ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ο λαός λαός είναι! Ό,τι θέλει… κάνει!

ΑΛΙΘΕΡΣΗΣ. ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΠΟΛΙΤΙΚΗ. - 24 Σεπ 2015 - 7:07
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Είναι γεγονός ότι η πολλή δημοκρατία θέλει και τις εκλογές της, όπως το κινητό παλιότερα ήθελε το Γερμανό του! Και στις εκλογές πάντα, ως γνωστόν, μιλάει ο λαός και μάλιστα κάποιες φορές δίνει και πολύ ισχυρές εντολές διακυβέρνησης!

Για παράδειγμα, τον περασμένο Γενάρη, αφού καταψήφισε όλα τα μνημονιακά κόμματα, έδωσε ισχυρή εντολή τετραετίας, εντολή για να σχιστούν τα μνημόνια, να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ, η πέρα από κάθε όριο και λογική φορολογία, έδωσε εντολή να αυξηθούν οι κατώτατοι μισθοί και οι συντάξεις, να σταματήσει η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, να σταματήσουν οι ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, εντολή ώστε να σταματήσουν επιτέλους οι μη έχοντες να πληρώνουν συνεχώς για τους έχοντες και κατέχοντες και άλλα τινά ελπιδοφόρα σε σημείο που, κάποιοι, και όχι λίγοι, να κάνουν συνένοικο την ΕΛΠΙΔΑ!pic43

Και επειδή στη πορεία πρόεκυψαν ζητήματα και οι εταίροι μας ξανα ήθελαν να μας δανείσουν, για να πάρουν πίσω τις δόσεις που τους χρωστούσαμε για να πάρουν και οι τράπεζες καμιά τριανταριά ακόμη δις, έτσι για πρόφταση, να υπογράψουμε βέβαια και ένα μνημόνιο, γιατί οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, η κυβέρνηση, λόγω του δημοκρατικού της φρονήματος, απευθύνθηκε στο λαό και τον ρώτησε: “θέλεις ένα ακόμη μνημόνιο;” Και ο λαός της απάντησε αναπάντεχα όχι! Πολύ δυνατό όχι! Ναι, έλα όμως που η κυβέρνηση, αριστερή ούσα, έπρεπε, κι αυτή, να τον σώσει;

Γι αυτό ανέλαβε, αφού δεν ήθελε ο λαός από μόνος του να σωθεί, να τον σώσει η ίδια, που ήξερε πολύ καλά το καλό του! Μ’ αποτέλεσμα, το όχι της καταστροφής, να το κάνει μονομιάς ναι σωτηρίας! Έτσι κι αλλιώς σκέφτηκε από τρία γράμματα έχει η κάθε λέξη, δεν χαλάει και πολύ ο κόσμος!

Κι ενώ η κυβέρνηση έξη ολόκληρους μήνες κονταροχτυπιόταν με τους εταίρους, μέχρι να βγει το ναι και το νέο μνημόνιο, βγήκαν και κάποιοι αχάριστοι να καταγγείλουν αυτούς που ξενυχτούσαν στη Βουλή, για να ψηφίσουν ένα ακόμη μνημόνιο σωτηρίας. Κι άλλοι πιο αχάριστοι αυτοί τους κατήγγειλαν επιπλέον, λένε, ότι το ψήφισαν χωρίς να το διαβάσουν, χωρίς όμως καθόλου να λάβουν υπ’ όψη τους ότι αυτό έχει ισχύ, το να μη διαβάζουμε τι ψηφίζουμε, εθιμικού δικαίου!

Και επειδή, όπως είπαμε, υπάρχει υψηλό μνημονιακό δημοκρατικό αίσθημα, η κυβέρνηση θεώρησε καλό και πάλι να ρωτήσει το λαό ποιός απ’ τους δυό τώρα θέλει να εισπράττει τον ΕΝΦΙΑ και τους φόρους, να του κόβει μισθούς και συντάξεις, να τον υποχρεώνει να κλείσει το μαγαζί του, να τον στέλνει μετανάστη στο εξωτερικό, να τον οδηγεί στη αυτοκτονία, εάν αυτός θέλει, να χρηματοδοτεί από δικά του λεφτά, του λαού, τις τράπεζες, να ανάβει το πράσινο φως στις κατασχέσεις, να βάλει στο εικόνισμα το μνημόνιο, γιατί χωρίς αυτό θα χανόμασταν στο έρεβος του Grexit και άλλα παρόμοια.

Munch_ZweiMenschen_

Και ο σώφρων λαός και πάλι απάντησε και υπέδειξε όχι μόνο αυτόν που θα διαχειριστεί τη μνημονιακή του ζωή, αλλά επιβράβευσε  τα μνημονιακά κόμματα και έδωσε σ’ όλα ισχυρή μνημονιακή εντολή, επιβραβεύοντάς τα, γιατί θυσιάζονται γι αυτόν! Τα μνημόνια και τα μάτια σας, είπε, για να πλατύνει ακόμη περισσότερο το χαμόγελο του Χατζηνικολάου που αγωνίζεται ο άνθρωπος για την ενημέρωση και την αλήθεια!

Βέβαια, προκύπτει το ερώτημα. Πώς ταιριάζουν οι δυο πρώτες εντολές του λαού με την τρίτη; Εδώ η απάντηση είναι πολύ απλή. Τώρα, ο οργανισμός του λαού τραβάει μνημόνιο -όπως άλλες φορές σουβλάκι- και την πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους στις Βρυξέλες! Κι αυτό, επειδή κάποιοι ξεχνούν ότι αυτό προ πολλού έχει γίνει!

Είναι βέβαιο, λοιπόν, ότι τώρα εταίροι και εγχώριοι μνημονιακοί θα σεβαστούν απόλυτα τη λαϊκή βούληση και θα την τηρήσουν κατά γράμμα!

Βέβαια, ο λαός λαός είναι! Ό,τι θέλει κάνει! Γούστο του και καπέλο του!

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σουΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΛΛΙΩΡΑ

 

Θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, η μεγαλύτερη εθνική και κοινωνική μάστιγα.

Loading…