• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τρίτη, 6 Οκτωβρίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Ντιμιτρόφ: «Ήμασταν και θα είμαστε Μακεδόνες»

9 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών είπε ότι οι δύο κυβερνήσεις είναι «αφοσιωμένες» στην εξεύρεση λύσης – Η Ελλάδα θέλει «να υπάρχει όσο το δυνατό πιο σαφής διαχωρισμός μεταξύ της δικής της περιοχής της Μακεδονίας και της δικής μας» είπε ο Ντιμιτρόφ – Τετ α τετ Τσίπρα-Ζάεφ στο Νταβός στις 24 ΙανουαρίουΤο «ενδιαφέρον της Ελλάδας εστιάζεται στο να υπάρχει όσο το δυνατό πιο σαφής διαχωρισμός μεταξύ της δικής της περιοχής της Μακεδονίας και της δικής μας», ενώ το ενδιαφέρον της ΠΓΔΜ εστιάζεται «στη διαφύλαξη της εθνικής ταυτότητας» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Νίκολα Ντιμιτρό και πρόσθεσε: «Ήμασταν και θα είμαστε “Μακεδόνες”».

Σε χθεσινοβραδινή συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων, ο κ. Ντιμιτρόφ ανέφερε ότι οι κυβερνήσεις των δύο χωρών είναι αφοσιωμένες στην εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας και πρόσθεσε ότι οι συναντήσεις και η επικοινωνία που έχει αυτός με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά είναι ανοιχτές και ειλικρινείς.

Ο υπουργός Εξωτερικών της FYROM εξέφρασε την έκπληξή του για τις δηλώσεις του Βάσκο Ναουμόφσκι, εκπροσώπου των Σκοπίων στις διαπραγματεύσεις για το θέμα του ονόματος. Ο Νίκολα Ντιμιτρόφ αποστασιοποιήθηκε πλήρως από όσα είπε ο Βάσκο Ναουμόφσκι και εκτίμησε ότι οι δηλώσεις του Σκοπιανού διαπραγματευτή (σσ. ο κ. Ναουμόφσκι είχε επιλεγεί από την προηγούμενη κυβέρνηση Γκρούεφσκι και σήμερα απηχεί τις απόψεις του προέδρου της ΠΓΔΜ έγιναν περισσότερο για «εσωτερική κατανάλωση».

Πάντως, ο Νίκολα Νιτμιτρόφ, σημείωσε ότι με τις δηλώσεις αυτές του Ναουμόφσκι δημιουργείται πρόβλημα, αφής στιγμής που αυτές ακούστηκαν και μεταδόθηκαν στην Ελλάδα και με αυτό τον τρόπο άφησε ανοικτό το σενάριο της πιθανής αλλαγής του διαπραγματευτή της FYROM στις συνομιλίες που γίνονται υπό τη σκέπη του ΟΗΕ. Ο Βάσκο Ναουμόφσκι τοποθετήθηκε εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ στις διαπραγματεύσεις στον ΟΗΕ από την προηγούμενη κυβέρνηση, εκείνη του VMRO-DPMNE, στην οποία μάλιστα ένα διάστημα είχε διατελέσει και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις.

Ντιμιτρόφ: Οι δύο κυβερνήσεις είναι αφοσιωμένες στην εξεύρεση λύσης

Ο Ντιμιτρόφ ανέφερε ότι οι κυβερνήσεις των δύο χωρών είναι αφοσιωμένες στην εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας και πρόσθεσε ότι οι συναντήσεις και η επικοινωνία που έχει αυτός με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά είναι ανοιχτές και ειλικρινείς.

Σημείωσε ότι η χώρα του «δεν έχει την πολυτέλεια να απολέσει και αυτή την ευκαιρία για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας», καθώς, όπως υποστήριξε, η επίλυση του καυτού αυτού προβλήματος θα λειτουργήσει καταλυτικά προκειμένου η ΠΓΔΜ να βγει από την απομόνωση και να προσεγγίσει την ΕΕ όπως και να καταστεί μέλος του ΝΑΤΟ. Η προώθηση της ευρωπαϊκής και ευρωατλαντικής προοπτικής της ΠΓΔΜ, σύμφωνα με όσα είπε ο Ντιμιτρόφ, σημαίνει αυτομάτως πρόοδο και ευημερία για τη χώρα. Ντιμιτρόφ: Η Ελλάδα θέλει διαχωρισμό μεταξύ της ελληνικής και της «δικής μας» Μακεδονίας
Σχετικά με τις θέσεις στις οποίες προσέρχονται η Ελλάδα και η ΠΓΔΜ στη διαπραγματευτική διαδικασία για το θέμα του ονόματος, ο Ντιμιτρόφ ανέφερε ότι το «ενδιαφέρον της Ελλάδας εστιάζεται στο να υπάρχει όσο το δυνατό πιο σαφής διαχωρισμός μεταξύ της δικής της περιοχής της Μακεδονίας και της δικής μας», ενώ το ενδιαφέρον της ΠΓΔΜ εστιάζεται «στη διαφύλαξη της εθνικής ταυτότητας», καθώς, όπως υποστήριξε «ήμασταν και θα είμαστε “Μακεδόνες”».

Συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ στις 24 Ιανουαρίου
Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προανήγγειλε ο Σκοπιανός ομόλογός του, Ζόραν Ζάεφ στις 24 Ιανουαρίου στο Νταβός, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Ο Ζόραν Ζάεφ εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά αισιόδοξος για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας.

«Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι μεταξύ των δύο φιλικών χωρών υπάρχει διάθεση να έρθουν ακόμη πιο κοντά και να βρεθεί μία λύση στο θέμα του ονόματος, λύση αξιοπρεπής και για τις δύο πλευρές, προς όφελος των πολιτών των δύο χωρών», δήλωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ από την πόλη Στρούγκα όπου παρέστησε στην τελετή καθαγιασμού των υδάτων, καθώς σήμερα στη χώρα εορτάζονται τα Θεοφάνεια (με το Ιουλιανό ημερολόγιο).

Ωστόσο, ο Ζόραν Ζάεφ επανέλαβε ότι η όποια λύση προωθηθεί στο ζήτημα της ονομασίας θα τεθεί σε δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ, προκειμένου οι πολίτες της χώρας να αποφανθούν επί αυτής.

ΠΗΓΗ

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Ο Πούτιν Κλείνει Πέντε Περιοχές Εν Μέσω Έξαρσης Πανώλης: Ο Λευκός Οίκος σε Επιφυλακή και ο Τραμπ «Σταθμίζει Επιλογές» – Οι Χώρες Εντείνουν τους Συνοριακούς Ελέγχους
Slider

Ο Πούτιν Κλείνει Πέντε Περιοχές Εν Μέσω Έξαρσης Πανώλης: Ο Λευκός Οίκος σε Επιφυλακή και ο Τραμπ «Σταθμίζει Επιλογές» – Οι Χώρες Εντείνουν τους Συνοριακούς Ελέγχους

by admin
5 ώρες ago
Μαζική Συγκάλυψη Πνευμονικής Πανώλης στη Ρωσία; Ο Ξαφνικός Θάνατος 28χρονης Επιστήμονα και οι Αντιφάσεις
ΔΙΕΘΝΗ

Μαζική Συγκάλυψη Πνευμονικής Πανώλης στη Ρωσία; Ο Ξαφνικός Θάνατος 28χρονης Επιστήμονα και οι Αντιφάσεις

by admin
6 ώρες ago
Μια Ακόμη Επιτυχία της Θεωρίας “Τσιάπα” (Πρόγνωσης Σεισμών): Νέα Έκρηξη της Αίτνα στην Ιταλία Κατόπιν του Μεγάλου Σεισμού στην Κολομβία. Επίκειται Σεισμός και στην Ελλάδα;
Slider

Μια Ακόμη Επιτυχία της Θεωρίας “Τσιάπα” (Πρόγνωσης Σεισμών): Νέα Έκρηξη της Αίτνα στην Ιταλία Κατόπιν του Μεγάλου Σεισμού στην Κολομβία. Επίκειται Σεισμός και στην Ελλάδα;

by admin
6 ώρες ago
Η Πτήση Ομηρίας στο Ντουμπάι και η «Επίθεση» στη Βάση RAF Ήταν Και οι Δύο Σκηνοθετημένες
ΔΙΕΘΝΗ

Η Πτήση Ομηρίας στο Ντουμπάι και η «Επίθεση» στη Βάση RAF Ήταν Και οι Δύο Σκηνοθετημένες

by admin
7 ώρες ago
Next Post
Οργή Πούτιν για Τσίπρα-Ιερώνυμο ενώ οι ΗΠΑ “δίνουν” πολιτικούς της ΝΔ! Eτοιμάζει μεγάλες διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη

Οργή Πούτιν για Τσίπρα-Ιερώνυμο ενώ οι ΗΠΑ "δίνουν" πολιτικούς της ΝΔ! Eτοιμάζει μεγάλες διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη

ΟΙ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ HOTSPOTS ;

ΟΙ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ HOTSPOTS ;

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr