ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

O ήλιος είναι ελληνικός

ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΥΓΕΙΑ. - 13 Νοέ 2012 - 6:44

Οι Ισλανδοί πραγματοποίησαν πρόσφατα δημοψήφισμα για νέο σύνταγμα. Αυτοί οι άνθρωποι, που δεν διαφέρουν σε τίποτα σε σχέση με τους υπόλοιπους λαούς, έχουν μιλήσει ανοιχτά, εξ’αρχής, ενάντια στην αποπληρωμή του χρέους τους. Ακόμη και αν η Ισλανδία αποπληρώσει το χρέος της, δεν
δίστασε ποτέ να τοποθετηθεί ενάντια σε αυτό. Έτσι, μέσα από τη διαδικασία του δημοψηφίσματος για ένα νέο Σύνταγμα, έχει προταθεί από την επιτροπή του πολίτη της Ισλανδίας να εθνικοποιηθούν οι φυσικοί πόροι. Το σύνολο του πληθυσμού ήταν υπέρ ενός τέτοιου μέτρου.

Αυτό ακριβώς είναι αυτό που θα πρέπει διεκδικήσει και ο ελληνικός λαός.

Ας μην ξεγελαστούν οι Έλληνες και ας παραδεχτούν επιτέλους ότι διαθέτουν πηγές φυσικού αερίου, πετρελαίου και χρυσού. Και γι αυτό θα πρέπει να ζητήσουν οι πόροι αυτοί να ανήκουν στην Ελλάδα, και στους πολίτες της.

Αυτό είναι το δημοκρατικό κύμα που πρέπει να παρασύρει τον ελληνικό λαό. Για πολύ καιρό, οι Έλληνες θεωρούνταν ως ένας μη ενήλικος λαός. Κυρίως από την ελίτ του κόσμου της διεθνούς οικονομίας. Έχει έρθει η ώρα για την απελευθέρωσή τους!

Η εθνικοποίηση των πόρων της Ελλάδας, είναι η μόνη λύση, γιατί πρόκειται για μια Κληρονομιά που πρέπει να επιστρέψει στο λαό της. Γιατί αυτό επιτρέπεται για τους Ισλανδούς και όχι για τους Έλληνες. Γιατί η νόμιμη απαίτηση των ανθρώπων του Βορρά είναι αποδεκτή από όλα τα ευρωπαϊκά κλιμάκια ως ένα σημαντικό βήμα προς περισσότερη δημοκρατία, ενώ δεν ισχύει το ίδιο για τον ελληνικό λαό, τον κληρονόμο της Δημοκρατίας;

Όσον αφορά στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο και στο χρυσό, όλα αυτά ανήκουν στον ελληνικό λαό και θα είναι η διέξοδος από την ελληνική κρίση. Έφτασε ο καιρός που οι Έλληνες θα πρέπει να εκμεταλλευτούν το φυσικό μάννα της χώρας του, ώστε να ξεφύγουν από το να θεωρούνται αποκλειστικά και μόνο ως ένας λαός τουρισμού, που είναι μόνο ικανός να φωτογραφίζεται από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο.

Οι φυσικοί πόροι και η εθνικοποίηση τους, θα οδηγήσει μακριά από την πτώχευση. Και οι κοινωνία θα είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση τους και την εκμετάλλευση τους. Γιατί η σωστή λειτουργία εξαρτάται από την καλή θέληση του ελληνικού λαού. Και κανείς δεν θα μπορούσε να κάνει ό, τι θέλει μέσα από μια οποιαδήποτε σύμβαση. Πρέπει ο ελληνικός λαός να αποφασίσει.

Γιατί οι Έλληνες δεν πρέπει να ξεχνάνε τη στιγμή της γέννησης των μαθηματικών και του θέατρου. Χωρίς την ελληνική γλώσσα, τα στόματά μας θα ήταν κούφια και χωρίς λόγια.

Σήμερα, η λόγος ανήκει στους Έλληνες. Αν δεν θέλουν να πέσουν θύματα απάτης, πρέπει να κινητοποιηθούν, και μόνοι τους να επιβάλουν στην πράξη την κρατικοποίηση του ελληνικού φυσικού πλούτου. Συμπεριλαμβανομένου του Ήλιου…

Έλληνες ξεσηκωθείται και κοιτάξτε τον ήλιο.
Βάλτε το χέρι σας στο κύμα
και φορέστε το στο πρόσωπό σας.
Θαυμάστε το τοπίο της χιλιετίας και
αγγίξτε τις πέτρες σας,
Μπορουν να σας μεταγγίσουν μιαν άλλη εποχή.
Ακούστε το χτύπο της καρδιάς σας,
και κάθε παλμός της ας παρασύρει σαν κύμα το μυαλό σας.
Σηκώστε την ψυχή σας μεχρι τον γαλάζιο ουρανό,
για να πάρετε πίσω αυτό που έχει κλαπεί.
και βάλτε την Ελλάδα στα μάτια σας,
Και μακάρι η σκέψη σας να γίνει πράξη καθαρή.

Jose Manuel Lamarque

Μετάφραση: Λάζαρος Μαυροματίδης

apofasismenoi

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr