτό το στόμα. Κάποιοι από την κυβέρνηση όταν έμαθαν τα σχετικά (απ’ ό,τι πληροφορούμαστε) ζήτησαν πληροφορίες για το θέμα και μπήκαν σε λεπτομέρειες, αν και η γενική αίσθηση ήταν ότι η χώρα δεν θα έπρεπε να «απειλήσει» τους πιστωτές με μια τέτοια ενέργεια.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Ελλάδα στις 16 Νοεμβρίου θα πληρώσει δάνειο που οφείλει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), η οποία πρόσφατα διά στόματος του διοικητή της, του Ιταλού Μάριο Ντράγκι, σημείωσε ότι η ΕΚΤ δεν μπορεί να χαρίσει στην Ελλάδα τα κέρδη από τα ομόλογά της εάν προηγουμένως δεν συνομολογήσουν και τα κράτη της ευρωζώνης.

Από “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ”

ΠΗΓΗ
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Ολοκληρώνουν το ενεργειακό έγκλημα! Ζητούν προσφορές για κατεδάφιση του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου
ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώνουν το ενεργειακό έγκλημα! Ζητούν προσφορές για κατεδάφιση του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου

by admin
5 ώρες ago
Φωτιά στο διαδίκτυο με το θάνατο του Προέδρου του ΕΟΔΑΣΑΑΜ. Το άγνωστο παρασκήνιο με τον Γιώργο Δριτσάκο, οι καταγγελίες Καρυστιανού και ο «δάκτυλος»… Καμμένου
Slider

Φωτιά στο διαδίκτυο με το θάνατο του Προέδρου του ΕΟΔΑΣΑΑΜ. Το άγνωστο παρασκήνιο με τον Γιώργο Δριτσάκο, οι καταγγελίες Καρυστιανού και ο «δάκτυλος»… Καμμένου

by admin
6 ώρες ago
Ένας καθημερνός Γολγοθάς
ΕΛΛΑΔΑ

Ένας καθημερνός Γολγοθάς

by admin
19 ώρες ago
Η ΕΚΤ προετοιμάζεται με το ψηφιακό ευρώ για να δεσμεύσει καταθέσεις, να ελέγξει κεφάλαια, και να σώσει το σύστημα
Slider

Η ΕΚΤ προετοιμάζεται με το ψηφιακό ευρώ για να δεσμεύσει καταθέσεις, να ελέγξει κεφάλαια, και να σώσει το σύστημα

by admin
19 ώρες ago

Βοηθήστε μας να μείνουμε μάχιμοι με μια μικρή συνεισφορά.

Προτεινόμενα

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2026

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2026

1 ημέρα ago
Παράκληση μιας μητέρας: Την επόμενη φορά που θα πάτε παραλία, αφήστε τις μπροστά ξαπλώστρες σε γονείς με παιδιά

Παράκληση μιας μητέρας: Την επόμενη φορά που θα πάτε παραλία, αφήστε τις μπροστά ξαπλώστρες σε γονείς με παιδιά

16 ώρες ago
ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΡΩΣΙΑ! ΚΟΛΑΣΗ ΒΙΒΛΙΚΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΡΩΣΙΑ! ΚΟΛΑΣΗ ΒΙΒΛΙΚΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ

4 ημέρες ago

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Δημοφιλή Άρθρα

  • Μήνυμα που μου στείλαν … ΤΡΕΞΤΕ ΤΩΡΑ!

    Μήνυμα που μου στείλαν … ΤΡΕΞΤΕ ΤΩΡΑ!

    38 shares
    Share 15 Tweet 10
  • Σχόλιο Σκεπτόμενης Ελληνίδας: Ο Αλέκθηθ, οι πεντάλφες και… η προσευχή στο σατ@νά; Ουπς…

    44 shares
    Share 18 Tweet 11
  • ΕΣΧΑΤΑ ΧΡΟΝΙΑ – ΑΥΤΟΣ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ

    36 shares
    Share 14 Tweet 9
  • ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ (28/5/2026)

    18 shares
    Share 7 Tweet 5
  • Δρ.Κ. Βαρδάκας: εκεί που θα λέμε “άνοιξαν τα Στενά του Ορμούζ” έστω και προσωρινά , την ίδια ώρα γεγονότα θα κλείνουν τα Στενά του Βοσπόρου…

    17 shares
    Share 7 Tweet 4

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Triklopodia
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr