ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

ΟΛΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ και το σοκ τους θα είναι μεγάλο.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΒΑΡΔΑΚΑΣ. ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ. - 15 Οκτ 2015 - 7:26

Στην παγκόσμια γεωπολιτική ατζέντα όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην ΠΟΛΗ και στην αναδιάταξη των συνόρων αρχής γενομένης από την Ουκρανία μέχρι την Μέση Ανατολή.

Τον Τούρκο τον βάλανε να παίξει στην παγκόσμια γεωπολιτική σκηνή και σήμερα αυτός κατάλαβε ότι δεν του δώσανε ρόλο πρωταγωνιστή αλλά κομπάρσου… ακριβώς γιατί ο πρωταγωνιστής των ημερών μας εκ των γεωπολιτικών πραγμάτων θα αναδειχθεί η Ελλάδα.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ αλλά ΑΛΗΘΙΝΟ

¨Κάποιος Άλλος αδερφέ, κυβερνάει το σύμπαν και όχι οι μεγάλοι του κόσμου τούτου…¨ Άγιος Λουκάς Αρχιεπίσκοπος Κριμαίας.

Ακριβώς γιατί το σχέδιο του ΘΕΟΥ είναι με το μέρος των μικρών και αδικημένων και όχι των ισχυρών.

Που να δεις όταν ¨σουρουπώσει¨ όχι στο Αιγαίο αλλά στο μυαλό των Τούρκων και των φυσικών τους συμμάχων.

Ρίγος στην ΤΟΥΡΚΙΑ

EE: “Δύσκολα υλοποιήσιμη” η πρόταση δημιουργίας ζωνών ασφαλείας στη Συρία

¨Οι ηγέτες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να συζητήσουν την Πέμπτη την πρόταση της Τουρκίας για τη δημιουργία ζωνών ασφαλείας στη συριακή επικράτεια, μια πρόταση που είναι δύσκολα υλοποιήσιμη εν μέσω των επιχειρήσεων της Ρωσίας και του Ιράν στη χώρα, εκτίμησε σήμερα μια πηγή στην ΕΕ σε δηλώσεις της στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.¨ Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Τετάρτη, 14-Οκτ-2015 www.capital.gr/

Ρίγος στην ΓΕΡΜΑΝΙΑ

¨Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, Φτανκ-Βάλτερ Στάινμαιερ, μιλώντας ενώπιον της Μπούντεσταγκ, της ομοσπονδιακής κάτω βουλής της Γερμανίας ανέφερε πως πρέπει να «προτρέψουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και τη Ρωσία προκειμένου οι αντίστοιχες στρατιωτικές εμπλοκές τους (στη Συρία) να μην διεξάγονται με τέτοιο τρόπο ώστε εντέλει να μετατραπούν σε μια σύγκρουση ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία», ανέφερε .¨ http://www.sigmalive 14.10.2015 16:48

Η ΕΛΛΑΔΑ ωδινάται

Είναι λοιπόν Αχαρτογράφητο, Ανεξερεύνητο, Πολιτικά και Γεωπολιτικά επικίνδυνο το μέλλον της Ελλάδος;

Όταν η κρίση οφείλεται σε βαθειά ριζωμένη νοοτροπία μας.

Όταν η ανθρωπαρέσκεια σέρνει στις ημέρες μας ¨τον χορό των υποκριτών.

Όταν το παραγόμενο έργο τα τελευταία χρόνια είναι υβρίδιο, μόρφωμα και νεοπλασία.

Όταν τα σπίτια μας είναι όρθια και τα ερείπια μέσα σε αυτά είμαστε εμείς.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΠΙΖΕΙ

ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ στους αποκαμωμένους από την μνημονιακή λαίλαπα και την γεωπολιτική που ακολουθεί μεθοδευμένα;

Στους κύκλους της Παγκόσμιας Ιστορίας που σημαδεύτηκε ¨ανεπανόρθωτα¨ από τον Ελληνοχριστιανικό-Ρωμαίκο πολιτισμό, αιώνια παρακαταθήκη και πνευματικό γονιδίωμα ανεπανάληπτο ισχύει…

ΚΑΜΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ δεν τελειώνει αν δεν τελειώσει η ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.

Ο Έλληνας δεν είναι ο ηττημένος της ζωής.

Η μνήμη της ζωής είναι πιο δυνατή από την μνήμη των ανθρώπων.

Λαός που γνωρίζει ιστορία μπορεί εύκολα να αμυνθεί.

Η εθνική υπερηφάνεια και η αξιοπρέπεια είναι άυλα αγαθά και θεϊκές αξίες.

ΕΛΛΑΔΑ Ο ΛΑΟΣ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ.

Η ΕΛΛΑΔΑ συγκινείται

Ο Θεοσκέπαστος Ελληνικός Στρατός γρηγορεί με την ψυχή και ετοιμάζεται για την μεγάλη στιγμή.

Η Τελική φάση της πολυκλαδικής άσκησης “Παρμενίων 2015” που έγινε στις 9/10/15 στο πεδίο ασκήσεων “Ψηλός Στάλος” στην περιοχή Λαβάρων του Έβρου.

Η ΕΛΛΑΔΑ προσεύχεται και πιστεύει

¨Επέρχεται η κάθαρσις. Θα την ανυψώσει την Ελλάδα ο Θεός, θα την δοξάσει …

του Γέροντα Σίμωνα Αρβανίτη, Μονής Αγίου Παντελεήμονα Νέας Πεντέλης, παρμένη από το βιβλίο του Μοναχού Ζωσιμά: “Ιερομόναχος Σίμων Αρβανίτης 1901-1988, η ζωή και το έργο του”. Σήμερα όμως, έχουμε ανάγκη να θέλουμε να κάνουμε κάτι τοιούτο, για να ίδωμεν ότι, ότι μπορούμε σήμερα στην ζωήν αυτήν, να φέρομε ωραία αποτελέσματα, διότι όπως βλέπουμε σήμερα τον κόσμο γενικώς, ότι δεν εδύνατο ο Θεός πλέον να ανεχθεί εκείνη την λυπηράν κατάσταση σ’

όλη την οικουμένη μηδαμώς εξαιρουμένης και της Ελλάδος, που την αγαπά περισσότερο και το οποίο στα χαρτιά μας λέει και σε λίγο πραγματοποιούνται, ότι η Ελλάς, ή Ελλάς θα δείτε σε λίγο πόσο θα γίνει μεγάλη, μεγάλη, μεγάλη.

Όχι μόνο θα δείτε, θα έχει εξαίρετο και λαμπρό παράδειγμα εις όλη την οικουμένη, διότι ενθυμείσθε ότι εδώ δεν εχύθηκε αίμα, όταν εκήρυξε ο Απόστολος Παύλος, ενώ ξέρεις τι αίμα χύθηκε σ’ όλα τα έθνη. Ένθυμείστε ότι είπε, τι είπε ο Χριστός, όταν επήγαν τίνες Έλληνες, όταν επήγε ο Ανδρέας και ο Φίλιππος.

Ένθυμείστε τώρα που είπανε, τίνες άνδρες Ιδείν θέλουνε τον Κύριο και είπε: «Νυν εδοξάσθη ο ΥΙός του Ανθρώπου»,

Ήλθε η ώρα πλέον να καθαρίσει, όχι η Δευτέρα Παρουσία, να καθαρίσει την ήρα από το στάρι. Και η πρώτη, η πρώτη Ελλάς αυτήν που θα υποστεί από τους Τούρκους μια Μικρή, μια μικρή αυτήν όπως είπομεν προσβολή, αλλά είναι ο τάφος τους όμως της Τουρκίας.

Άρα λοιπόν, άρα λοιπόν, να είμεθα ετοιμασμένοι, χαρούμενοι, ότι ο μετανοών άνθρωπος, δεν πρόκειται να ύποστή τίποτα. ¨

Γέρων Σίμων Μονής Πεντέλης (ο Αρβανίτης)

Σήμερα το πολεμικό μέτωπο της Συρίας μας ¨σύρει¨ μέσω των Στενών του Βοσπόρου στην Λαμπροφορεμένη Ορθόδοξη ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ στην Κωνσταντίνου-ΠΟΛΗ.

Αν γνωρίζαμε Κληρικοί και Λαϊκοί πόσο ¨πλουσιόπαιδα¨ είμαστε μέσα στους θησαυρούς της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ και της ΟΡΘΟΠΡΑΞΙΑΣ δεν θα δανειζόμασταν τα αργύρια της προδοσίας των Δυτικών, ούτε και τα καλοπιάσματα αυτών που μας κάνουν τους φίλους αλλά ουσιαστικά επιθυμούν να οικειοποιηθούν την πνευματική κληρονομιά μας.

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr