ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Νέο αίτημα αύριο στην ΕΚΤ για αύξηση του ELA

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. - 5 Ιούλ 2015 - 11:29
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

Η στάση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα παίξει σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις που θα ληφθούν αύριο το βράδυ στη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, σχετικά με τις τράπεζες, καθώς βρίσκονται στα όρια της αντοχής τους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αύριο το βράδυ θα υποβληθεί νέο αίτημα στην ΕΚΤ προκειμένου να αυξηθεί το όριο του ELA.

Στο υπουργείο το βράδυ της Κυριακής θα βρεθούν ο Γ. Βαρουφάκης, ο Γ. Δραγασάκης και οι τραπεζίτες. Αναμένεται να γίνει εκτίμηση της κατάστασης, πώς έχουν κινηθεί οι αναλήψεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, καθώς θα είναι γνωστό και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και οι επόμενες κινήσεις. Εκεί θα αποφασισθεί εάν θα παραταθεί η τραπεζική αργία ή αν θα ανοίξουν κανονικά τα υποκαταστήματα αλλά και τί θα γίνει με το όριο αναλήψεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα τραπεζικά διαθέσιμα μέχρι το βράδυ της Παρασκευής ήταν στο 1 δισ. ευρώ. Για να παραμείνουν κλειστά τα τραπεζικά καταστήματα και πέρα από τη Δευτέρα θα πρέπει να υπάρξει νέα υπουργική απόφαση καθώς η ΠΝΠ όριζε την τραπεζική αργία μέχρι και την 6η Ιουλίου.

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr