• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τρίτη, 21 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οργή στο ΠΑΣΟΚ: «Προεκλογικά τα μέτρα για τους αστέγους»

12 έτη ago
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Νέο μέτωπο δημιουργείται εντός της κυβέρνησης με αφορμή την σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, και μετά την οποία ανακοίνωσε τα μέτρα ανακούφισης για τους αστέγους.

Στην Χαριλάου Τρικούπη εμφανίζονται εκνευρισμένοι για το γεγονός πως το ΠΑΣΟΚ δεν ενημερώθηκε για τη σύσκεψη, ενώ τονίζεται ότι στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι υπουργοί Υγείας και Εργασίας, ο υφυπουργός Υγείας, αλλά κανένας από το κόμμα της συγκυβέρνησης. Ούτε ο υφυπουργός Εργασίας, ούτε η γενική γραμματέας Πρόνοιας.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ εξαπολύουν ευθείς κατηγορίες για προεκλογικές εξαγγελίες της Νέας Δημοκρατίας και τις χαρακτηρίζουν «παλαιοκομματικού τύπου με λογική μαυρογιαλούρου, που προσβάλλουν τη θεσμική λειτουργία της κυβέρνησης».

Οι ενστάσεις του ΠΑΣΟΚ δεν αφορούν μόνο το θεσμικό ολίσθημα, καθώς μια κορυφαία πρωτοβουλία της κυβέρνησης -20 εκατ. ευρώ από το πρωτογενές πλεόνασμα θα δοθεί για τους αστέγους, επιχειρήθηκε να μετατραπεί σε προεκλογικό «χαρτί» στα χέρια της ΝΔ.

Αφορούν και στην ουσία τονίζοντας ότι όλο το πρόγραμμα για την ανακούφιση των αστέγων το προετοίμαζε ο Βασίλης Κεγκέρογλου, καθώς εμπλέκονται σε αυτό όλες οι δομές του προνοιακού κράτους.

Πληροφορίες αναφέρουν, ακόμη, ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες εμφανίζεται ιδιαίτερα οργισμένος και αναμένεται να θέσει το ζήτημα στον πρωθυπουργό μετά την επιστροφή του στην Αθήνα.

Τα μέτρα για τους άστεγους που ανακοίνωσε ο Σαμαράς

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε «αιφνιδιαστικό» πακέτο μέτρων για την ανακούφιση και μέριμνα των αστέγων ανακοίνωσε.

Στο πλαίσιο του θεσμού, όπως ανακοίνωσε ο κ. Σαμαράς, το Δημόσιο θα αξιοποιήσει οποιοδήποτε ακίνητο διαθέτει και μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα για τη στέγαση αστέγων, ενώ, παράλληλα, θα προσφέρονται και άλλες παροχές όπως ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά και τρόποι που θα διευκολύνουν την επανένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο.

Το πρώτο κτίριο που θα ανακαινιστεί άμεσα για αυτή την πρωτοβουλία είναι το Δρακοπούλειο Κέντρο στην πλατεία Βάθη το οποίο θα είναι έτοιμο σε ενάμιση μήνα και θα μπορέσει να φιλοξενεί 80 άτομα για 20 ημέρες και μετά αυτοί θα μεταφέρονται σε άλλους χώρους. Στον χώρο, ακόμη, θα λειτουργεί ειδικός τομέας για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ το υπουργείο Εργασίας θα ετοιμάσει πρόγραμμα κατάρτισης για αστέγους ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας και να επανενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο.
Επιπλέον, έχουν ήδη επιλέγει τα πρώτα 35 διαμερίσματα που ανήκουν στο δημόσιο για να στεγάσουν ανήμπορους συμπολίτες μας. «Τίποτα δεν θα μείνει ανεκμετάλλευτο και η σχετική δαπάνη προβλέπεται από το κοινωνικό μέρισμα» τόνισε ο πρωθυπουργός

Το επόμενο βήμα είναι η δημιουργία άλλων 4 κέντρων για άστεγους σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα Γιάννενα, Λάρισα σημείωσε ο κ. Σαμαράς

Το άλλο μέτρο που ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό είναι η συνεργασία του Δημοσίου με την ιδιωτική πρωτοβουλία για την ενίσχυση της κοινωνικής δράσης. Ανέφερε μάλιστα ότι στην κατεύθυνση αυτή κινείται και η νέα νομοθεσία που διευκολύνει τις δωρεές ιδιωτών, απομακρύνοντας τα παλιά φορολογικά βάρη που τις συνόδευαν.

Πυρά από την Τρικούπη και για την πώληση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης

Το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε, ακόμη, και την αντίθεσή του στην σημερινή προκήρυξη του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης τονίζοντας ότι δεν κατανοεί την εσπευσμένη αυτή απόφαση που είναι αντίθετη με το σύνολο της Βουλής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη:

«Το ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) παρουσίασε αναλυτικά την πρότασή του για την παραχώρηση δραστηριοτήτων και πώληση μικρού πακέτου μετοχών, πιστεύοντας ότι αυτή οδηγεί στην μεγιστοποίηση του αποτελέσματος για το Δημόσιο.

Το ΤΑΙΠΕΔ, παρότι κανένα κόμμα στην ίδια συζήτηση δεν συμφώνησε με την πρόταση της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου, προχώρησε σήμερα δυστυχώς στη σχετική προκήρυξη.

Το ΠΑΣΟΚ δεν κατανοεί αυτή την εσπευσμένη απόφαση (η οποία είναι αντίθετη όχι μόνο στο σύνολο της Βουλής, αλλά και στην άποψη των παραγωγικών φορέων της πόλης), εκφράζει την αντίθεσή του και δηλώνει ότι θα παρακολουθεί τη διαδικασία καθ’ όλη τη διάρκειά της».

iefimerida.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

ΞΕΚΙΝΗΣΕ: Έκοψε την Ντόρα – Μαζική αντίσταση για ταυτότητες!
Slider

ΞΕΚΙΝΗΣΕ: Έκοψε την Ντόρα – Μαζική αντίσταση για ταυτότητες!

by admin
2 ώρες ago
ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ Σταλινική στρατηγική από την Κοβέσι! Αποκάλυψη τώρα για τις τελευταίες δύο εβδομάδες!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ Σταλινική στρατηγική από την Κοβέσι! Αποκάλυψη τώρα για τις τελευταίες δύο εβδομάδες!

by admin
1 ημέρα ago
Γεώργιος Αποστολάκης: Κυβέρνηση ειδικού σκοπού για τη λογοδοσία; Χωρίς κάθαρση, νέα αρχή δεν υπάρχει!
Slider

Γεώργιος Αποστολάκης: Κυβέρνηση ειδικού σκοπού για τη λογοδοσία; Χωρίς κάθαρση, νέα αρχή δεν υπάρχει!

by admin
3 ημέρες ago
Παρέμβαση βόμβα από Musk για Κασιδιάρη: Διεθνής διασυρμός για την Ελλάδα, κουρέλι η Δικαιοσύνη – Τρέμουν τους πατριώτες
Slider

Παρέμβαση βόμβα από Musk για Κασιδιάρη: Διεθνής διασυρμός για την Ελλάδα, κουρέλι η Δικαιοσύνη – Τρέμουν τους πατριώτες

by admin
4 ημέρες ago
Next Post
Στάχτη στα μάτια της Ελλάδος τέτοιες κρίσιμες μέρες.

Στάχτη στα μάτια της Ελλάδος τέτοιες κρίσιμες μέρες.

Τα δύο αμερικανικά “καρφιά” που τρέμει ο Ερντογάν! Ποια είναι και πότε γίνεται η “σταύρωση”

Τα δύο αμερικανικά "καρφιά" που τρέμει ο Ερντογάν! Ποια είναι και πότε γίνεται η "σταύρωση"

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr