• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Παρασκευή, 19 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πούτιν δεν έχει κινητό, φοβάται τα SMS και δεν πλησιάζει το ίντερνετ- Πονοκέφαλος για τους κατασκόπους των ΗΠΑ

12 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Πρόκειται, ίσως, για τον ηγέτη που είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της τεχνολογίας. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν χρησιμοποιεί κινητό τηλέφωνο, αποκαλεί το διαδίκτυο «αυτό το ίντερνετ» με υποτιμητικό ύφος και αρνείται πεισματικά να στείλει μήνυμα. Ολα αυτά προκαλούν επιπλέον πονοκεφάλους στους
Αμερικανούς κατασκόπους, που προσπαθούσαν να «ακούσουν» τις προθέσεις του πριν από τις κινήσεις του στην Κριμαία.

Στις αρχές του μήνα, όταν η Ρωσία ξεκινούσε την επιχείρηση κατάληψης της χερσονήσου, οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ διαπίστωσαν πως υπήρχε μία ανησυχητική ησυχία στον «ψηφιακό χώρο» γύρω από τον Πούτιν και τους στρατιωτικούς του. Οπως αναφέρει η Wall Street Journal, οι Αμερικανοί δεν μπορούσαν να υποκλέψουν οποιαδήποτε επικοινωνία στην αρχή της εισβολής.

Ενας Αμερικανός αξιωματούχος χαρακτήρισε το γεγονός ως «κλασική maskirovka», τον όρο της ρωσικής κατασκοπίας για την συγκάλυψη ευαίσθητων δεδομένων. Η «σιγή ασυρμάτου» θα μπορούσε να έχει και μία πιο απλή εξήγηση: ο Πούτιν, κατά δική του παραδοχή, δεν διαθέτει κινητό, ώστε να έχουν κάτι να παρακολουθήσουν οι Αμερικανοί.

Ο Ρώσος πρόεδρος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ούτε άνθρωπος του διαδικτύου, το οποίο χλευάζει εδώ και καιρό, με τελευταίο κρούσμα ένα περιστατικό στις 20 Μαρτίου. Κατά τη διάρκεια συνάντησης με Ρώσους βιομηχάνους, ένας από αυτός αναφέρθηκε σε έγγραφα που μπορούν να βρεθούν online. «Σπάνια κοιτάζω σε αυτό το μέρος που προφανώς ζεις, το ίντερνετ», του αποκρίθηκε ο Πούτιν, σύμφωνα με το TIME.

Οσο παλαιομοδίτικο κι αν ακούγεται το σχόλιό του, οι συνήθειές του στο θέμα της επικοινωνίας τον έχουν κάνει δύσκολο στόχο για τους ξένους κατασκόπους. Σε αντίθεση με την Ανγκελα Μέρκελ, το τηλέφωνο της οποίας παρακολουθούνταν από την NSA για χρόνια, ο Πούτιν δεν στέλνει SMS. Ούτε έχει σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μαθαίνει τα νέα από τις καθημερινές ενημερώσεις από τις μυσικές υπηρεσίες. Και από το 2005 έχει δηλώσει πως δεν διαθέτει κινητό.

«Αν είχα, δεν θα σταματούσε ποτέ να χτυπά. Πέρα από αυτό, όταν με καλούν στο τηλέφωνο του σπιτιού μου, δεν το απαντάω καν», είχε εξηγήσει το 2010 ο Ρώσος. Αυτό ακούγεται παράδοξο για τον ηγέτη της χώρας που έχει περισσότερα ενεργοποιημένα κινητά από ότι κατοίκους και διαθέτει τους περισσότερους χρήστες ίντερνετ από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Η τεχνοφοβία του όμως φαίνεται πως είναι κομμάτι μίας ρωσικής παράδοσης, παλαιότερης από το ίδιο το τηλέφωνο. Η αποστροφή για τη φλυαρία που έχει εδραιωθεί στη συνείδηση του έθνους μετά από έναν αιώνα αστυνομοκρατούμενου κράτους. «Αυτή δεν είναι τηλεφωνική συνομιλία», συνηθίζουν να λένε ακόμη οι Ρώσοι μεταξύ τους όταν μιλούν στο τηλέφωνο, μία αναφορά στις παρακολουθήσεις της KGB και μία υπενθύμιση ότι είναι ασφαλές μόνο να φλυαρεί για αθώα πράγματα κανείς, σε μία μη ασφαλή γραμμή.

Οι Ρώσοι ξέρουν πώς να μην ακούγονται. Η ρωσική σχολή κρυπτογράφησης έχει μακρά ιστορία «αντίστασης» στους δυτικούς κατασκόπους, λέει ο Αντρέι Σολντάτοφ, ειδικός αναλυτής στο αντικείμενο. Το 2009 για παράδειγμα, αμερικανικές και βρετανικές μυστικές υπηρεσίες προσπάθησαν να παρακολουθήσουν τις επικοινωνίες του Ντμίτρι Μεντβέντεφ, που τότε ήταν πρόεδρος της Ρωσίας, κατά τη διάρκεια μίας διάσκεψης των παγκοσμίων ηγετών στο Λονδίνο. Σύμφωνα με έγγραφα του Εντουαρντ Σνόουντεν, έβαλαν κοριούς στα τηλέφωνα, αλλά δεν μπορούσαν να σπάσουν τον κωδικό του Κρεμλίνου. «Μπορεί οι μυστικές υπηρεσίες μας να μην είναι κάτι τρομερό, αλλά όταν το θέμα είναι η προστασία δεδομένων, μπορούν να τα καταφέρουν», λέει ο Σολντάτοφ.

Ο Πούτιν, που είναι άλλωστε πρώην συνάδελφός τους, κάνει ό,τι μπορεί για να τους βοηθήσει. Σε μία σπάνια στιγμή που η κάμερα τον κατέγραψε με ένα κινητό τηλέφωνο το 2010, δεν είχε στο χέρι του κάποιο smartphone το οποίο όπως έχει αποδειχθεί παρακολουθεί για… πλάκα η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ. Ηταν μία τεράστια μαύρη συσκευή, που μπορεί να προκάλεσε το χλευασμό αρκετών στο διαδίκτυο, αλλά έκανε τη δουλειά της.

Οσο για το γραφείο του, όταν οι κάμερες μπήκαν σε αυτό για τα 60α του γενέθλια, κατέγραψαν έναν υπολογιστή -που όπως είπε ο Πούτιν δεν τον ανοίγει- και αρκετούς κόκκινους φακέλους από τις μυστικές υπηρεσίες, από όπου αντλεί την ενημέρωσή του. Υπήρχαν και αρκετά παλιά κίτρινα τηλέφωνα, από αυτά που βρίσκονται στα περισσότερα γραφεία στο Κρεμλίνο. Η γραμμή, όμως, σύμφωνα με το δημοσιογράφο του TIME, που σήκωσε το ακουστικό, ήταν νεκρή.
iefimerida.gr
thecuriosityofcat

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Καραγκάνοφ: «Η Ρωσία θα Πρέπει να Επιτεθεί στην Ευρώπη Αργά ή Γρήγορα» – Πρώτα η Γερμανία
Slider

Καραγκάνοφ: «Η Ρωσία θα Πρέπει να Επιτεθεί στην Ευρώπη Αργά ή Γρήγορα» – Πρώτα η Γερμανία

by admin
37 λεπτά ago
Εγκατάλειψη της Ουκρανίας: Ο Βανς Ομολογεί Κατάρρευση των ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Εγκατάλειψη της Ουκρανίας: Ο Βανς Ομολογεί Κατάρρευση των ΗΠΑ

by admin
51 λεπτά ago
Οι Ουκρανοί ανατίναξαν σιδηροδρομικές γέφυρες στην Κριμαία! – Κόβουν στα δύο τον ανεφοδιασμό των Ρώσων
Slider

Οι Ουκρανοί ανατίναξαν σιδηροδρομικές γέφυρες στην Κριμαία! – Κόβουν στα δύο τον ανεφοδιασμό των Ρώσων

by admin
2 ώρες ago
Η βόμβα της CIA που απειλεί να ανατινάξει την πολιτική σκηνή… Φάουτσι χρηματοδότησε έρευνα σε εργαστήριο της Κίνας, έκρυψε την αλήθεια για τον COVID-19
Slider

Η βόμβα της CIA που απειλεί να ανατινάξει την πολιτική σκηνή… Φάουτσι χρηματοδότησε έρευνα σε εργαστήριο της Κίνας, έκρυψε την αλήθεια για τον COVID-19

by admin
2 ώρες ago
Next Post
Ιεροσυλία: Το ΤΑΙΠΕΔ πουλά τον τύμβο των Σαλαμινομάχων στους ξένους!

Ιεροσυλία: Το ΤΑΙΠΕΔ πουλά τον τύμβο των Σαλαμινομάχων στους ξένους!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Άντρο των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών τα Εξάρχεια!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Άντρο των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών τα Εξάρχεια!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr