• Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά
Τετάρτη, 22 Ιουλίου, 2026
  • Login
No Result
View All Result
Your text
Triklopodia
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
  • ΡΟΗΗΟΤ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΕΝΕΡΓΕΙΑ
    • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ
    • ΜΜΕ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
    • ΔΙΑΣΤΗΜΑ
    • ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
    • ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
    • ΕΠΙΒΙΩΣΗ
    • ΜΑΣΟΝΙΑ
    • ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΙ
    • Α.Τ.Ι.Α
    • ΜΥΣΤΗΡΙΑ
    • ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ
No Result
View All Result
Triklopodia
No Result
View All Result
Γίνε μέλος στην κοινότητα της Triklopodia στο Viber και μάθε πρώτος τις εξελίξεις!
Μπες στην κοινότητα
Home ΔΙΕΘΝΗ

Ποιο όπλο δεν δίνουν οι ΗΠΑ στο Ισραήλ και γιατί

13 έτη ago
in ΔΙΕΘΝΗ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add triklopodia.gr on Google

Για την πώληση στο Ισραήλ μιας σειράς προηγμένων όπλων άναψε <<πράσινο φως>> ο αμερικανός Υπουργός Άμυνας Τσακ Χάγκελ που επισκέφθηκε τις προάλλες το Τελ Αβίβ . Για ένα όμως όπλο ο κ Χάγκελ είπε <<όχι>> και μάλιστα μεγάλο παρόλο που, όπως τόνισε ο ισραηλινός ομόλογός του κ.
Μοσέ Γιααλόν, «οι ΗΠΑ δεν είναι μόνο στρατηγικός εταίρος για το Ισραήλ, άλλα και ο καλύτερος φίλος».

Πρόκειται για τις βόμβες Massive Ordnance Penetrator (MOP) που μπορούν να διατρυπούν εγκαταστάσεις από ισχυρό μπετόν και να πλήττουν υπόγεια καταφύγια σε βάθος έως 60 μέτρα. Από το 2012 είναι πλήρως διαθέσιμο στην υπηρεσία της USAF για το οποίο το Πεντάγωνο έχει δαπανήσει 330 εκατομμύρια δολάρια για να αναπτύξει και να το παραδώσει ώστε να μπορούν να πληγούν εγκαταστάσεις εμπλουτισμού ουρανίου σε «κράτη παρίες», όπως το Ιράν και η Βόρεια Κορέα.

Σήμερα είναι το μεγαλύτερο πυρομαχικό στον κόσμο και ζυγίζει 30 χιλ. λίβρες (13.600 κιλά) – το προηγουμενο αντίστοιχο ζύγιζε 5.300 κιλά. Μετά την άφεσή της βόμβας MOP από το αεροπλάνο σκοπεύει το στόχο με τη βοήθεια σήματος JPS και πλήττει τα υπόγεια και καλά θωρακισμένα καταφύγια.

Πρόκειται, λένε ειδικοί, για το μοναδικό είδος όπλου, που μπορεί να καταστρέψει το ιρανικό συγκρότημα εμπλουτισμού ουρανίου στο Fordow, που βρίσκεται βαθιά μέσα στα βουνά του Ιραν. Σύμφωνα με πολλούς εμπειρογνώμονες που επικαλείται η ”Φωνή της Ρωσίας”, χωρίς αυτές τις βόμβες χάνει κάθε νόημα οποιαδήποτε επιχείρηση από αέρα κατά των εγκαταστάσεων εμπλουτισμού ουρανίου του Ιράν. Σε αντίθετη περίπτωση, για να σταματήσουν με στρατιωτικά μέσα το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, οι σύμμαχοι θα αναγκάζονταν να εισβάλουν στρατεύματα στη χώρα.
Ένα μέρος των Ισραηλινών πολιτικών θεωρεί ότι η Τεχεράνη προχωρεί και βρίσκεται πολύ κοντά στην απόφαση για τη δημιουργία ατομικής βόμβας.

Όπως υπολογίζει ο πρώην επικεφαλής των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών, Αμώς Γιαντλίν, μέχρι τη λήψη απόφασης απομένουν 2 έως 6 μήνες. Με τέτοιες διαθέσεις η MOP (Penetrator) στα χέρια των Ισραηλινών θα αποτελέσει άλλη μια αφορμή για πόλεμο, λέει ο Ρώσος εμπειρογνώμονας Νικολάι Σουρκόφ

Υπάρχει και άλλη μια άποψη: ακόμη και με την πολυπόθητη βόμβα στα χέρια το Ισραήλ δεν θα μπορεί να την χρησιμοποιήσει, γιατί δεν έχει τα κατάλληλα αεροσκάφη. Η βόμβα των 30 χιλ. λιβρών χωράει μόνο στο πεπαλαιωμένο αμερικανικό Β-52, το οποίο είναι μάλλον αδύνατο να αποσταλεί στο Ιράν, καθώς και το υπερσύγχρονο Β-2 με τεχνολογία stealth. Συνεπώς, θα αναγκαστεί παράλληλα να ζητήσει και αναδιάταξη των Β-2. Και αν το Ισραήλ κρίνει ότι η μέρα για την έναρξη της επιχείρησης έφτασε, και οι ΗΠΑ συμφωνήσουν μ΄αυτό, οι ΗΠΑ θα παραχωρήσουν όλα τα απαραίτητα τεχνικά μέσα…,

Αυτή η κατάσταση δεν θα έρθει νωρίτερα από το φθινόπωρο, καταλήγει η Φωνή της Ρωσίας στην προσέγγισή της. Ως τότε στο Ιράν θα διεξαχθούν εκλογές και η χώρα θα έχει νέο Πρόεδρο. Και θα φανεί, αν η Τεχεράνη είναι έτοιμη να προχωρήσει σε κάποια βήματα με σκοπό τη διευθέτηση του πυρηνικού της προβλήματος.

ΠΗΓΗ
Στείλτε μας τα άρθρα σας στο [email protected]
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο "Triklopodia.gr", μπορεί να μας ενημερώσει, στο "[email protected]" ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα. Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Παρόμοια Άρθρα

Η Ιδιωτική Περιουσία ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ «Δεν θα Κατέχετε Τίποτα», Δεν είναι Σλόγκαν είναι η Ψηφιακή Νέα Οικονομία
Slider

Η Ιδιωτική Περιουσία ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ «Δεν θα Κατέχετε Τίποτα», Δεν είναι Σλόγκαν είναι η Ψηφιακή Νέα Οικονομία

by admin
34 λεπτά ago
Πάμε για μακελειό -Εξοπλίζονται τοπικές ιρανικές φυλές για αμερικανική χερσαία επίθεση
Slider

Πάμε για μακελειό -Εξοπλίζονται τοπικές ιρανικές φυλές για αμερικανική χερσαία επίθεση

by admin
44 λεπτά ago
Ξεσπάει χάος – Trump: «Θα τινάξω τον αέρα τα πυρηνικά του Ιράν στο Pickaxe» – Αμερικανοί Στρατηγοί: «Φύγε τώρα, μας διαλύουν»
ΔΙΕΘΝΗ

Ξεσπάει χάος – Trump: «Θα τινάξω τον αέρα τα πυρηνικά του Ιράν στο Pickaxe» – Αμερικανοί Στρατηγοί: «Φύγε τώρα, μας διαλύουν»

by admin
3 ώρες ago
Συναγερμός από τη NASA: Ακραία ηλιακή καταιγίδα μπορεί να παραλύσει τον σύγχρονο πολιτισμό
Slider

Συναγερμός από τη NASA: Ακραία ηλιακή καταιγίδα μπορεί να παραλύσει τον σύγχρονο πολιτισμό

by admin
3 ώρες ago
Next Post

DEBTOCRACY - ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ - ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ‏

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ [email protected]

Newsletter

Ενημερώσου πρώτος για τα τελευταία μας άρθρα, ειδήσεις και εκπληκτικές προσφορές! Μείνε συντροφιά με την πιο ανεβαστική πηγή πληροφοριών και ανακαλύψεις. Η περιπέτεια ξεκινάει με ένα κλικ!.
SUBSCRIBE

Κατηγορίες

Χρήσιμα Links

  • Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος
  • Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
  • Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
  • Ελληνική Εθνική Οδική Βοήθεια (ΕΕΟΒ)
  • Σελίδα Εργασίας του ΟΑΕΔ

Ποιοι είμαστε

Καλωσορίσατε στον κόσμο της Τρικλοποδιας, της πιο ανεβαστικής πηγής ειδήσεων που αναδεικνύει τον ευφάνταστο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα! Εδώ και 15 χρόνια, παρέχουμε μια μοναδική μίξη από ειδήσεις, χιούμορ και θετική ενέργεια. Στον κόσμο μας, τίποτα δεν είναι υπερβολικό και καμία είδηση δεν είναι "απλή". Είμαστε μια εναλλακτική πηγή ειδήσεων, προσφέροντας μια δροσερή προοπτική σε έναν κόσμο που ποτέ δεν σταματά να εκπλήσσει!

  • Ποιοι είμαστε
  • Διαφήμιση στη τρικλοποδιά

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΝΕΑ ΤΑΞΗ
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

© 2009 - 2023 Triklopodia.gr