ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

N-TV: Η Μέρκελ στηρίζει τον zelensky στις αντι-ρωσικές κυρώσεις

ΔΙΕΘΝΗ. - 19 Ιούν 2019 - 15:45
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση
Το υλικό παρουσιάζεται στην επανάληψη από το InoTV.
N-TV
Ο νέος Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βλάντιμιρ Σελένσκυ, βρήκε έναν υποστηρικτή στο Βερολίνο, ο οποίος δεν φοβάται τις άμεσες δηλώσεις, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Γερμανικού τηλεοπτικού καναλιού N-TV.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον επικεφαλής της Ουκρανίας, η Άντζελα Μέρκελ τόνισε ότι οι αντιρωσικές κυρώσεις δεν θα αρθούν χωρίς πρόοδο στην ουκρανική σύγκρουση. Δήλωσε επίσης ότι το Nord Stream 2 είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη συνέχιση της μεταφοράς ρωσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας.

Πολιτικοί και επιχειρηματίες έχουν επικρίνει αντιρωσικές κυρώσεις, αλλά ο νέος Ουκρανός Πρόεδρος προειδοποίησε για την κατάργηση τους κατά την πρώτη επίσκεψή του στο Βερολίνο-και βρήκε έναν υποστηρικτή ενώπιον της Angela Merkel, η οποίος δεν φοβάται τις σαφείς δηλώσεις, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της N-TV.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άντζελα Μέρκελ κατηγόρησε τη Ρωσία για “εξαιρετικά παράνομες ενέργειες” κατά της Ουκρανίας. Μέχρι να σημειωθεί πρόοδος στην αποκατάσταση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, “οι κυρώσεις δεν μπορούν να αρθούν”, δήλωσε η Μέρκελ σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον νέο Ουκρανό Πρόεδρο Βλαντιμίρ Ζελένσκυ στο Βερολίνο.

“Από την άλλη πλευρά, γνωρίζουμε ότι χωρίς συζητήσεις και χωρίς επαφές τα προβλήματα δεν μπορούμε να τα λύσουμε”, πρόσθεσε η Καγκελάριος. Συνάντησε τον ηγέτη της Ουκρανίας στο γραφείο του Καγκελάριου με στρατιωτικές τιμές. Κατά τη διάρκεια του γεύματος, συζήτησαν για τη σύγκρουση στην Ανατολική Ουκρανία, τους διμερείς δεσμούς και τη διαδικασία μεταρρύθμισης στην Ουκρανία. Ο Zelensky έχει δεσμευτεί για τη συμμετοχή της χώρας του στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, δήλωσε το Γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι.

Ο Ουκρανός Πρόεδρος ευχαρίστησε τη Γερμανία για την υποστήριξή της στην ουκρανική σύρραξη και μίλησε εναντίον εκείνων που καλούν για άρση των Αντιρωσικών κυρώσεων. “Δεν θέλουμε οι Ευρωπαίοι εταίροι μας να υποφέρουν από αυτές τις κυρώσεις, αλλά αυτός είναι ο μόνος τρόπος να καταλήξουμε σε ένα τέλος αυτής της σύγκρουσης χωρίς αιματοχυσία”, ανέφερε.

“Δεν ξεκινήσαμε τον πόλεμο”, είπε. Όσοι επικρίνουν τις κυρώσεις, κάλεσε να έρθουν στην Ουκρανία και να αξιολογήσουν την κατάσταση μόνοι τους. Σύμφωνα με τον ίδιο, “η Κριμαία μετατράπηκε σε στρατιωτικό στρατόπεδο.” Απαίτησε επίσης την απελευθέρωση Ουκρανών ναυτικών που κρατούνται στη Ρωσία, οι οποίοι κρατούνται στο στενό του Κέρτς.

Πρόσφατα, αρκετοί πολιτικοί και επιχειρηματίες στη Γερμανία κάλεσαν για άρση των κυρώσεων που επέβαλε η ΕΕ ως απάντηση στη Ρωσική “προσάρτηση της Κριμαίας” το 2014 και τις δράσεις της Ρωσίας στην Ανατολική Ουκρανία, υπενθυμίζει το Γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι.

Στη συνάντηση στο Βερολίνο, η Μέρκελ και ο Ζελένσκυ μίλησαν για την προοπτική μιας πρώιμης συνάντησης με τη μορφή της Νορμανδίας για την κατάσταση στην Ανατολική Ουκρανία. “Είμαστε έτοιμοι”, ανέφερε η Καγκελάριος, αναφερόμενη επίσης στον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουήλ Macron. Η Γερμανία και η Γαλλία ενεργούν ως μεσολαβητές μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας κατά την εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ, εξηγεί η N-TV. Οι συμφωνίες που συνήφθησαν το 2015 θα πρέπει να θέσουν τέλος στη σύγκρουση στην Ανατολική Ουκρανία, αλλά οι συνθήκες τους παραβιάζονται συνεχώς.

Επιπλέον, η Μέρκελ τόνισε ότι η κατασκευή του Ρωσικού-Γερμανικού αγωγού φυσικού αερίου Nord-2 είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τη διατήρηση της διέλευσης μέσω της Ουκρανίας. “Πάντα έλεγα στον Ρώσο Πρόεδρο ότι για μένα το θέμα της Ουκρανίας ως χώρας διέλευσης στον τομέα του φυσικού αερίου είναι σημαντικό, αυτό είναι πολύ σημαντικό”, δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος. “Και ο Πρόεδρος Πούτιν τόνισε επίσης συνεχώς ότι το γνωρίζει. Έτσι, το Nord Stream και το ζήτημα της διαμετακόμισης μέσω της Ουκρανίας συνδέονται στενά. “

Η Γερμανία αντιμετωπίζει συνεχώς επιθέσεις σχετικά με τη συμμετοχή στην κατασκευή του αμφιλεγόμενου αγωγού φυσικού αερίου, σύμφωνα με γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι. Οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης φοβούνται ότι η Ρωσία θα αυξήσει την επιρροή της και θα αποδυναμώσει χώρες όπως η Ουκρανία, διότι το Nord Stream 2 πρέπει να προμηθεύει άμεσα το αέριο από τη Ρωσία στη Γερμανία, παρακάμπτοντας την Ουκρανία και την Πολωνία. Με τη σειρά του, σημείωσε ότι οι θέσεις της Ουκρανίας και της Γερμανίας σε αυτό το θέμα δεν συμπίπτουν, σύμφωνα με εκθέσεις του N-TV.

Η Κριμαία έγινε μέρος της Ρωσίας μετά την ψήφο της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων της χερσονήσου σε δημοψήφισμα στις 16 Μαρτίου 2014.

https://russian.rt.com
tokoutsavaki

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Για τον Άγγελο της Καρδιάς μας.- Θέλω να ζήσω, είμαι γεμάτος ζωή. Η κραυγή απόγνωσης ενός Έλληνα Χριστιανού.

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…