• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Πέμπτη, 23 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΕΘΝΙΚΑ

Ο ΑΜΥΘΗΤΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΨΟΥΝ

12 έτη ago
in ΕΘΝΙΚΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα μία έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου με τις παράνομες σεισμογραφικές έρευνες στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας παρουσία μάλιστα δύο πολεμικών πλοίων και ενός υποβρυχίου.

Το γεγονός αυτό μόνον τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί. Η αλήθεια είναι ότι η Τουρκία με την αλλοπρόσαλλη εξωτερική της πολιτική… βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο. Αξίζει να θυμηθούμε ότι πριν λίγες ημέρες η Τουρκία, υπέστη μια οδυνηρή διπλωματική ήττα στα Ηνωμένη Έθνη, αφού δεν επανεξελέγη στο Συμβούλιο Ασφαλείας.Προφανώς δεν την ψήφισαν οι δυτικοί σύμμαχοι της και η συντριπτική πλειοψηφία των Αραβικών και Μεσανατολικών χωρών. Στην παρούσα φάση, η εξήγηση, φαντάζει πολύ απλή. Στις 8 Νοεμβρίου 2014, ημέρα Σάββατο, θα πραγματοποιηθεί στο Κάιρο η προαναγγελθείσα 1η Τριμερής Συνάντηση Κορυφής Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου. […]

Ο Δρ Ν. Λυγερός δείχνει το τριπλό σημείο επαφής…

csd (1)

Ας δούμε όμως τι σημαίνει αυτό στην πράξη. Στη διπλανή φωτογραφία βλέπουμε τον στρατηγικό αναλυτή και έναν από τους συμβούλους της Ελλάδας στο θέμα της ΑΟΖ Δρα Λυγερό Νικόλαο, να δείχνει το τριπλό σημείο επαφής των ΑΟΖ Ελλάδος, Κύπρου και Αιγύπτου. Το εγχείρημα δεν είναι εύκολο πλην όμως είναι πολύ σημαντικό και εντάσσεται στον μακροχρόνιο σχεδιασμό της οριοθέτησης της ΑΟΖ με τις γειτονικές μας χώρες.

Σε περίπτωση που στεφθεί με επιτυχία και οριοθετηθεί η ΑΟΖ τόσο με την Αίγυπτο και όσο με την Κύπρο στη λογική της μέσης γραμμής, επί της ουσίας, αναγνωρίζεται και επισήμως πλέον η ΑΟΖ του συγκροτήματος Καστελόριζου, δεν διακόπτεται η συνέχεια του Ελληνισμού και ανοίγει ο δρόμος, προκειμένου να αρχίσουν οι συνομιλίες με τη Λιβύη. Είναι γνωστόν ότι η διαδικασία οριοθέτησης της ΑΟΖ προβλέπει επιμέρους συμφωνίες με την κάθε χώρα που συνορεύει η εκάστοτε ΑΟΖ και τέτοιες χώρες εκτός από τις προαναφερόμενες (Αίγυπτο, Κύπρο και Λιβύη) είναι η Αλβανία, η Τουρκία και η Ιταλία.

Αφού επισημανθεί ότι η ανωτέρω διπλωματική προσπάθεια δεν είναι αγώνας ταχύτητας αλλά αντοχής και μάλιστα μαραθωνίου, να θυμίσουμε ότι μέχρι σήμερα μόνον με την Ιταλία η οριοθέτηση της ΑΟΖ είναι εύκολη υπόθεση αφού έχουμε ήδη οριοθετήσει τη μεταξύ μας υφαλοκρηπίδα από το 1977, οπότε η οριοθέτηση της ΑΟΖ (στα ίδια ακριβώς όρια) θεωρείται ότι είναι μια τυπική διαδικασία.

Με τη βοήθεια της διπλανής εικόνας μπορούμε να δούμε δύο πράγματα: Πρώτον, να θυμηθούμε ότι σύμφωνα με τον Δρα Ηλία Κονοφάγο, οι έρευνες έχουν δείξει ότι τα αποθέματα στο Αιγαίο είναι μόλις 1,5 δις βαρέλια, στο Ιόνιο 2 δις βαρέλια, στα νότια της Κρήτης 10 έως 34 δις βαρέλια και στην περιοχή γύρω από το τριπλό σημείο επαφής των ΑΟΖ Ελλάδος, Αιγύπτου και Κύπρου 50 έως 170 δις βαρέλια.

Βλέπετε λοιπόν γιατί «κόπτεται» η Τουρκία για τα τεκταινόμενα την περίοδο αυτή στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου; Δεύτερον, αν υποθέσουμε ότι επιτυγχάνεται η οριοθέτηση στην αρχή της μέσης γραμμής μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου (Δ-Ε), Ελλάδος και Αιγύπτου (Γ-Δ) και μεταξύ Ελλάδος και Ιταλίας (Α-Β), απομένει μόνον η οριοθέτηση με την Λιβύη (Β-Γ) οπότε και θα ανοίξει ο δρόμος για πλήρη εκμετάλλευση των υπαρχόντων υδρογονανθράκων και όχι μόνον στην ευρύτερη περιοχή.

Ας περιμένουμε λοιπόν με συγκρατημένη αισιοδοξία για το αποτέλεσμα των διπλωματικών αυτών επαφών, έχοντας υπόψη ότι η Τουρκία έχει ως συμμάχους στην αυθαιρεσία της μόνον τους Βρετανούς και τους μόνιμους δορυφόρους της Σουηδία και Φιλανδία, οι οποίοι και μπλόκαραν ευρωπαϊκό διάβημα για τις τουρκικές προκλήσεις.Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, μάλιστα ενώπιον όλων των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ρώτησε προβοκατόρικα: «Έχει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη η Κύπρος, πριν από τη λύση του κυπριακού προβλήματος;» για να λάβει την απάντηση της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελας Μέρκελ, «Εάν όλα τα κράτη έχουν ΑΟΖ, γιατί να μην έχει και η Κυπριακή Δημοκρατία;» Οψόμεθα!!!

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της Λάρισας
Του : Αποστόλου Παπαπαρίση – Συνταγματάρχη ε.α.

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

«Αν υποχωρήσετε στην Κύπρο, ο Ερντογάν θα πάρει και το Αιγαίο»! Ένας αμερικανός γράφει όσα η Αθήνα φοβάται να πει
ΕΘΝΙΚΑ

«Αν υποχωρήσετε στην Κύπρο, ο Ερντογάν θα πάρει και το Αιγαίο»! Ένας αμερικανός γράφει όσα η Αθήνα φοβάται να πει

by admin
2 ημέρες ago
«ΒΟΜΒΑ» ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ «ΕΝΤΑΞΗ» ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΜΚΟ
ΕΘΝΙΚΑ

«ΒΟΜΒΑ» ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ «ΕΝΤΑΞΗ» ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΜΚΟ

by admin
3 ημέρες ago
Για πόλεμο κι όχι με την Τουρκία μας προετοιμάζει ο Δένδιας που πάει και για πρωθυπουργός!
ΕΘΝΙΚΑ

Για πόλεμο κι όχι με την Τουρκία μας προετοιμάζει ο Δένδιας που πάει και για πρωθυπουργός!

by admin
6 ημέρες ago
ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ο ΣΤΡΑΤΟΣ; 76 ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΠΟΠ – ΣΕ ΑΣΦΥΞΙΑ και τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία
ΕΘΝΙΚΑ

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ο ΣΤΡΑΤΟΣ; 76 ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΠΟΠ – ΣΕ ΑΣΦΥΞΙΑ και τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία

by admin
6 ημέρες ago
Next Post
Αποκαλύπτουμε τι προσπαθούν να ψελλίσουν Σαμαράς και Βενιζέλος και δεν τολμούν!

Αποκαλύπτουμε τι προσπαθούν να ψελλίσουν Σαμαράς και Βενιζέλος και δεν τολμούν!

Βρέθηκε ασύλητος μακεδονικός τάφος στη νεκρόπολη των Αιγών!

Βρέθηκε ασύλητος μακεδονικός τάφος στη νεκρόπολη των Αιγών!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr