ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ. - 27 Δεκ 2012 - 16:28
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

Δεν ξέρουμε ποιος αντιστοιχεί σε ποιον, αλλά οι φιγούρες των τριών πολιτικών αρχηγών που συγκυβερνούν ολοένα και περισσότερο θυμίζουν τους… χαρακτήρες του κλασικού σπαγγέτι γουέστερν που έσπασε ταμεία με τον τίτλο «Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος». Το σενάριο, μάλιστα,
της διάσημης ταινίας, και ειδικά το φινάλε της, ίσως να ταιριάζει γάντι στους τρεις εγχώριους καμπαλέρος, οι οποίοι υποτίθεται ότι εργάζονται σκληρά για να μας διασώσουν.

Στην ταινία η ιστορία διαδραματίζεται στα βάθη της Άγριας Δύσης, όπου τρεις άνδρες προσπαθούν να φτάσουν σε έναν θαμμένο θησαυρό και ο καθένας από αυτούς χρησιμοποιεί μεθόδους ανάλογες του χαρακτήρα του. Ο Κακός (Λι Βαν Κλιφ) θα βασανίσει και θα σκοτώσει. Ο Άσχημος (Ελάι Γουάλας) θα μεταχειριστεί την κουτοπονηριά και την προδοσία. Και ο Καλός (Κλιντ Ίστγουντ) θα χρησιμοποιήσει το μυαλό του, το κυνικό του χιούμορ και την εκπληκτική του ικανότητα στο περίστροφο.

Στο φινάλε το δράμα κορυφώνεται όταν οι τρεις διασταυρώνουν τα περίστροφά τους σε μια ιδιότυπη μονομαχία, ο καθένας μόνος του εναντίον των άλλων δυο, έχοντας όμως και κατά νου την πιθανότητα της ευκαιριακής συμμαχίας κατά την κρίσιμη στιγμή του πυροβολισμού. Στην ταινία, τελικά, οι δύο – ο Καλός και ο Άσχημος – πυροβόλησαν τον κακό…

Στην ελληνική κυβερνητική σκηνή μπορεί να δει κανείς τους τρεις συνεργάτες στο κυνήγι του θησαυρού (της εξουσίας) να έχουν πλησιάσει τα χέρια στα εξάσφαιρά τους και να κοιτούν με καχυποψία ο ένας τον άλλο. Στόχος και των τριών η πολιτική επιβίωση και όσο το δυνατό μεγαλύτερο μερίδιο από τον θησαυρό της εξουσίας.

Γνωρίζουν και οι τρεις ότι ο καθένας μόνος του δεν έχει καμία τύχη. Γνωρίζουν, ωστόσο, ότι κάποιος από τους τρεις θα πρέπει να προσφέρει το «αίμα», να πληρώσει το κόστος μιας πολιτικής η οποία έχει οδηγήσει τη χώρα και την κοινωνία της στην καταστροφή.

Στην ταινία, ο Καλός νίκησε. Στην ελληνική κυβερνητική σκηνή, όμως, δεν υπάρχει Καλός…

ΠΗΓΗ

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr