ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Στο Πεντάγωνο μίλησαν για τη «Ρωσική απειλή» στην Ευρώπη

ΔΙΕΘΝΗ. - 13 Μαρ 2018 - 10:49
Loading...

Фото : Public domain Στρατιώτης του Στρατού των ΗΠΑ στην Γερμανία. Φωτογραφία αρχείου
ΜΟΣΧΑ, 13 Μαρτίου – RIA Novosti. Η Ρωσία είναι η κύρια απειλή που αντιμετωπίζουν οι Αμερικανικές δυνάμεις στην Ευρώπη, γράφει το National Interest -Eθνικό Συμφέρον [1] με αναφορά στον  Αρχηγό των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, τον στρατηγό Curtis Scaparotti.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσική πλευρά φέρεται να  «εξακολουθεί να αποσταθεροποιεί» την

περιφερειακή ασφάλεια και «αγνοεί» τους κανόνες του διεθνούς δικαίου που εξασφάλισαν την Ειρήνη στην Ευρώπη μετά  το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

«Η στρατηγική μας προτεραιότητα είναι να αποτρέψουμε  τη Ρωσία από την επακόλουθη επιθετικότητα και να αποτρέψουμε  την παροχή από τη Ρωσική πλευρά τις  αρνητικές επιπτώσεις για τους Ευρωπαίους συμμάχους και εταίρους των ΗΠΑ», – δήλωσε ο Skaparotti.

Ο Στρατηγός  είπε ότι ο στρατός των ΗΠΑ εργάζεται επίσης για διάφορες επιλογές για την προστασία των Ευρωπαϊκών χωρών από τη «Ρωσική επιθετικότητα», μεταξύ των οποίων υπάρχουν και τα σενάρια της στρατιωτικής επέμβασης στην Ρωσία.

Ωστόσο, ο Scaparotti είπε ότι η στρατιωτική δύναμη δεν αρκεί για να αντιμετωπίσει την «ρωσική απειλή». Εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα πρέπει να τηρήσει μια ενιαία προσέγγιση για τη συγκράτηση της Ρωσίας.
Ο στρατηγός τόνισε επίσης ότι η «ρωσική απειλή» ξεπερνά τον Ευρωπαϊκό χώρο.

«Η Ρωσία έχει επηρεάσει τη Μέση Ανατολή, όπου η παρέμβαση της  στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία ενίσχυσε το καθεστώς Άσαντ και τη  δυνατότητα του Ιράν να επεκτείνει την επιρροή της στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Η Ρωσική πλευρά βοηθά όλο και περισσότερο την παροχή βοηθείας προς τις χώρες της Μέσης ενισχύοντας τη συνεργασία της με το Ιράν και διευρύνοντας την επιρροή της στην περιοχή. Με την  ενίσχυση της συνεργασίας της  με το Ιράν και την  επέκταση της επιρροής της στη Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο, τη Λιβύη και την  Κύπρο, οι προσπάθειες αυτές θα οδηγήσουν σε μια αλλαγή στην περιφερειακή δυναμική, η οποία είναι επιζήμια για την ασφάλεια του Ισραήλ, την  σταθερότητα στο Λίβανο και τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή «- είπε ο  Skaparotti.

Προσέθεσε επίσης ότι η Ρωσία προσπαθεί να αλλάξει την τρέχουσα παγκόσμια τάξη προς όφελός της.

Νωρίτερα, το Κογκρέσο των ΗΠΑ ανέθεσε στα υπουργεία να αναπτύξουν μια στρατηγική για την αντιμετώπιση της «Ρωσικής απειλής». Η Μόσχα, με τη σειρά της, επανειλημμένα αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι η Ρωσία αποτελεί απειλή για τις χώρες της Δύσης.

References  National Interest
   ( http://nationalinterest.org/blog/the-buzz/can-military-might-alone-stop-resurgent-russia-24854 ) https://ria.ru

tokoutsavaki.blogspot.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Loading…ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr
Loading…

Για άμεση ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter