• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τρίτη, 23 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραίτηση Βενιζέλου πριν τις Ευρωεκλογές

13 έτη ago
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
5
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

– Αφόρητες πιέσεις στον κ. Βενιζέλο να «διευκολύνει» τις εξελίξεις και την παράταξη – Μάχη επιγόνων μεταξύ εκσυγχρονιστών και Παπανδρεϊκών που θέλουν συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ
Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση έχει περιέλθει ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος που αναγκάστηκε να αναβάλει
τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, μετά τη διαπίστωση ότι μπορούσε να εξελιχθεί σε θρυαλλίδα των εξελίξεων.

Όπως, πρώτη είχε αποκαλύψει η εφημερίδα NEWSBOMB, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «φλέρταρε» με την ιδέα μιας αποχώρησης από την ηγεσία του Κινήματος, κάτω όμως από τους δικούς του όρους και με απαραίτητη προϋπόθεση τη διαφύλαξη της υστεροφημίας του.

Ο κ. Βενιζέλος επένδυσε πολλά στο εγχείρημα της Κεντροαριστεράς, για την ανασύνθεση της οποίας θα φαινόταν ότι ανέλαβε ο ίδιος πρωτοβουλία, δηλώνοντας μάλιστα ότι δεν θα διεκδικήσει την ηγεσία της νέας παράταξης. Σε αυτή τη νέα παράταξη θα συμμετείχαν εκτός από το ΠΑΣΟΚ, στελέχη της ΔΗΜΑΡ αλλά και ανένταχτοι του ευρύτερου χώρου.

Η κίνηση των 58 εκεί ακριβώς στόχευε.

Φαίνεται όμως ότι η συμπύκνωση του πολιτικού χρόνου, η στοχοποίηση του κ. Βενιζέλου από τον ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των υποβρυχίων, οι απογοητευτικές νέες δημοσκοπήσεις και οι υπόγειες διεργασίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, επιταχύνουν τις εξελίξεις.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται ιδιαίτερα απογοητευμένος στους συνομιλητές του και περιγράφει με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Έχει διαπιστώσει ότι ουδείς τον υπολογίζει και οι περισσότεροι βουλευτές ακολουθούν προσωπικές στρατηγικές.

Κάποιοι έχουν ήδη προσεγγίσει τη Νέα Δημοκρατία, όπως ο κ. Χρυσοχοΐδης, ενώ κάποιοι άλλοι έχουν ή πασχίζουν να βρουν δίαυλο επικοινωνίας με το ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα.

Ο κ. Βενιζέλος θεωρεί δεδομένο ότι θα υπάρξουν και νέες απώλειες σε επικείμενες ψηφοφορίες στη Βουλή για κρίσιμα θέματα και εξομολογήθηκε τους φόβους του στον Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά, κατά τη διάρκεια μακράς συνομιλίας που είχαν στο ταξίδι της επιστροφής από την Κύπρο, όπου είχαν μεταβεί για την κηδεία του Γλαύκου Κληρίδη.

Δεν έχουν περάσει απαρατήρητες και οι κινήσεις του πρώην Πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου που ετοιμάζει τη μεγάλη ρεβάνς εις βάρος του κ. Βενιζέλου και ουδείς γνωρίζει ποιες είναι οι πραγματικές του προθέσεις.

Το βέβαιο είναι ότι όσοι εμφανίζονται θετικοί σε μία προσέγγιση με το ΣΥΡΙΖΑ, είναι υποστηρικτές του κ. Παπανδρέου.

Μέσα σε αυτό το κλίμα εντείνονται οι πιέσεις προς τον κ. Βενιζέλο να διευκολύνει τις εξελίξεις και να αποχωρήσει από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Οι πιέσεις εκπορεύονται τόσο από την ομάδα των εκσυγχρονιστών, που έχουν ως σημείο αναφοράς τον κ. Σημίτη όσο και από τα στελέχη του παραδοσιακού ΠΑΣΟΚ αλλά και νέους βουλευτές που πρόσκεινται στον κ. Παπανδρέου.

Θεωρούν ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι πολιτικά εξουδετερωμένος και ευάλωτος μετά τη στοχοποίηση του από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη φθορά που έχει συσσωρεύσει ο ίδιος.

Και οι δύο πλευρές βλέπουν τη διαδοχή του κ. Βενιζέλου κάτω από διαφορετικό πρίσμα.

Στο μόνο που συμφωνούν είναι ότι οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ με την αποχώρηση του κ. Βενιζέλου πρέπει να δρομολογηθούν πριν από τις Ευρωεκλογές, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα διεκδίκησης ενός αξιοπρεπούς αποτελέσματος για την παράταξη σε αυτές.

Οι εκσυγχρονιστές θέλουν να υπάρξει ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς και να δημιουργηθεί μία νέα παράταξη με φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό, που θα συμμετέχει με τους δικούς της όρους στα μελλοντικά κυβερνητικά σχήματα.

Οι εκσυγχρονιστές δεν συζητούν περίπτωση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στον αντίποδα βρίσκονται στελέχη που θέλουν το ΠΑΣΟΚ να επανασυνδεθεί με τις ρίζες του και τα κοινωνικά στρώματα που το στήριξαν. Θεωρούν ότι ο δρόμος για κάτι τέτοιο, περνά μέσα από την δημιουργία διαχωριστικών γραμμών με τη Ν.Δ και τη μελλοντική κυβερνητική συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτά τα στελέχη κατηγορούν τον κ. Βενιζέλο ότι έχει μετατρέψει το ΠΑΣΟΚ σε συνιστώσα της Ν.Δ και το οδηγεί σε εκλογική και πολιτική συρρίκνωση.
Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό υπάρχει και η απειλή του υπό έκδοση βιβλίου του κ. Παπανδρέου που απειλεί να βάλει φωτιά στο ΠΑΣΟΚ αλλά και γενικότερα στο πολιτικό, οικονομικό και μηντιακό σύστημα.

newsbomb
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Σοκ: Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον Δ. Αβραμόπουλο, ερευνούν το Qatargate – «Δεν έχω να κρύψω τίποτα», απαντά
Slider

Σοκ: Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον Δ. Αβραμόπουλο, ερευνούν το Qatargate – «Δεν έχω να κρύψω τίποτα», απαντά

by admin
7 ώρες ago
BINTEO-ΒΟΜΒΑ ΔΡΥΜΙΩΤΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: «ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ»
Slider

BINTEO-ΒΟΜΒΑ ΔΡΥΜΙΩΤΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: «ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ»

by admin
1 ημέρα ago
ΚΟΥΒΕΛΑΣ: «Έρχονται μεγάλες εξελίξεις» – Η προειδοποίησή του
Slider

ΚΟΥΒΕΛΑΣ: «Έρχονται μεγάλες εξελίξεις» – Η προειδοποίησή του

by admin
2 ημέρες ago
Μας σερβίρουν μεταλλαγμένα χωρίς ταμπέλες: Το ηχηρό «όχι» Κεφαλογιάννη που έσπασε την κομματική γραμμή και έκανε άνω-κάτω την κυβέρνηση
Slider

Μας σερβίρουν μεταλλαγμένα χωρίς ταμπέλες: Το ηχηρό «όχι» Κεφαλογιάννη που έσπασε την κομματική γραμμή και έκανε άνω-κάτω την κυβέρνηση

by admin
3 ημέρες ago
Next Post
Ανείπωτη τραγωδία στη Ρόδο – Ανέσυραν το πτώμα μιας 40χρονης γυναίκας από χείμαρρο – Αγνοούνται ακόμα οι δύο δάσκαλοι

Ανείπωτη τραγωδία στη Ρόδο - Ανέσυραν το πτώμα μιας 40χρονης γυναίκας από χείμαρρο - Αγνοούνται ακόμα οι δύο δάσκαλοι

Φθηνά δάνεια για μεταρρυθμίσεις σε όλη την Ευρώπη, εκτός… της Ελλάδας

Φθηνά δάνεια για μεταρρυθμίσεις σε όλη την Ευρώπη, εκτός... της Ελλάδας

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr