ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΝΑ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΠΕΣΟΥΝ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ – ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΟΥ ΔΕ ΣΥΝΙΣΤΑ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ. ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ. - 2 Ιαν 2015 - 19:08
Loading...
– Κι αυτό συμβαίνει, γιατί φοβικό είναι το ίδιο το πλέγμα πάνω στο οποίο φρόντισε να δομήσει συνολικά την πολιτική του τακτική στα πλαίσια μιας αμφιλεγόμενης στρατηγικής μπροστά στις εκλογές αλλά και σε κυοφορούμενες διεργασίες στην Ευρώπη…
του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Το πρακτικό αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής ατολμίας, που δεν εκδηλώνεται μονάχα στην επικοινωνία, αλλά κατά μείζονα λόγο θα εκφραστεί στην πολιτική πρακτική, είναι να τροφοδοτείται με άλλοθι και υποκριτική επιχειρηματολογία το δίδυμο του δωσιλογισμού που οδήγησε τον τόπο στην απόλυτη εξαθλίωση.
Και είναι προφανές πως αυτή η πολιτική ατολμία, έχει τις επιπτώσεις της και στην κοινωνική αφύπνιση και αντίσταση, την οποία ουδείς προετοιμάζει, αλλά και στην πιθανολογούμενη δρομολόγηση πολιτικών συμμαχιών, την οποία ουδείς διευκολύνει με την ερμαφρόδιτη στάση και πρακτική του.
Τι αντιπαραθέτουν λοιπόν σήμερα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην επίθεση τρομολαγνείας που συντονίζουν τα επιτελεία των συγκυβερνώντων συνεπικουρούμενα από τα δεκανίκια των ΜΜΕ???
Την υπεκφυγή και την ασάφεια, εκεί που απαιτείται κατηγορηματικότητα και επιθετικότητα στις απαντήσεις. Αποδέχονται εν πολλοίς ως δεδομένη την πιθανότητα να αρνηθούν οι συμμορίες της Ευρώπης κάθε…

διάλογο για διαφορετικής φυσιογνωμίας ρυθμίσεις, και κανείς δεν τολμά να θέσει το αυτονόητο ερώτημα: 

«Έχουν συμφέρον οι εταίροι και δανειστές να αρνηθούν τη συζήτηση επί της ουσίας, αν νοιώσουν ότι απέναντί τους έχουν μια αποφασισμένη κυβέρνηση, και όχι μια παρέα ανδρεικέλων πρόθυμων να απαντούν με ένα «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» σε οτιδήποτε τους ζητηθεί?»
Τι αντιπαραθέτουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο εκβιαστικό ερώτημα της ένοχης συγκυβέρνησης για την εμφανιζόμενη ως υποχρέωση ύψους 7,5 δις για πληρωμές που εκκρεμούν την αμέσως επόμενη περίοδο???
Τη φοβική απόπειρα μαγειρέματος με τους κωδικούς των ΕΣΠΑ, πράγμα που και τα ΕΣΠΑ θα αποστερήσει από τους όποιους τομείς της οικονομίας έχουν πρόσβαση σε αυτά, αλλά και τα θησαυροφυλάκια των συμμοριών θα τροφοδοτήσει με σπαρταριστό χρήμα και μάλιστα ανέξοδα.
Κανείς τους δεν τολμά να αντιστρέψει το συλλογισμό, λέγοντας το απλούστερο και καθ όλα αυτονόητο:
Ας τολμήσουν οι συμμορίες της Ευρώπης να αρνηθούν να χρηματοδοτήσουν την αποπληρωμή των οφειλών όπως ήδη έχουν δεσμευθεί μέσα ακόμη και από αυτά τα κατοχικά μνημόνια, και ας πάνε στα κοινοβούλιά τους να λογοδοτήσουν γι αυτή τους την επιλογή.
Μια τέτοια πράξη, όχι μονάχα δε συνιστά «πιστωτικό γεγονός» που καθιστά υπόλογη την Ελλάδα, αλλά αντίθετα συνιστά μια πειρατική κίνηση εκ μέρους των «δανειστών» ικανή να αποδομήσει προς όφελος της Ελλάδας το σύνολο των κατοχικών συμφωνιών που προσυπέγραψαν οι δουλικές κυβερνήσεις των ανδρεικέλων.
Τι απαντούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στις επικοινωνιακές προκλήσεις που δέχονται από τα φερέφωνα του δωσιλογισμού, στην προσπάθειά τους να εμφανίσουν το κατοχικό πρόγραμμα της εθνικής υποτέλειας, ως δήθεν δικαίωμα των κοινοβουλίων των άλλων χωρών να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους να επανεισπράξουν αυτά που «δάνεισαν» στην Ελλάδα???
Απαντούν με ένα ρεσιτάλ αθλιότητας και ατολμίας, που σε τελευταία ανάλυση καθαγιάζει τις βρώμικες επιλογές των ηγεσιών της Ευρώπης να μεταφέρουν στις πλάτες των κοινωνιών τους τις επισφάλειες των Ευρωπαϊκών τραπεζών.
Επιλέγουν δυστυχώς να καταφεύγουν σε μισόλογα, προσφέροντας άλλοθι στον εθνικό Εφιάλτη Βενιζέλο, να εμφανίζει ως έργο εθνοσωτήριο μια κορυφαία εθνική προδοσία, η οποία μόνο με την εσχάτη των ποινών θα πρέπει να αντιμετωπιστεί.
Δυστυχώς αλλά αυτή η καραμπινάτη πρακτική αυτοεγκλωβισμού ενός κόμματος στη φοβική, ερμαφρόδιτη και άτολμη πολιτική στρατηγική του, δεν είναι δυνατόν να ανατραπεί χωρίς δραστικές πολιτικές αποδράσεις στη φιλοσοφία μιας διαφορετικής πολιτικής αντίληψης, με την κοινωνία πρωταγωνιστή για πραγματικά ριζοσπαστικές πολιτικές ανατροπές που θα τροφοδοτήσουν γενικότερο ντόμινο στην Ευρώπη.
«ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ»

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter