ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ο Αναστασιάδης αποκάλεσε «συμπατριώτες» τους Τούρκους

ΕΘΝΙΚΑ. - 13 Φεβ 2014 - 17:04
Loading...

Ροή ειδήσεων σε μορφή blogΜε ένα διάγγελμα γεμάτο δικαιολογίες για την… υποχώρηση επιχείρησε χθες ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης να παρουσιάσει τα συμφωνηθέντα με τον ηγέτη του ψευδοκράτους ως αναγκαίο κακό.

Και όλα αυτά, την ώρα που ο Ντερβίς Έρογλου ιδιαιτέρως προκλητικά είχε σχολιάσει νωρίτερα:
«Επιθυμία μας είναι να γίνει αποδεκτή η ύπαρξη δύο ιδρυτικών κρατιδίων. Το σημαντικό είναι ο τουρκοκυπριακός λαός και τα συμφέροντα της Τουρκίας. Θα εργαστούμε για να επιτύχουμε μία συμφωνία που θα εξασφαλίζει αυτή την ισορροπία».

Η οπισθοχώρηση, πάντως, του κ. Αναστασιάδη ήταν εμφανής αφού ταύτισε τον εαυτό του με τον κ. Έρογλου, δηλαδή παραδέχτηκε ότι το ψευδοκράτος είναι «νόμιμο».
«Η υπάρχουσα κατάσταση, το στάτους κβο δηλαδή, θεωρείται και από τους δύο ηγέτες απαράδεκτη», είπε χαρακτηριστικά, ενώ έκανε λόγο για την «ύπαρξη στρατευμάτων κατοχής», ξεχνώντας ότι στρατιωτικές δυνάμεις κατοχής δεν υπάρχουν στην ελληνική πλευρά!

«Απαράδεκτη»
Όπως τόνισε, η παρουσία τους «κρίνεται απαράδεκτη» (εννοούσε και από τον κ. Έρογλου!, όπως και «η συνεχιζόμενη διαίρεση της πατρίδας μας, η παράνομη αξιοποίηση των ελληνοκυπριακών περιουσιών, η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βασικών ελευθεριών…»

Παράλληλα ο κ. Αναστασιάδης μίλησε για «ομόσπονδη κυβέρνηση», ενώ έκανε λόγο και για «ομόσπονδα κράτη», κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι παραδέχτηκε ότι οι Τούρκοι, παρά το γεγονός ότι εισέβαλαν στην Κύπρο και προέβησαν σε διωγμούς πολιτών, θα έχουν ίση αντιμετώπιση εφεξής…!
Επιπροσθέτως, ζήτησε να τον στηρίξουν οι ηγέτες της κυπριακής αντιπολίτευσης, αν και αρκετοί ήδη έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους.
Για να χρυσώσει το χάπι, ισχυρίστηκε για μία ακόμη φορά ότι «το κοινό ανακοινωθέν δεν αποτελεί την τελική λύση, αλλά την απαρχή μίας επίπονης προσπάθειας προκειμένου να φτάσουμε στην επανένωση της πατρίδας μας».

Τέλος, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η αποστροφή του, όπου χαρακτήρισε τους τούρκους «συμπατριώτες».

«Απευθυνόμενος και προς τους τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας, θα ήθελα να τους διαβεβαιώσω πως ειλικρινής πρόθεση και επιθυμία μου είναι η λύση του Κυπριακού το συντομότερο, με τρόπο που θα αποκαθιστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες για όλους τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας», υπογράμμισε.

Δημοκρατία
freepen

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter