• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 18 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Ντμίτρι Σεντώφ – Η Επιστροφή των VKS στη Συρία

10 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Ria Novosti Μετά την αποχώρηση του κύριου μέρους της Ρωσικής δύναμης των  VKS (αεροδιαστημικές δυνάμεις στης Ρωσίας) από την  χώρα της Συρίας η κατάσταση  άρχισε να αλλάζει με ταχείς ρυθμούς. Στα σύνορα με την Ιορδανία δημιουργήθηκε ο  “Νέος  Συριακός Στρατός» που αποτελείται από Κούρδους και Άραβες υπό τη διοίκηση των Αμερικανικών εκπαιδευτών. Είναι αρκετά ισχυρή, άρτια εξοπλισμένη ομάδα, η αποστολή της  οποίας είναι να επιτεθεί στην στα ανατολικά στην  πρωτεύουσα του  «ισλαμικού  κράτους  την” Raqqa.

Ένας  άλλος  κουρδικός-Αραβικός στρατός ” τα Λιοντάρια Rožavy» παρουσιάστηκαν βόρεια από την  Rakka , κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Επικεφαλής τους είναι  Αμερικανοί , που φορούν κουρδικές στολές.

Σχεδόν την ίδια στιγμή ο Τουρκικός στρατός με φάλαγγες αποτελούμενες και  από τανκς   διέσχισε τα συριακά σύνορα και βρέθηκε στους κατεχόμενους  τομείς στους οποίους βρίσκονται οι τρομοκράτες του ισλαμικού κράτους, οχυρωμένοι   στο Χαλέπι, που έλαβαν  πυρομαχικά, τρόφιμα και αναπλήρωση σε ανθρώπινου δυναμικού. Σύμφωνα με το ρωσικό Γενικό Επιτελείο, τα Τουρκικά φορτηγά παρέδωσαν τα όπλα και τα πυρομαχικά στην  τρομοκρατική ομάδα “Dzhebhat en-Nusra», και δεν  τελειώνει αυτή η ροή.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο συριακός στρατός, κουρασμένος από τον πόλεμο, χάνει την επιθετική του  ορμή ,   χαρακτηριστικό στοιχείο το οποίο είχε  κατά την περίοδο των κοινών δράσεων με τις ρωσικές αεροδιαστημικές  δυνάμεις. Ο Κυβερνητικός έλεγχος γύρω  από την   Περιφέρεια της  Παλμύρα δεν έχει επεκταθεί, η σύλληψη της πόλης του Ντέιρ αλ-Ζορ, η οποία επρόκειτο να ακολουθήσει την Παλμύρα, σήμερα συζητιέται.
Η αναπτυγμένη νωρίτερα εύθραυστη ισορροπία με  στην  εισροή φρέσκων δυνάμεων από την Τουρκία  άρχισε να παραβιάζεται και όχι υπέρ της   Δαμασκού.

Φαίνεται ότι στη Συρία η Αμερικανική διπλωματία και πάλι παίζει το παιχνίδι με τις δαχτυλήθρες   καλώντας την Ρωσία στον επόμενο γύρο των συνομιλιών για εκεχειρία, το οποίο στη πραγματικότητα αποδείχτηκε ότι ήταν ψεύτικο, καθώς η συγκέντρωση των αντι-κυβερνητικών δυνάμεων συνεχίζεται, και οι  συμμορίες που υποτίθεται ότι ανήκουν στην μέτρια αντιπολίτευση, συνεχώς επιτίθενται στις θέσεις των κυβερνητικών στρατευμάτων.

Στις 29 Μαΐου ο Σεργκέι Λαβρόφ πραγματοποίησε τηλεφωνική συνομιλία με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου εξωτερικών των ΗΠΑ, τον Τζον Κέρι, επιμένοντας κατηγορηματικά να κλείσουν τα Τουρκο-Συριακά σύνορα.
Εκτός από αυτό, ο Σεργκέι  Λαβρόφ απαίτησε από την Ουάσιγκτον   να εκτελέσει  τις υποσχέσεις της για την αποσύνδεση των ομάδων της Συριακής αντιπολίτευσης που  υποστηρίζονται  από τους Αμερικανούς  από την τρομοκρατική οργάνωση “Dzhebhat an-Nusra”. Ωστόσο, είναι απίθανο ότι αυτές οι διαπραγματεύσεις να  κάνουν αλλάξουν κάτι. Για ότι  προσπαθεί να κάνει η ρωσική πλευρά, οι Αμερικανοί δεν θα συμμετάσχουν. Ναι πως οι ΗΠΑ μπορούν  να αναγκάσουν  την Τουρκία, ακόμη και αν το ήθελαν, να αλλάξει  τη στρατιωτική της πολιτική;

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η Ουάσιγκτον ήθελε πραγματικά να συνδυάσει  τις προσπάθειές της  με τη Μόσχα στον αγώνα εναντίον του ισλαμικού κράτους. Η αποδυνάμωση του Συριακού στρατού  για τους Αμερικανούς είναι  περισσότερο από αρκετό, και τονίζουν για μια ακόμη φορά το επιχείρημα για το «απαράδεκτο του Μπασάρ αλ-Άσαντ.”

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να παίζουν αυτό το παιχνίδι με τις δαχτυλήθρες, έχοντας σαν σκοπό  τη δημιουργία με τη βοήθεια των κούρδων ένα προγεφύρωμα από το οποίο στη συνέχεια θα ξεκινήσει η μετατροπή της συριακής επικράτειας σε ένα συνονθύλευμα.  Η εμφάνιση στη βόρεια Συρία μιας ανεξάρτητης  κουρδικής δημοκρατίας που θα είναι ένα Αμερικανικό προτεκτοράτο θα δημιουργήσει τις ιδανικές συνθήκες για τη διεξαγωγή της πολιτικής του “διαίρει και βασίλευε” και για μια ειρηνική πολιτική διευθέτηση  με  αυτό το σενάριο, πρέπει να την  ξεχάσουμε. Αντίθετα, για  το λαό της Συρίας θα πρέπει αναμένεται ένας ατέρμονας πόλεμος. Ο Ερντογάν με κανέναν όρο  δεν θα αντέξει την  την ανεξαρτησία των κούρδων, και  αυτό σημαίνει νέες  αιματηρές  συγκρούσεις.

Η Ουάσιγκτον κάνει έναν υπολογισμό που μετά την αποχώρηση της Συρίας, ένα μεγάλο μέρος της ρωσικής VKS  δεν θα στηρίζει την  Δαμασκό σε  μια μακροπρόθεσμη στρατιωτική εκστρατεία. Κατά την άποψη της χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ με την  αποδυνάμωση του στρατού του Άσαντ από την «μέτρια αντιπολίτευση» που υποστηρίζεται από την Ουάσιγκτον, θα είναι σε θέση να δημιουργήσει  την Συριακή αλλαγή του καθεστώτος. Ωστόσο, αυτό είναι δυνατό μόνο με την προϋπόθεση ότι η VKS δεν θα επιστρέψει στο  συριακό θέατρο του πολέμου. Σε αντίθετη περίπτωση, το σχέδιο θα αποτύχει.

Τώρα, οι Αμερικανοί κάνουν κάθε προσπάθεια προκειμένου να μην συμβεί αυτό. Στα  διπλωματικά  κανάλια δίνουν  ατελείωτες υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις, ότι όλα γίνονται για να εμποδίσουν  τη Μόσχα από την αποφασιστική δράση και να αποφευχθεί η επανάληψη της κατάστασης του περασμένου έτους, όταν η πανωλεθρία των τρομοκρατών του ισλαμικού κράτους, φαινόταν ότι ήταν ήδη προ των πυλών.

Η Μόσχα, από την πλευρά της, η οποία έχει την  δυνατότητα της διαπραγματευτικής διαδικασίας η οποία δεν έχει εξαντληθεί πλήρως, θα πρέπει συνεχίσει τις  επίσημες διπλωματικές διαδικασίες, αλλά πολύ σύντομα να απαιτήσει  να σταματήσει η κοροϊδία, αλλιώς  η ειρηνική επίλυση να  ακουστεί για  τελευταία φορά.
Και όταν δεν υπάρχει απάντηση σε αυτή την απαίτηση, η VKS  να  επιστρέψει στην Συρία. Ο Πρόεδρος Πούτιν μίλησε για αυτή την ευκαιρία κατά την συνάντηση του με τους Ρώσους πιλότους μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της επιχείρησης στην Συρία.

Μάλλον το δεύτερο στάδιο είναι αναπόφευκτο.

Μπορούμε μόνο να μαντέψουμε τι θα συμβεί με τους Τούρκους στρατιώτες που έχουν ήδη εδραιωθεί  στο συριακό έδαφος. Αυτοί  δεν θα πρέπει να υπάρχουν εκεί  εξ ορισμού. Και από τα ύψη στα οποία δρουν τα  βομβαρδιστικά, τα  διακριτικά στις στολές δεν φαίνονται.

Στρατηγικό Ίδρυμα Πολιτισμού

http://www.fondsk.ru
tokoutsavaki.blogspot.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΕΣΚΑΣΕ ΤΡΙΠΛΟ ΚΑΚΟ!… ΜΟΛΙΣ ΒΓΗΚΕ Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΣΚΑΣΕ ΤΡΙΠΛΟ ΚΑΚΟ!… ΜΟΛΙΣ ΒΓΗΚΕ Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ

by admin
3 ώρες ago
Η πρόταση-σοκ του Economist: Στείλτε νέους στο μέτωπο για να πειστεί ο λαός να πολεμήσει τη Ρωσία
Slider

Η πρόταση-σοκ του Economist: Στείλτε νέους στο μέτωπο για να πειστεί ο λαός να πολεμήσει τη Ρωσία

by admin
4 ώρες ago
Μια εσφαλμένη ανάγνωση πινακίδας από την κάμερα Flock οδήγησε σε ένοπλη καταδίωξη αθώου οδηγού στη Μινεσότα.
Slider

Μια εσφαλμένη ανάγνωση πινακίδας από την κάμερα Flock οδήγησε σε ένοπλη καταδίωξη αθώου οδηγού στη Μινεσότα.

by admin
7 ώρες ago
Η Συγκλονιστική Ανάλυση Ντούγκιν για το Τέλος της «Ειδικής Επιχείρησης» & τον Πόλεμο κατά της Δύσης
Slider

Η Συγκλονιστική Ανάλυση Ντούγκιν για το Τέλος της «Ειδικής Επιχείρησης» & τον Πόλεμο κατά της Δύσης

by admin
8 ώρες ago
Next Post
Και τώρα , τι γίνετε… τώρα;

Και τώρα , τι γίνετε… τώρα;

Πρώτο μέρος της σειράς – «Ελλάδα και χρέος: Δύο αιώνες ανάμειξης των πιστωτών»

Πρώτο μέρος της σειράς - «Ελλάδα και χρέος: Δύο αιώνες ανάμειξης των πιστωτών»

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr