ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν είναι καλά…

ΔΙΕΘΝΗ. - 30 Νοέ 2012 - 10:09

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχίκο Νόντα αναγκάστηκε να ματαιώσει μια προγραμματισμένη επίσκεψη στη Ρωσία «εξαιτίας της υγείας» του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, έγινε σήμερα γνωστό από ιαπωνική κυβερνητική πηγή και τα ΜΜΕ.Η υγεία του Πούτιν αποτελεί αντικείμενο εικασιών εδώ και εβδομάδες, καθώς ο πρόεδρος ματαίωσε πολυάριθμες επισκέψεις στη Ρωσία και το εξωτερικό, κατά τα φαινόμενα εξαιτίας της επιδείνωσης ενός παλαιού τραύματος στη σπονδυλική στήλη. Ο Νόντα επρόκειτο να μεταβεί στη Ρωσία τον Δεκέμβριο, χωρίς να έχει οριστεί η ακριβής ημερομηνία, για να συναντηθεί με τον Πούτιν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Jiji, ο πρωθυπουργός εξήγησε σήμερα τους λόγους αυτής της ματαίωσης στον δήμαρχο της πόλης της βόρειας Ιαπωνίας Νεμούρο. Ο δήμαρχος ήρθε να τον συναντήσει στο Τόκιο για να μιλήσουν για το θέμα των νότιων Κουρίλων νήσων, τις οποίες η Ιαπωνία διεκδικεί από τη Ρωσία.

Στη διάρκεια αυτής της συνάντησης, ο Νόντα εξήγησε πως το ταξίδι του στη Ρωσία ματαιώθηκε «εξαιτίας της υγείας» του Πούτιν, δήλωσε ο δήμαρχος Σουνσούκε Χασεγκάουα, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο.

Κυβερνητική πηγή επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η ματαίωση της επίσκεψης του Νόντα αποφασίσθηκε έπειτα από αίτημα της Μόσχας. «Η ρωσική πλευρά ενημέρωσε την Ιαπωνία για τη βούλησή της να αναβάλει τη συνάντηση, αναφέροντας ένα τραύμα του κ. Πούτιν»
εξήγησε η πηγή αυτή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη από το Κρεμλίνο, ο Πούτιν θα μεταβεί τη Δευτέρα στην Τουρκία, όπου θα έχει συνομιλίες για σημαντικά ζητήματα της διεθνούς σκηνής, όπως η κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

ΠΗΓΗ

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr