• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Σάββατο, 20 Ιουνίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότεροι από 300 πανεπιστημιακοί υπέρ του “ΟΧΙ”

11 έτη ago
in ΚΟΙΝΩΝΙΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Στο κείμενο που υπογράφουν αναφέρουν ότι ως πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, αισθάνονται ότι οφείλουν να πάρουν θέση στο κρισιμότερο διακύβευμα που συναντά η χώρα μας από την εποχή της μεταπολίτευσης.

Συγκεκριμένα τονίζουν ότι στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου θα ψηφίσουν ΟΧΙ:

«Επειδή δεν αντέχουμε πλέον να βλέπουμε την ελληνική κοινωνία να καταρρέει υπό το βάρος μιας ανελέητης συνέχισης των πολιτικών λιτότητας, που αποδεδειγμένα οδηγούν την οικονομία ολοένα και βαθύτερα σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης από τον οποίο δεν πρόκειται να εξέλθει ποτέ.

Επειδή πιστεύουμε ότι η αρνητική ψήφος στις προτάσεις των δανειστών αποτελεί ίσως την τελευταία ευκαιρία να ανακτήσει ο λαός μας τη θανάσιμα πληγωμένη του αξιοπρέπεια, αντιστεκόμενος σε ταπεινωτικές πιέσεις που απροκάλυπτα θέτουν σε αμφισβήτηση την ίδια την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας.

Τέλος, θα ψηφίσουμε ΟΧΙ επειδή είμαστε υπέρ της Ευρώπης -της Ευρώπης του Διαφωτισμού και του ορθού λόγου, της συνεννόησης και της συνεργασίας, της Δημοκρατίας και του κοινωνικού κράτους, των αρχών της ελευθερίας, της ισότητας, της αλληλεγγύης και της πνευματικής προκοπής».

Εξάλλου, χαιρετισμό και μήνυμα αλληλεγγύης σε όλον τον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα στις συναδέλφους και στους συναδέλφους τους στον τομέα της εκπαίδευσης, των πανεπιστημίων και της έρευνας, απηύθυναν με επιστολής τους 400 Ιταλοί ερευνητές, σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα ήταν το αληθινό λίκνο της δυτικής σκέψης, το σταυροδρόμι των εμπειριών που δημιούργησαν για πρώτη φορά το πνεύμα της αγάπης για τη γνώση, σε κάθε τομέα της».

Εκφράζουν τη «βαθιά ανησυχία» τους και μια «βαθιά περιφρόνηση για τον εκβιασμό που έχει επιβληθεί από την τεχνοκρατία της λιτότητας, η οποία πια αποκάλυψε σήμερα τον αληθινό στόχο της αγριότητας της: να επιβάλει ένα ενιαίο, αποτυχημένο οικονομικό μοντέλο, βασισμένο στη συντριβή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας». Εξηγούν ότι συνεπώς δεν μπορούν να μην στηρίξουμε τον ελληνικό λαό σε αυτή τη δύσκολη σελίδα της ιστορίας του.

«Γνωρίζουμε ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου, αν όπως ελπίζουμε θα επιβεβαιώσει τη νίκη του ΟΧΙ, θα οδηγήσει σε ένα κλίμα σύγχυσης που θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν μερικοί για να υποχρεώσουν τις ελληνίδες και τους έλληνες πολίτες να σκύψουν το κεφάλι τους», αναφέρουν, για να υπογραμμίσουν πως «για το λόγο αυτό, δεσμευόμαστε από τώρα, με την επιστολή μας αυτή, να προσφέρουμε την αλληλεγγύη μας: όχι μόνο ηθική, αλλά και με τη μορφή συγκεκριμένης δράσης». Εκφράζουν ακόμη την ελπίδα τους ότι ο ελληνικός λαός θα αντιμετωπίσει την επιλογή του με πλήρη αυτονομία και αξιοπρέπεια, έχοντας υπ’ όψιν του ότι η διεθνής αλληλεγγύη προς αυτόν ενισχύεται συνεχώς.

«Γνωρίζουμε ότι ο κόσμος είναι αγανακτισμένος και κινητοποιείται, γιατί η Ελλάδα μπορεί να αποδείξει ότι μια διαφορετική Ευρώπη -ένας διαφορετικός κόσμος- είναι πραγματικά εφικτοί στόχοι, απορρίπτοντας το τελεσίγραφο υποταγή-δουλεία στις αγορές ή βαρβαρότητα και αναρχία», σημειώνουν.

 

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Μαζί κρατάμε την ελπίδα ζωντανή
Slider

Μαζί κρατάμε την ελπίδα ζωντανή

by admin
1 εβδομάδα ago
Ο πόλεμος στη παραδοσιακή οικογένεια.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο πόλεμος στη παραδοσιακή οικογένεια.

by admin
2 εβδομάδες ago
Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τον Αντώνη Γεωργίου
Slider

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τον Αντώνη Γεωργίου

by admin
1 μήνα ago
Πάμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε τον Αντώνη από την Θεσσαλονίκη
Slider

Πάμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε τον Αντώνη από την Θεσσαλονίκη

by admin
1 μήνα ago
Next Post
Η διαπλοκή σύσσωμη συνιστά “Ναι”. Εσύ;

Η διαπλοκή σύσσωμη συνιστά “Ναι”. Εσύ;

ΟΙ ΠΙΛΑΤΟΙ ΤΟΥ “ΝΑΙ”‏

ΟΙ ΠΙΛΑΤΟΙ ΤΟΥ "ΝΑΙ"‏

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr