ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ποιές επισφάλειες 15%, ρε τραπεζιταράδες;

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. ΤΡΑΠΕΖΕΣ. - 18 Νοέ 2012 - 10:22

Tου “Αλιέως”

Γιατί δεν δίνετε στην δημοσιότητα τα αναλυτικά στοιχεία των ελέγχων της Black Rock, κ. Προβόπουλε;

Μήπως επειδή θα αναδειχθεί το μέγεθος του προβλήματος, το “πάρτυ” των θαλασσοδανείων, τα ανοίγματα των ΜΜΕ, τα προσωπικά δάνεια μεγαλόσχημων και τις χωρίς εγγυήσεις χορηγήσεις σε ανθρώπους της αρεσκείας των τραπεζών; Η υπόθεση της Proton Bank και του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου όπως πανθομολογεί η πιάτσα.

Ενδεικτικά ρωτάμε τόσο την ΕΕΤ όσο την διοίκηση της ΤτΕ. Αληθεύει η πληροφορία, πως το άνοιγμα υποχρεώσεων/δανείων των τραπεζών προς επιχειρηματίες- του κλάδου εισαγωγών/αντιπροσωπειών αυτοκινήτων- φθάνουν στα 5,2 δισ. ευρώ. Σωστά διαβάσατε 5,2 δισ. ευρώ δόθηκαν σε επιχειρηματίες του κλάδου, που έχει καταρρεύσει ενώ ηχηρά ονόματα (λ.χ. Λαινόπουλος) έχουν “σκάσει” αφήνοντας το σύνολο των επισφαλειών φορτωμένο στις τράπεζες.

Εύλογο το ερώτημα λοιπόν, όχι πως και με ποιές προυποθέσεις, εγγυήσεις δόθηκαν αυτά τα δάνεια αλλά ΠΟΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ είναι ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΕΠΙΣΦΑΛΕΣ; Γιατί αν κρίνουμε από την τραγική κατάσταση στον κλάδο του αυτοκινήτου, τα “κανόνια” και το ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντες το μεγαλύτερο μέρος των 5,2 δισ. ευρώ θα πρέπει να γραφτεί ως ΚΟΚΚΙΝΟ, μήπως και τα 5,2 δισ. ευρώ είναι πλέον “καμένα” για τις τράπεζες;

Φανταστείτε πως με τόσα κεφάλαια, που χορηγήθηκαν χωρίς φειδώ θα μπορούσαν να έχουν στηθεί άνετα ΠΕΝΤΕ μονάδες συναρμολόγησης αυτοκινήτων στη χώρα, κατασκευής εξαρτημάτων κ.λ.π δημιουργώντας παράλληλα δεκάδες θέσεις εργασίας.

Για αυτό μένει το ερώτημα του lobbystas.gr, ποιό 15% επισφάλειες, ρε τραπεζιταράδες!

Με τόσα κεφάλαια που έχετε “κάψει” με την ανερμάτιστη πολιτική σας τόσα χρόνια!

ΠΗΓΗ 

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr