ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

O Σαμαράς πανικόβλητος από την οργή του Ομπάμα (του) δίνει 183 εκατ. ευρώ για ανταλλακτικά των F16!

ΕΘΝΙΚΑ. - 2 Ιαν 2013 - 18:59
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

O Σαμαράς επιχειρεί να γλυκάνει τους Αμερικανούς οι οποίοι τον θεωρούν άνθρωπο των Γερμανών και δίνει 183,7 εκατομμύρια ευρώ για ανταλλακτικά F16. Μιλάμε για κυβερνητικό τρόμο μπροστά στην οργή του Ομπάμα ο οποίος κλείνει το μάτι στον Τσίπρα.
Το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε σήμερα Τετάρτη να προχωρήσει σε διακρατική συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες (μέσω του προγράμματος FMS – Foreign Military Sales) ώστε να υλοποιηθεί, με μεγάλη καθυστέρηση, η προμήθεια ανταλλακτικών για 67 κινητήρες των μαχητικών αεροσκαφών F16 Block 52+.

Το συνολικό κόστος της προμήθειας θα ανέλθει σε 183,7 εκατομμύρια ευρώ και θα κατανεμηθεί μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η συγκεκριμένη προμήθεια συζητείτο και βρισκόταν στα χαρτιά ήδη από την εποχή που στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας βρισκόταν ο κ. Ευ. Βενιζέλος, το φθινόπωρο του 2010. Η κωλυσιεργία όμως και η έλλειψη κονδυλίων έχουν οδηγήσει, όπως παρατηρούν επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας, σε τρομακτικές ελλείψεις ανταλλακτικών ακόμη και σε μαχητικά αεροσκάφη όπως τα F16 Block 52+ που αποτελεί την αιχμή του δόρατος για την ελληνική άμυνα.

Ωστόσο, η παραλαβή των συγκεκριμένων ανταλλακτικών θα ολοκληρωθεί μέσα στην επόμενη διετία.

ΠΗΓΗ

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr