• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Κυριακή, 28 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Περιπλέκεται άσχημα η κατάσταση στη γειτονιά μας: Με εντολή Αλ-Σίσι η ρωσική Rosneft ξεκινά…

9 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

… την αξιοποίηση του μεγαλύτερου κοιτάσματος στον κόσμο, το «Zohr» – Ο ρωσικός Στόλος «απέναντι» από Σούδα

Η Μόσχα μέσω του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού  Rosneft θα ξεκινήσει την έρευνα και αξιοποίηση του μεγαλύτερου κοιτάσματος στο κόσμο του αιγυπτιακού  Zohr. Οι εκτιμήσεις ειδικών και της ιταλικής εταιρείας ENI πριν από δυο χρόνια, το χαρακτηρίζουν  το «μεγαλύτερο στον κόσμο».

Η Αίγυπτος θα  καταστεί κόμβος ενεργειακός της ευρύτερης περιοχής, αν και οι ανάγκες για εσωτερική κατανάλωση είναι τεράστιες λόγω των 80 εκατομμυρίων κατοίκων.

Το «παιχνίδι» αφορά την η πώληση του 30% του αιγυπτιακού κοιτάσματος στη ρωσική Rosneft, με απόφαση  του προέδρου της Αιγύπτου Αλ- Σίσι.

Η Αίγυπτος φέρνοντας τους Ρώσους στην περιοχή θα αντιμετωπίσει σύντομα πολλές και σοβαρές «αναταράξεις» και θα απαιτηθεί πιθανότατα η παρουσία και του ρωσικού ναυτικού Μεσογείου αλλά και αερομεταφερόμενες δυνάμεις.

Η αιγυπτιακή ΑΟΖ συμπίπτει με την κυπριακή και την ελληνική τις οποίες απειλεί ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν , περιπλέκοντας την όλη κατάσταση.

Την ίδια στιγμή οι Αμερικανοί ενισχύουν την Σούδα διότι απλά θα έχουν τους Ρώσους πλέον στα «πόδια τους» βάζοντας «φωτιά» στην Ανατολική Μεσόγειο η οποία είναι ένα από τα πιο «καυτά  σημεία» του πλανήτη.

Το πραγματικό σχέδιο των Ρώσων εφόσον ευοδωθούν οι έρευνες στο αιγυπτιακό κοίτασμα είναι η  δημιουργία ρωσικής στρατιωτικής βάσης στην χώρα  στα πρότυπα της εποχής του στρατηγού Νάσερ .

Αυτό το τεράστιο ενεργειακό κοίτασμα έχει «ανάγκη» στρατιωτικής δύναμης και αυτό το γνωρίζει καλά η Μόσχα αλλά και ο νυν πρόεδρος της Αιγύπτου, ο οποίος είναι Στρατηγός.

Έτσι πλέον η Μόσχα θα ελέγχει με τους «πυραύλους της» από  την Κριμαία έως  τον  Βόσπορο  και από την Αίγυπτο έως  το Σουέζ αλλά και σε ολόκληρη  την Ανατολική Μεσόγειο  μαζί με το Αιγαίο,  κοντράροντας  τους δυτικούς  στα όποια σχέδια τους.

Η επίσημη δικαιολογία για τα μεταφορά ρωσικών στρατευμάτων που θα αναπτυχθούν στις νέες στρατιωτικές βάσεις στην Αίγυπτο θα είναι η ισλαμική τρομοκρατία, ανεπίσημα οι υδρογονάνθρακες.

Ανεπίσημες όμως πηγές,  σύμφωνα πάντα με τον ρωσικό τύπο, έκαναν γνωστό  ότι τα ρωσικά στρατεύματα θα αναλάβουν εξολοκλήρου την επιμέλεια νυν αιγυπτιακής  στρατιωτικής βάσης στην Αφρική,  η οποία λίαν συντόμως θα είναι ρωσική, υπό το φως της επιδείνωσης της τρομοκρατίας και λόγω του εξοπλισμού των ισλαμιστών ανταρτών που δρουν στο Σινά.

Η ουσία όμως είναι  ότι η  ρωσική εταιρία βάζει μπροστά για την αξιοποίηση του κοιτάσματος με Zohr με στόχο την ευρωπαϊκή αγορά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ρωσίας, Igor Sechen, δήλωσε ότι η παραγωγή του Zohr θα ξεκινήσει σύντομα .

Περιπλέκεται άσχημα η κατάσταση στη γειτονιά μας: Με εντολή Αλ-Σίσι η ρωσική Rosneft ξεκινά την αξιοποίηση του μεγαλύτερου κοιτάσματος στον κόσμο, το «Zohr» – Ο ρωσικός Στόλος «απέναντι» από Σούδα - Εικόνα0

Το κοίτασμα του  Zohr θεωρείται ότι είναι το πιο πυκνό πεδίο φυσικού αερίου που βρέθηκε ποτέ στη Μεσόγειο, καθώς εκτιμάται  ότι  διαθέτει 850 δισεκατομμύρια εκατοστά φυσικού αερίου.

Πρόσφατα , ο Αιγύπτιος Υπουργός Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων, Tarek El Molla, επισκέφθηκε το Port Said Governorate για να επιθεωρήσει την πρόοδο των εργασιών στον τομέα Zohr ως μέρος της παρακολούθησης του νέου έργου ανάπτυξης φυσικού αερίου.

Μετά την επίσκεψη, ο El Molla δήλωσε ότι το έργο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και στις δύο πηγές γεωτρήσεων και στην κατασκευή ναυτιλιακού εξοπλισμού καθώς και στην επεξεργασία χερσαίων σταθμών, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν για την παραλαβή και επεξεργασία του αερίου που εξάγεται από την Zohr.

Έτσι οι εξέδρες άντλησης φυσικού αερίου θα περιστοιχίζονται από ρωσικές και αιγυπτιακές ναυτικές  δυνάμεις  ,μην αφήνοντας την περιοχή από τα μάτια τους.

H Αίγυπτος μέσα σε όλα αυτά συνεχίζει το κολοσσιαίο εξοπλιστικό της πρόγραμμα βασιζόμενη πλέον σε κορυφαία ρωσικά οπλικά συστήματα και έτσι μετά τα επιθετικά ελικόπτερα Ka-52K και τα μαχητικά αεροσκάφη 4++ γενιάς MiG-35, ετοιμάζεται για προμήθεια των υπερσύγχρονων αρμάτων μάχης τύπου T-90MS.


 

Σύμφωνα με πηγές των αιγυπτιακών ΕΔ θα αποκτηθεί  ένας αρκετά μεγάλος αριθμός που θα κυμαίνεται μεταξύ 400 και 500 αρμάτων μάχης.

Μιλάμε  για τρομακτικές και συγχρόνως ραγδαίες  εξελίξεις στην περιοχή οι οποίες αλλάζουν τα πάντα σε ότι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Το ευχάριστο είναι ότι οι Τούρκοι δεν «κολλάνε» με κανέναν ..είναι μόνοι τους και στην «γωνία» των όποιων  εξελίξεων.

 

pentapostagma.gr

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Σοκαριστικό Βίντεο από τους σεισμούς 7,5 και 7,2 που συγκλόνισαν τη Βενεζουέλα!
ΔΙΕΘΝΗ

Σοκαριστικό Βίντεο από τους σεισμούς 7,5 και 7,2 που συγκλόνισαν τη Βενεζουέλα!

by admin
3 ώρες ago
Την Ταινία που οι Νεοταξίτες της Γερμανίας την Απαγόρευσαν την Δημοσίευσε ο Έλον Μασκ στο Χ (Βίντεο)
ΔΙΕΘΝΗ

Την Ταινία που οι Νεοταξίτες της Γερμανίας την Απαγόρευσαν την Δημοσίευσε ο Έλον Μασκ στο Χ (Βίντεο)

by admin
4 ώρες ago
Εξοπλίζοντας τον Τουρκικό Γορίλα, ο Τραμπ Παγιδεύεται – Προειδοποιούν οι: Συντ/ρχης ΜακΓκρέγκορ – Τζον Μίρσχαϊμερ – Τζέφρι Σακς
Slider

Εξοπλίζοντας τον Τουρκικό Γορίλα, ο Τραμπ Παγιδεύεται – Προειδοποιούν οι: Συντ/ρχης ΜακΓκρέγκορ – Τζον Μίρσχαϊμερ – Τζέφρι Σακς

by admin
4 ώρες ago
Προειδοποίηση από τη Μόσχα: Θα επιτεθούμε σε χώρες του ΝΑΤΟ
Slider

Προειδοποίηση από τη Μόσχα: Θα επιτεθούμε σε χώρες του ΝΑΤΟ

by admin
7 ώρες ago
Next Post
ΑΜΑΖΟΝΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ~ ΟΙ 50 ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

ΑΜΑΖΟΝΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ~ ΟΙ 50 ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

Από τον Ponzi  στον Minksy  και από εκεί στην Λιτότητα

Από τον Ponzi στον Minksy και από εκεί στην Λιτότητα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr