• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 28 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Παραγγελία μαμούθ του τουρκικού στρατού στην ASELSAN για την παράδοση 499 μη επανδρωμένων αεροχημάτων Altınay – Ετοιμάζονται για κάτι ;

9 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Συμφωνία με την ιστοσελίδα της τουρκικής κρατικής εταιρείας Aselsan , ο τουρκικός στρατός παράγγειλε  499 μη επανδρωμένα αεροχήματα Altınay, για συγκεκριμένο σκοπό.

Πρόκειται για μία παραγγελία η οποία αφορά αεροχήματα παρατήρησης τα οποία θα αναπτυχθούν σίγουρα στο Αιγαίο Πέλαγος ελέγχοντας εξονυχιστικά τα ελληνικά νησιά πρώτης γραμμής  αλλά και τις νησίδες που «διεκδικούν» οι Τούρκοι.

Η σύμβαση είναι αξίας 33900000 δολαρίων και αφορά την  ASELSAN για την κατασκευή  των  UAV, τα οποία θα παραδοθούν μέσα στο  2017.

Το πολλαπλών χρήσεων τουρκικό UAVs Altınay διαθέτει εξελιγμένες  μπαταρίες Li-Ion, και μπορεί να παραμείνει στον αέρα μέχρι και 1,5 ώρες  μεταφέροντας εξοπλισμό  μέχρι 20 κιλά.

Πρόκειται για μία άκρως αρνητική εξέλιξη ενδεικτική των προθέσεων της Τουρκίας στην θάλασσα του Αιγαίου, για χρήση των εν λόγω μη επανδρωμένων αεροχημάτων  είτε σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης ( όπως ενδεχομένως θα πουν), είτε για κατασκοπευτική παρατήρηση των ελληνικών νησιών , ειδικά αυτών των 18  που διεκδικούν αναφέροντας ότι ήταν κάποτε τουρκικά και τα «άρπαξε» η Ελλάδα παράνομα με την συνθήκη της Λωζάνης.

Παραγγελία μαμούθ του τουρκικού στρατού στην ASELSAN για την παράδοση  499 μη επανδρωμένων αεροχημάτων Altınay – Ετοιμάζονται για κάτι ; - Εικόνα0

Σε άρθρο μας με τίτλο (Εκτοξεύουν εσπευσμένα τον κατασκοπευτικό δορυφόρο Göktürk-1 οι Τούρκοι για να «χτενίζουν» το Αιγαίο από άκρη σε άκρη – Πολύ κοντά το ελληνοτουρκικό επεισόδιο), είχαμε αναφέρει ότι η  Τουρκία  εκτοξεύει τον κατασκοπευτικό δορυφόρο Göktürk-1, ο οποίος θα παρέχει  δορυφορική «εικόνα» σε όλο το Αιγαίο και την Θράκη  για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις (TSK), παρακολουθώντας κάθε ελληνική  στρατιωτική κίνηση.

Η κίνηση αυτή συνδέεται με την κλιμάκωση των τουρκικών κινήσεων εναντίον της Ελλάδας καθώς η Άγκυρα αποκτά αυξημένες ικανότητες στην συλλογή πληροφοριών που είναι το πλέον σημαντικό κομμάτι για έναρξη επιχειρήσεων.

Αυτό ακριβώς τον ρόλο θα διαδραματίσουν και τα 500 σχεδόν τουρκικά μη επανδρωμένα αεροχήματα που θα παραλάβουν εντός τους έτους , σε χαμηλότερα ύψη παρακολουθώντας τους πάντες και τα πάντα στο Αιγαίο.

Έχουμε δηλαδή την εφαρμογή σχεδίου από τουρκικής πλευράς μαζί με την  υλοποίηση του τούρκικου δορυφορικού  προγράμματος, που τοποθετεί την χώρα μας στο στόχαστρο των επεκτατικών βλέψεων της Άγκυρας με μια πάρα πολύ στενή «παρακολούθηση», μην έχοντας πλέον η ελληνική πλευρά την αμυντική δυνατότητα να αιφνιδιάσει τους «γείτονες» σε μια ενδεχόμενη ελληνοτουρκική σύγκρουση ειδικά στο Αιγαίο.

Η χρήση σύγχρονης τεχνολογίας  και οι μαζικές παραγγελίες τέτοιων συστημάτων μας προειδοποιούν ότι τα σχέδια της Τουρκίας παραμένουν άκρως επιθετικά για την χώρα μας,   «μειώνοντας» συνεχώς τον χρονικό τον ορίζοντα που θα έχουμε μετωπική πολεμική εμπλοκή στο Αιγαίο, ενδεχομένως στα Δωδεκάνησα στα οποία στοχεύουν .

Παραγγελία μαμούθ του τουρκικού στρατού στην ASELSAN για την παράδοση  499 μη επανδρωμένων αεροχημάτων Altınay – Ετοιμάζονται για κάτι ; - Εικόνα1

Την ίδια στιγμή οι τουρκικές δυνάμεις επανδρώνονται με νέο προσωπικό και μέσα,  ενώ οι δυνάμεις που μάχονται στην Συρία παρόλο που έχουν μεγάλες  απώλειες  αποκτούν πολύτιμη πολεμική εμπειρία.

Εφόσον κλείσει θετικά για τα τουρκικά συμφέροντα το θέμα αυτό, τότε οι Τούρκοι θα στραφούν ολοκληρωτικά στο Αιγαίο και την Κύπρο για το παιχνίδι με τους υδρογονάνθρακες….και τότε θα γίνει ότι είναι να γίνει.

http://www.kokpit.aero/tsk-499-adet-cok-rotorlu-iha-alacak

 

pentapostagma.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Σοκαριστικό Βίντεο από τους σεισμούς 7,5 και 7,2 που συγκλόνισαν τη Βενεζουέλα!
ΔΙΕΘΝΗ

Σοκαριστικό Βίντεο από τους σεισμούς 7,5 και 7,2 που συγκλόνισαν τη Βενεζουέλα!

by admin
4 ώρες ago
Την Ταινία που οι Νεοταξίτες της Γερμανίας την Απαγόρευσαν την Δημοσίευσε ο Έλον Μασκ στο Χ (Βίντεο)
ΔΙΕΘΝΗ

Την Ταινία που οι Νεοταξίτες της Γερμανίας την Απαγόρευσαν την Δημοσίευσε ο Έλον Μασκ στο Χ (Βίντεο)

by admin
5 ώρες ago
Εξοπλίζοντας τον Τουρκικό Γορίλα, ο Τραμπ Παγιδεύεται – Προειδοποιούν οι: Συντ/ρχης ΜακΓκρέγκορ – Τζον Μίρσχαϊμερ – Τζέφρι Σακς
Slider

Εξοπλίζοντας τον Τουρκικό Γορίλα, ο Τραμπ Παγιδεύεται – Προειδοποιούν οι: Συντ/ρχης ΜακΓκρέγκορ – Τζον Μίρσχαϊμερ – Τζέφρι Σακς

by admin
5 ώρες ago
Προειδοποίηση από τη Μόσχα: Θα επιτεθούμε σε χώρες του ΝΑΤΟ
Slider

Προειδοποίηση από τη Μόσχα: Θα επιτεθούμε σε χώρες του ΝΑΤΟ

by admin
8 ώρες ago
Next Post
ΕΛΣΤΑΤ: Ξεκίνησε η μείωση των Ελλήνων – 140.000 Ελληνες πέθαναν ή μετανάστευσαν μέσα σε μόνο 1 χρόνο!

ΕΛΣΤΑΤ: Ξεκίνησε η μείωση των Ελλήνων - 140.000 Ελληνες πέθαναν ή μετανάστευσαν μέσα σε μόνο 1 χρόνο!

ΤΟ ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΙΠΕΚΤΣΙ Η “Ελευθεροτυπία” χρηματοδότης του Ιδρύματος

ΤΟ ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΙΠΕΚΤΣΙ Η “Ελευθεροτυπία” χρηματοδότης του Ιδρύματος

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr