• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πανικός στην κυβέρνηση για τους πλειστηριασμούς …Οργή για τα χημικά που χτύπησαν τους διαδηλωτές – Ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου για τα χημικά

9 έτη ago
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

«Οι πλειστηριασμοί είναι σημαντικοί για κοινωνικούς λόγους και για τις τράπεζες!» – επιχειρηματολογεί ο υπουργός Οικονομικών – Παρελαύνουν στα κανάλια οι υπουργοί για να εξηγήσουν τα αδικαιολόγηταΣε υπεράσπιση των πλειστηριασμών που -όπως είπαν – αφορούν μόνον σε στρατηγικούς κακοπληρωτές προχώρησε η κυβέρνηση μέσω των υπουργών Δικαιοσύνης,  Οικονομικών, αλλά και του κυβερνητικού εκπροσώπου.
Τόνισαν ότι προστατεύεται η πρώτη κατοικία και οι λαϊκές τάξεις, κάνοντας λόγο για παραπληροφόρηση αναφερόμενοι σε ρεπορτάζ που ήθελαν να βγαίνουν στο σφυρί σπίτια ακόμη και για χρέη 30.000 ευρώ.

Είναι προφανές ότι οι εικόνες από τις διαμαρτυρίες πολιτών κατά των πλειστηριασμών ήταν αυτές που ενεργοποίησαν τον ΣΥΡΙΖΑ, αναγκάζοντας να συνεδριάσει άρον-άρον το πολιτικό συμβούλιο στην Βουλή,  υπό τον πρωθυπουργό.

Παράλληλα έστειλαν μήνυμα ότι η κυβέρνηση θα διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή των πλειστηριασμών καθώς πρόκειται για ένα κρίσιμο ζήτημα για τη διασφάλιση της ορθής λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος και προκειμένου να αποφευχθεί ένα νέο ενδεχόμενο ανακεφαλαιοποίησης.

Η διαδικασία είναι σημαντική όχι μόνο για να έχουμε καλές τράπεζες αλλά και για αναπτυξιακούς και κοινωνικούς λόγους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών. «Εάν οι τράπεζες δεν μπορούν να δανείσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τότε έχουμε πρόβλημα, εάν δεν μπορούν να δώσουν χρήματα και νέα δάνεια σε νέα ζευγάρια τότε έχουμε κοινωνικό πρόβλημα», σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος υπογραμμίζοντας πως πλέον υπάρχουν τα εργαλεία για ρύθμιση οφειλών.

«Αυτή η κυβέρνηση έχει φέρει πολλά μέτρα που έπρεπε να φέρουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις για να αντιμετωπίσουν τα κόκκινα δάνεια. Έχουμε θεσμοθετήσει τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, έχουμε δημιουργήσει ένα νέο πτωχευτικό κώδικα και σε όλα αυτά έχουμε βάλει κοινωνικά κριτήρια αλλά και δεοντολογία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Και πρόσθεσε: «Τώρα περάσαμε και τον εξωδικαστικό συμβιβασμό για χρέη έως 50.000 που θα βοηθήσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Εξάλλου ο κ. Τσακαλώτος τόνισε πως «η προστασία που υπάρχει μέχρι τέλος 2018 με νόμο Κατσέλη – Σταθάκη που φτάνει η προστασία της α’ κατοικίας ως 280.000 ευρώ εάν υπάρχουν τρία παιδιά, και αποτελεί ένα σημαντικό μέτρο προστασίας της κοινωνίας, αφού δίνει τη δυνατότητα σε πολλούς ανθρώπους να προστατεύσουν την α’ κατοικία».

Καταλήγοντας ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως «πρέπει όλοι να είμαστε ήρεμοι, να καταλαβαίνουμε τι γίνεται, υπάρχουν πολλές ανάγκες σε αυτή την κοινωνία. Μία απ’ αυτές είναι να έχουμε ανάπτυξη και η κοινωνία να μπορεί να σταθεί στα πόδια της».

Τζανακόπουλος: Σταθμίζουμε δύο διαφορετικές ανάγκες
Απ’ την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημ. Τζανακόπουλος τόνισε πως η κυβέρνηση στο «ευαίσθητο ζήτημα των πλειστηριασμών» σταθμίζει δύο διαφορετικές ανάγκες: «Από τη μία τη βέλτιστη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος και ενός βιώσιμου μοντέλου παροχής ρευστότητας στην οικονομία και από την άλλη την προστασία της λαϊκής κατοικίας».

Ο κ. Τζανακόπουλος επανέλαβε ότι η λαϊκή κατοικία μπορεί να προστατευθεί με το νόμο Κατσέλη – Σταθάκη με την αξία της α’ κατοικίας που προστατεύεται να ξεκινά απ’ τα 180.000 ευρώ για τους άγαμους και να φθάνει ως τα 280.000 ευρώ.

Επίσης τόνισε πως ακόμα και οι έμποροι που δεν είχαν τη δυνατότητα υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη – Σταθάκη πλέον μπορούν να χρησιμοποιήσουν το νέο θεσμικό πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού για τη ρύθμιση οφειλών που ξεπερνούν τις 20.000 ευρώ.

«Είναι απόλυτη δέσμευση της κυβέρνησης να μην βγει σε πλειστηριασμό η α’ κατοικία λαϊκής οικογένειας», σημείωσε σπεύδοντας παράλληλα να κατηγορήσει όσους αντιδρούν ότι χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ και ότι «με ψεύδη προσπαθούν να παραπλανήσουν κοινή γνώμη και καταλήγουν να λειτουργούν υπέρ μεγαλοοφειλετών και στρατηγικών κακοπληρωτών.

Κοντονής εναντίον ΛΑΕ: Φτάνουν στα όρια του Γκαιμπελισμού
Πιο επικριτικός στους αντιδρώντες εμφανίστηκε ο υπ. Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτα» τα επεισόδια που έγιναν και πως «οι διαμαρτυρίες που έγιναν δεν αφορούσαν τους πλειστηριασμούς που διενεργούνταν εκείνη την ώρα», αφού δεν υπήρχε α’ κατοικία σε αυτούς.

Κάλεσε δε όσους αντιδρούν «να σταματήσουν να λειτουργούν ως πολιορκητικός κριός των μεγαλοοφειλετών με τις βίλες και τις πισίνες που έχουν βγάλει τα λεφτά στο εξωτερικό» με αποτέλεσμα τα «συνήθη υποζύγια, μισθωτοί και συνταξιούχοι, να πληρώνουν τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών».

Σχολιάζοντας μάλιστα τους πρώην συντρόφους του στο ΣΥΡΙΖΑ που μέσω άλλων πολιτικών φορέων πλέον αντιδρούν στους πλειστηριασμούς έκανε λόγο για ανθρώπους που «δεν έχουν τίποτα άλλο να πουν και να κάνουν και επιδίδονται σε ψεύδη και συκοφαντίες που φθάνουν στα όρια του Γκαιμπελισμού».

«Αυτοί που διαμαρτύρονταν, διαμαρτύρονταν μπροστά σε ακίνητο ενός κακοπληρωτή που εμπλέκεται και στα σκάνδαλα του χρηματιστηρίου» είπε και δήλωσε ότι τα απαράδεκτα επεισόδια δεν αφορούσαν πρώτες κατοικίες και κάλεσε όσους διαμαρτύρονται να πάψουν να λειτουργούν ως “πολιορκητικός κριός” των μεγάλων οφειλετών.

Ιατρικός Σύλλογος για τα χημικά στο Ειρηνοδικείο: Θα μπορούσαμε να έχουμε και θανάτους!
Την ρίψη χημικών σε κλειστό χώρο καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Επισημαίνει, δε, ότι απαγορεύεται η ρίψη χημικών σε κλειστό χώρο και αναφέρει τι θα μπορούσε να προκληθεί σε όσους τα εισέπνευσαν.

«Με αφορμή το θλιβερό γεγονός ρίψης δακρυγόνων μέσα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών επανέρχεται στο προσκήνιο ένα ζήτημα ύψιστης σημασίας για την Δημόσια Υγεία το οποίο ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών το έχει αναδείξει με ιδιαίτερη έμφαση» ξεκινάει η ανακοίνωση.

Και συνεχίζει: «Είναι γνωστό ότι η ρίψη δακρυγόνων σε κλειστό χώρο απαγορεύεται. Μάλιστα στη διεθνή βιβλιογραφία αναφέρονται μεμονωμένα περιστατικά θανάτων».

Ο Ιατρικός Σύλλογος τονίζει επίσης ότι: «Το βέβαιο είναι ότι προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας από το αναπνευστικό, το καρδιαγγειακό, τους οφθαλμούς και το δέρμα μπορεί να επιδεινωθούν σημαντικά. Μάλιστα, μετά την έκθεση του ανθρώπου σε κάποιο χημικό δακρυγόνο παράγοντα μπορεί να προκληθεί σοβαρή βλάβη σε πολλά όργανα ή συστήματα. Ειδικότερα τα άτομα με ιστορικό άσθματος, χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας, ή άλλων αναπνευστικών  παθήσεων και  νοσημάτων  του καρδιαγγειακού, κινδυνεύουν άμεσα».

Ο  ΙΣΑ απέστειλε επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, διότι είναι θεσμικά ο προστάτης της Δημόσιας Υγείας, ενώ ταυτόχρονα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες για την συγκεκριμένη ενέργεια.

Και καταλήγει: «Τέλος, εκτιμούμε ότι στους δύσκολους καιρούς για την πατρίδα μόνο η αποκατάσταση της κοινωνικής ειρήνης και ο σεβασμός των δεινοπαθούντων πολιτών, μπορούν να μας εμπνεύσουν την ελπίδα, να μας οδηγήσουν σε διαδικασίες διαλόγου και κοινωνικής συναίνεσης, ώστε να οδηγηθούμε στην έξοδο από την κρίση και να σταματήσει η καλλιέργεια ενός κλίματος αντιπαράθεσης της πολιτικής ηγεσίας με τους πολίτες».

protothema.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Chat Control: ΔΕΙΤΕ πως ψήφισαν οι Ευρωβολευτές μας…
Slider

Chat Control: ΔΕΙΤΕ πως ψήφισαν οι Ευρωβολευτές μας…

by admin
15 ώρες ago
Κάλπες στις 27 Σεπτεμβρίου σχεδιάζει ο Κ.Μητσοτάκης – Προς προκήρυξη εθνικών εκλογών μετά τις 15 Αυγούστου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλπες στις 27 Σεπτεμβρίου σχεδιάζει ο Κ.Μητσοτάκης – Προς προκήρυξη εθνικών εκλογών μετά τις 15 Αυγούστου

by admin
2 ημέρες ago
Συλλήψεις για εμπρησμό Marfin 16 χρόνια μετά: Προεκλογικό πυροτέχνημα ή πραγματικά στοιχεία;
Slider

Συλλήψεις για εμπρησμό Marfin 16 χρόνια μετά: Προεκλογικό πυροτέχνημα ή πραγματικά στοιχεία;

by admin
2 ημέρες ago
Ποιος ελέγχει τελικά την αλήθεια; | Fake Πραγματικότητα, ΜΜΕ, Bots & Polls | Money Show 2026
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιος ελέγχει τελικά την αλήθεια; | Fake Πραγματικότητα, ΜΜΕ, Bots & Polls | Money Show 2026

by admin
4 ημέρες ago
Next Post
ΕΚΤΑΚΤΟ – Η Ρωσία απέκτησε βάσεις στην Αίγυπτο – Iδού το έγγραφο – Ξεκινά βομβαρδισμούς στη Λιβύη – Μια ανάσα από Κρήτη οι ρωσικές δυνάμεις

ΕΚΤΑΚΤΟ – Η Ρωσία απέκτησε βάσεις στην Αίγυπτο – Iδού το έγγραφο – Ξεκινά βομβαρδισμούς στη Λιβύη – Μια ανάσα από Κρήτη οι ρωσικές δυνάμεις

ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ   οταν   ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ

ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ οταν ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr