ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ποιος ο λόγος που δεν φτάνει στην Ελλάδα η λίστα Λαγκάρντ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. - 4 Δεκ 2012 - 9:28

Οι σύμμαχοι Γάλλοι και η διαδρομή της χαμένης λίστας Λαγκάρντ. Ο φόβος κλυδωνισμών στην τρικομματική κυβέρνηση, ο λόγος που η περιβόητη λίστα δεν μπορεί να φτάσει στην Ελλάδα. Ποιος ο ρόλος των μυστικών υπηρεσιών

Στις αρχές Νοεμβρίου ο Γιάννης Στουρνάρας ζήτησε επίσημα από την Γαλλία την περιβόητη “λίστα Λαγκάρντ” που είχαν χάσει διαδοχικά ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Κατά ένα περίεργο τρόπο, η λίστα δεν έχει ακόμα φτάσει στην Ελλάδα και οι οικονομικοί εισαγγελείς ψάχνουν το θέμα, εκκινώντας από το γεγονός ότι εμφανίστηκε στον Τύπο ως “λίστα Λαγκάρντ”.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Δημοκρατία”, η αργοπορία στην έλευση της λίστας από την Γαλλία προκαλεί προβληματισμό και βέβαια ούτε η κυβέρνηση φαίνεται να βιάζεται να την βάλει στο χέρι.
Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι η λίστα καθυστερεί να φτάσει στην Ελλάδα για δύο λόγους: Ο πρώτος έχει να κάνει με την πρόθεση της Γαλλίας να μην στριμώξει στον τοίχο την ελληνική κυβέρνηση στις δύσκολες συγκυρίες. Και η Γαλλία για τους δικούς της λόγους, τρέμει στην αποδυνάμωση της Ελλάδας και την έξοδό της από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.
Καταρχάς, η έλευση στην Ελλάδα της γνήσιας λίστας θα έθετε σοβαρό ζήτημα αξιοπιστίας στον κυβερνητικό εταίρο, Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο σημερινό αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έστειλε εξωθεσμικά την λίστα στο “Μαξίμου”, ενώ δικαιολόγησε την κατοχή της με αστεία επιχειρήματα. Εικάζεται ότι ο γνήσιος κατάλογος και η αντιπαραβολή του με αυτόν που εμφανίστηκε παλιότερα θα αποδείκνυαν τα κενά και τις παρεμβάσεις.
Ένας άλλος λόγος που συμβάλλει στην καθυστέρηση της παράδοσης έχει να κάνει με τον ίδιο χαρακτήρα της λίστας, που είναι “βούτυρο στο ψωμί” των μυστικών υπηρεσιών, οι οποίες είχαν εμπλακεί και στην πρώτη αποστολή της λίστας στην χώρα μας.
Οι μυστικές υπηρεσίες της “σύμμαχης χώρας” έχουν ήδη εντοπίσει τα ονόματα με ενδιαφέρον στην λίστα και σίγουρα θα τα αντιπαρέβαλλαν με τα ονόματα της άλλης λίστας Λαγκάρντ που παρουσιάστηκε, εξάγοντας συμπεράσματα και διαμορφώνοντας στρατηγικές.

ΠΗΓΗ

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr